24 / 04 / 2024

İzmir Kültürpark'ın tarihi mekanlarında restorasyon başlıyor!

İzmir Kültürpark'ın tarihi mekanlarında restorasyon başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark’taki Ada ve Göl Gazinoları'nın restorasyonuna başlıyor. İzmir ve Türkiye'nin kültür ve sanat geçmişinde önemli bir yere sahip olan tarihsel mekanlar rölöveleri alınarak aslına uygun olarak restore edilecek.



Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in kent belleğine sahip çıkmayı sürdürüyor.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre,  Büyükşehir 1930’lu yıllardan günümüze, İzmir ve Türkiye’nin fuarcılık, kültür ve sanat tarihinin en önemli mekanları arasında yer alan Kültürpark’taki gazinoları amacına uygun olarak düzenlemek için düğmeye bastı. Şehrin simgesi Kültürpark'ı iyileştirme çalışmaları kapsamında, Kasım'da tahliye işlemleri biten Ada ve Göl gazinolarının restorasyon çalışmaları başladı.

İzmir’in kültürel mirasında önemli bir yere sahip Ada ve Göl gazinoları yıkılmayacak, zaman içerisinde hasar gören tarihi mekanlar aslına uygun olarak restore edilecek. Restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra iki yapı da tarihi kimlik ve karakterlerine yaraşır biçimde işlevlendirilerek hizmet vermeyi sürdürecek.

İzmir'in sanat mirası


Kuruluşları, o dönemin Belediye Başkanı Behçet Uz’un İzmir yangınında tahrip olan bölgeye uluslararası bir fuar alanı kurulması planına kadar uzanan Ada ve Göl gazinoları, İzmir’in kültür sanat tarihinde çom önemli bir yere sahip. Sadece Ege'nin incisi İzmir’in değil Türkiye’nin en önemli sanatsal faaliyetlerinin yürütüldüğü bu tarihsel mekanlar, birbirinden ünlü sanatçıları ağırladı, bir dönemin belleğinde de izler bıraktı.

İzmir Kültürpark'ta tahliyeler başladı!


Geri Dön