29 / 03 / 2024

İnegöl Hikmet Şahin Kültürparkı yenileniyor!

İnegöl Hikmet Şahin Kültürparkı yenileniyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Bütünşehir uygulaması kapsamında ilçelerde başlattığı yeniden imar ve düzenleme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. İnegöl’de 300 dönümlük alana kurulu olan Hikmet Şahin Kültürparkı, sil baştan düzenleniyor.




Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Bütünşehir uygulaması kapsamında ilçelerde başlattığı yeniden imar ve düzenleme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. İlçe ayrımı gözetmeksizin 17 bölgenin tamamında coğrafi ve stratejik özelliklerine göre birbirinden farklı hizmetlere imza atan Büyükşehir Belediyesi, İnegöl için de yatırım ve hizmetten geri durmuyor. Daha önce yaptığı yatırımlarla ilçenin alt yapısını iyileştiren, birçok okulu yenileyen, spor alanlarıyla ilgili ciddi çalışmalar başlatan ve ilçe merkezine büyük bir pazar yeri kazandıran Büyükşehir Belediyesi, şimdi de İnegöl’ün ortasında 300 dönümlük alanda kurulu bulunan Hikmet Şahin Kültürparkı’nı yeniden düzenliyor.


İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte kültürpark alanında incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 300 dönümlük alanın bakım ve temizlik, işletme ve düzenleme çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi’nce sürdürüldüğünü söyledi. Yaz girmeden çalışmalara başladıklarını ve kısa sürede tamamlamayı planladıklarını kaydeden Başkan Altepe, “Bu kapsamda tüm park mobilyalarını, ışıklandırma, aydınlatma, çevre düzenlemesi, havuz, çim, tretuvar ve oturma gruplarını elden geçiriyoruz. İnegöl’ün hayat kaynağı olan kültürparkı yeni sezona hazırlıyoruz. İnşallah düzenleme çalışmalarından sonra burası ilçe halkı için farklı güzellikte olacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.


İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise yapılan düzenleme çalışmaları nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti. İnegöl’ün isteklerine dair dosyaları dönem dönem Başkan Altepe’ye aktardıklarını ve verilen talimatlarla birlikte taleplerin hepsinin karşılık bulduğunu hatırlatan Aktaş, “Kültürpark yenileme çalışmaları da bu şekilde gelişti. Burası özellikle yaz ayları için çok önemli. Başta Başkan Altepe olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.



Bursa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön