26 / 04 / 2024

Hikmet Alma

Hikmet Alma

Gayrimenkul sektörü temsilcileri TCMB'nin faiz kararını değerlendirdi. CFR Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnan: "Yeni yatırımlar için faiz oranlarının düşük olması gerekiyor" dedi.

Orton İnşaat Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Orton İnşaat Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Yakup İskurt, Ahmet Kılıç, Hikmet Alma tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 11 Aralık 2014 tarihinde kuruldu.

Hill Kartal'da satışlar Körfez Geçiş Projesi ile arttı!

Almalar, İskurt ve Nergo Ortak Girişim Başkanı Hikmet Alma, “Hill Kartal'ın çevresinde yapılan dev yatırımlar projemizde hızlı satışa neden oldu. Şimdiden konutların yüzde 40'ını sattık” dedi.

Tapu tahsis belgesi alma şartları!

Tapu tahsis belgesi, ıslah imar planı veya kadastro planları yapıldıktan sonra hak sahiplerine verilecek belge oluyor. Peki, tapu tahsis belgesi alma şartları nelerdir? Tapu tahsis belgesi nasıl alınır?

Bizim Evler 6’da avantajlı satın alma kampanyası!

Ispartakule’nin en büyük yatırımcılarından İhlas Yapı’nın 7 ay sonra teslim edeceği Bizim Evler 6’da avantajlı satın alma modeli başladı.

Nuh Çimento'nun acı günü: Hikmet Eskiyapan vefat etti!

Nuh Çimento Sanayi A.Ş'nin kurucularından merhum Ahmet Eskiyapan'ın eşi Hikmet Eskiyapan vefat etti. Nuh Çimento taziye ilanı yayınlattı.

Tapu dairesinden randevu alma işlemleri!

Tapu dairesinde gerçekleşecek alım satım işlemleri için öncelikle randevu alınıyor. Tapuda randevu almak için onlinerandevu.tkgm.gov.tr adresine giriş yapılıyor. İşte tapu dairesinden randevu alma işlemleri..

Tüketicinin konut alma ihtimali yüzde 17.9 geriledi!

Tüketici güveni Ocak 2009’dan bu yana en kötü değerini gördü. Daha önce tasarruf etme, ev ve otomobil alma konusunda iyimser olan vatandaşın güveni yüzde 18 oranında düştü.

Müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu!

Yapıya iskan alma sorumluluğu müteahhit kişi veya firmada oluyor. İskan ruhsatı almayan müteahhide dava açılabiliyor. İşte, müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu!

İnşaat ruhsatı alma şartları!

İnşaat ruhsatı, bir yapının inşaat çalışmalarına yasal olarak başlanılabilmesi için alınması zorunlu olan izin oluyor. İnşaat ruhsatı, ilgili belediye veya valiliklerden alınıyor. Peki, inşaat ruhsatı alma şartları nelerdir?

Kaçak binaya ruhsat alma dilekçesi!

Kaçak binanın tespit edilmesiyle bu aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. İşte, kaçak binaya ruhsat alma dilekçesi!

Tapu tahsis belgesi alma şartları!

Tapu tahsis belgesi, ıslah imar planı veya kadastro planları yapıldıktan sonra hak sahiplerine verilebiliyor. İşte, tapu tahsis belgesi alma şartları!

Tapu tahsis belgesi ile tapu alma!

Tapu tahsis belgesi, kişiye mülkiyet değil kullanım hakkı sağlıyor. Tapu tahsis belgelerinin tapuya çevrilmesi gerekiyor. İşte, tapu tahsis belgesi ile tapu alma!

Tapu randevu alma nasıl yapılır?

Gayrimenkul alım satım, devir işlemlerinin hepsi tapu dairesinde gerçekleştiriliyor. Tapu dairesine gitmeden önce randevu alınması gerekiyor. Peki, tapu randevu alma nasıl yapılır?

Maketten ev satın alma dilekçesi!

Maketten yapılan konut satışlarına Yeni Tüketici Kanunu ile sınırlamalar getirildi. Maketten ev satışlarında yapılan sözleşmelerin kanunda belirtilen hükümlere uygun olması gerekiyor. İşte, maketten ev satın alma dilekçesi!

Hikmet Alma Haberi

Hikmet Alma

216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz indiriminin yerinde bir karar olduğunu belirtti.




TCMB'nin Para Politikası Kurulunun (PPK) faiz kararına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Dündar, konut almak isteyenlerin düşen faizle ertelediği talebi alıma dönüştürmesi açısından üst bandın 0,50 puan indirilmesinin önemli olduğunu ifade etti.


Dündar, TCMB'nin faiz indiriminin yerinde bir karar olduğunu, bundan sonraki süreçte satışların devam etmesi için TCMB'nin faiz indiriminin sürmesi ve düşen gösterge faizinin konut kredilerine net olarak yansıması gerektiğini vurguladı.