23 / 04 / 2024

özelleştirme kararları

özelleştirme kararları

Kamuya ait 7 ildeki taşınmazın daha özelleştirme kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Özelleştirme kapsamında elde edilen gelir ise 1 milyar 757 milyon Türk Lirası olarak açıklandı. 

7 şehirdeki bazı taşınmazlar özelleştirme kapsamına alındı!

Aralarında İzmir Torbalı, Ankara İncek, Erzurum Palandöken ve Çukurova'daki arazi ve binaların yer aldığı devlete ait 7 ildeki 9 ayrı taşınmaz daha özelleştirme kapsamında 41.7 milyon Türk Lirası bedelle satıldı.

14 ildeki 30 kamu arazisi için özelleştirme kararı!

Ankara, Amasya, Balıkesir, Bayburt, Bilecik, Bitlis, Elazığ, Eskişehir, Kastamonu, Kırklareli, Niğde, Aydın, Şanlıurfa, İzmir'de yer alan kamu arazileri için özelleştirme kararı alındı

5 ildeki bazı taşınmazlar özelleştirme kapsamına alındı!

Kamuya ait değerli arazilerin özelleştirilmeleri sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beş özelleştirme kararını daha imzaladı. 

5 şehirdeki bazı taşınmazlar özelleştirme kapsamına alındı!

Mülkiyeti Maliye Hazinesine kayıtlı 5 şehirdeki bazı taşınmazlar özelleştirme kapsamına alındı...

7 şehirdeki 13 gayrimenkul için özelleştirme kararı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB),  Ankara, İzmir, Tokat, Yozgat, Diyarbakır, İstanbul ve Nevşehir'deki 13 taşınmaz, için özelleştirme kararı aldı.

Muğla, Aydın ve Ankara'daki bazı gayrimenkullerin imar planları değiştirildi!

Özelleştirme kapsamında yer alan Muğla, Aydın ve Ankara'daki bazı gayrimenkullerin imar planlarındaki değişikliklere itirazlar yapılmıştı. O itirazlar kabul edilmedi ve İzmir'de bulunan bazı gayrimenkullerin de satış veya işletme hakkına ilişkin kararlar verildi.

Adana, Muğla ve İzmir'de yer alan bazı taşınmazlar özelleştirilecek!

Bugünkü 31519 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Adana, Muğla ve İzmir illerinde yer alan bazı taşınmazlar özelleştirilecek.

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazların imar planı değişiklikleri onaylandı!

Özelleştirme kapsam ve programında bulunan bazı taşınmazlara ilişkin imar planı değişiklikler onaylandı.

4 ildeki 5 HES için özelleştirme kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre, dört ildeki 5 Hidroelektrik Santrali, üzerindeki taşınmazlarla birlikte 2025 yılının sonuna kadar özelleştirilecek.

ÖİB 2025 yılı sonuna kadar 22 adet gayrimenkulün satışını yapacak!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, çok sayıda taşınmazı satışa sundu. Bu kapsamda Ankara, Aydın, Muğla ve Adana'da Hazine ile TEİAŞ'a ait 22 adet taşınmazın satışı 2025 yılı sonuna kadar yapılacak. 

2021’in özelleştirme listesi!

Bugünkü Resmi Gazete'de bazı taşınmazların özelleştirme kapsamına alınması kararlaştırılırken, özelleştirme kapsamındaki bazı parsellere ilişkin imar planı değişiklikleri onaylandı.

10 ildeki 44 taşınmaz özelleştirilecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından,10 şehirde bulunan 44 taşınmaz satış yöntemiyle özelleştirilecek.

Özelleştirme öncesi kamu arazilerinde 6 imar planı değişikliği yapıldı: İstanbul, İzmir, Ankara... Peş peşe açıklandı! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan kararlar ile İstanbul, Aydın, Balıkesir, İzmir, Ankara ve Çanakkale'de kamuya ait arazilerde, özelleştirme öncesinde imar planı değişikliklerine gidildi. 

