25 / 04 / 2024

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazların imar planı değişiklikleri onaylandı!

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazların imar planı değişiklikleri onaylandı!

Özelleştirme kapsam ve programında bulunan bazı taşınmazlara ilişkin imar planı değişiklikler onaylandı.



Özelleştirme kapsam ve programında bulunan bazı taşınmazlara ilişkin imar planı değişikliklerinin onaylanması kararlaştırıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararları bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karara göre, mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı  Adana  Sarıçam'daki taşınmaz ve Aydın Didim'de bulunan mülkiyeti TEDAŞ, TEİAŞ ve EÜAŞ adına kayıtlı parseller ile mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı parsele ilişkin imar planı değişikliklerinin onaylanmasına karar verildi.

Mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı Muğla Datça'daki taşınmazın çevre düzeni ile imar planı değişiklikleri ile Tokat Zile, Kırıkkale Yahşihan ile mülkiyeti Sümer Holding adına kayıtlı Malatya Yeşilyurt'taki parsellere ilişkin imar planı değişiklikleri onaylandı.

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazların imar planı değişiklikleri onaylandı!

Mülkiyeti Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı Erzincan Üzümlü, Gümüşhane Şiran'de yer alan taşınmazların imar planı değişiklikleri onaylanırken, İstanbul Arnavutköy, Kırklareli Lüleburgaz'daki taşınmazlara ilişkin imar planı değişikliklerine askı sürecindeki itirazlar reddedildi.

Diğer bir yandan, Maliye Hazinesi adına kayıtlı  Ankara  Yenimahalle'deki taşınmazın en yüksek teklifi veren teklif sahibine satışı kararlaştırıldı.

Özelleştirme programındaki Sakarya Kocaeli'de yer alan taşınmazların, kapsamında olmayan hisseleri de özelleştirme kapsam ve programına alındı. Buna göre, söz konusu taşınmaz, bir bütün olarak satış, kiralama, gelir ortaklığı modeli ve işin gereğine uygun sair hukuki tasarruflar, mülkiyetin gayri ayni hakların tesisi ve işletme hakkının verilmesi yöntemlerinden biri ya da birkaçı beraber uygulanarak özelleştirilecek. Özelleştirme işlemleri de 31 Aralık 2025'e kadar tamamlanacak.
 

Karar için tıklayın


Geri Dön