Özelleştirme kapsamında şeker fabrikalarına ait taşınmazlarda imar değişikliği!

Özelleştirme kapsamında yer alan bazı taşınmazların imar planı değişikliklerine onay verildi. Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılılar...

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası'ndan özelleştirme kararları için dava!

Geçtiğimiz günlerde TCDD Fenerbahçe Eğitim ve Dinlenme Tesisleri için özelleştirme kararı çıkmıştı. Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, kararın iptali için dava açıyor.

ÖİB'den Ankara Gölbaşı'nda 7 özelleştirme kararı!

ÖİB, Ankara Gölbaşı'nda bulunan 7 gayrimenkulü özelleştiriyor. İhale bilgilerinin yer aldığı özelleştirme kararları bugünkü Resmi Gazete'de..

Ankara Gölbaşı'nda 2 özelleştirme kararı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Ankara İli Gölbaşı İlçesi Oyaca Mahallesi'ndeki 2 ayrı parseli özelleştirdi. Kararlar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

ÖİB'den 9 ilde 16 özelleştirme kararı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından, Tokat, Sinop, Samsun, Erzurum, Bilecik , Bayburt, Balıkesir, Aksaray ve Ankara'da 16 özelleştirme kararı verildi. Kararlar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

ÖİB'den Nevşehir ve Kütahya'da 6 özelleştirme kararı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kütahya ve Nevşehir'de bulunan 6 gayrimenkulü özelleştiriyor. Özelleştirme kararları bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

ÖİB'den 3 ilde özelleştirme kararı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Hatay, Ankara ve Çorum'da bulunan gayrimenkulleri özelleştiriyor. Özelleştirme kararları bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

ÖİB'den Konya ve Van'da 3 özelleştirme kararı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Konya ve Van'da bulunan 3 gayrimenkulü özelleştirme kararı aldı. Gayrimenkullerin satışı ile ilgili kararlar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Tezcan Karakuş Candan'dan özelleştirme kararlarına tepki!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Özelleştirme İdaresi'ne devredilmesine tepki gösterdi. Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

ÖİB'den Sümer Holding'e özelleştirme kararı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Ankara ili, Çankaya ilçesi, Kızılay Mahallesi'ndeki Sümer Holding A.Ş.’ye ait taşınmazı özelleştirme kararı aldı. Kararlar Resmi Gazete'de yayınlandı.

ÖİB'den Çankaya'ya özelleştirme kararı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Ankara ili, Çankaya ilçesi, Kızılay Mahallesi'nde özelleştirme kararları aldı. Kararlar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

ÖİB'den 6 ilde özelleştirme kararı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elazığ, Batman, Bilecik, Eskişehir, Gaziantep ve Afyonkarahisar'da özelleştirme kararları verdi. Kararlar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

özelleştirme kararları Haberi

özelleştirme kararları

Türkiye’nin en değerli arazi ve tesisleri özelleştiriliyor. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; kamuya ait 7 ildeki taşınmazın daha özelleştirme kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karar kapsamında EÜAŞ, Denizcilik İşletmeleri ve Hazine’ye ait bu arazi ve tesisler 1 milyar 757 milyon TL bedelle özelleştirildi. 

İşte o taşınmaz ve tesislerden bazıları:

EÜAŞ TOPÇAM HES İŞLETME HAKKI: 925 MİLYON TL 
Elektrik Üretim AŞ’ye ait Topçam Hidroelektirik Santrali ile santral tarafından kullanılan taşınmazların 925 milyon Türk Lirası tutarla Bilgin Güç Santralleri’ne işletme hakkının verilmesine…

TAŞUCU LİMANI 40 YIL İŞLETME HAKKI VE 714 DÖNÜM ARAZİ VE TESİSLER: 684 MİLYON TL
Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne ait, Mersin Taşucu Limanı’nın işletme hakkının 40 sene süreyle verilmesi yöntemiyle ve liman geri sahasında bulunan 714 bin...