19 / 04 / 2024

Hindistan köprüleri

Hindistan köprüleri

Hindistan'ın doğusundaki Batı Bengal eyaletinin başkenti Kalküta'da dün çöken köprüyü inşa eden IVRCL şirketinin yetkilileri gözaltına alındı. Olayda ölenlerin sayısı 23'e, yaralananların sayısı 80'e yükseldi.

1942'de alınan karar: Karayolları ve köprüler için her sene 5 milyon lira harcanacak!

1942 yılında karayolları ve köprüleri ilgilendiren bir kanun projesi hazırlanmış. Projeye göre her sene karayolları ve köprüler için 5 milyon lira harcanılmasına karar verilmiş. 

Otoyol ve köprüler belirli gün ve saatlerde daha ucuz olacak!

Otoyol ve köprülerde 'dinamik fiyatlandırma' modeli 2021 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda yer aldı. Özel yazılımların devreye alınması ile geçilecek sistemde, vatandaşlar belli gün ve saatlerde otoyolları ve köprüleri daha ucuza kullanabilecek.

Malatya Kömürhan ve Tohma köprüleri Aralık'ta açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "Önemli projelerden bir tanesi olan dünya için de örnek projelerden bir tanesi Kömürhan Köprüsü ve Tohma Köprüsü'nü inşallah aralık ayında açmak için bütün ekibimizle burada olacağız." dedi.

Osmangazi Köprüsü'nün çevresindeki araziler tarıma kazandırılıyor!

Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada bulunan Osmangazi Köprüsü'nün çevresindeki kullanılmayan araziler tarıma kazandırılıyor.

Kanal İstanbul'un köprüleri 15.5 milyar TL'ye mal olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Twitter üzerinden Kanal İstanbul'la ilgili yeni bir tweet paylaştı. Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'a yapılacak 8 köprünün maliyetinin 15.5 milyar TL olduğunu söyledi...

İtalya'nın köprüleri teker teker çöküyor!

İtalya'da son 3 senede 5 köprü ve viyadüğün çökmesi, bu yapıların güvenliğine ilişkin tartışmalara neden oldu.

Meriç ve Tunca köprüleri restorasyona alınacak!

Edirne'deki Meriç ve Tunca köprüleri restorasyon çalışmaları Temmuz'un ikinci yarısında başlayacak.

Çin'de otoyol ve yüksek hızlı demiryolu köprüleri artıyor!

Çin Ulaştırma Bakanlığı başmühendisi Zhou Wei, Çin'in Hubei Eyaletinin başkenti Wuhan'da düzenlenen uluslararası köprü fuarında ülkedeki yüksek hızlı tren hattının toplam uzunluğunun 2025 yılında 38 bin kilometreye yükseleceğini söyledi..

Edirne'deki Meriç ve Tunca köprüleri onarılacak!

Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne'de yer alan Meriç ve Tunca köprülerinin onarılacağını söyledi.

İşte köprülerle değerlenen 81 bölge!

TSKB Gayrimenkul Değerleme'nin yaptığı araştırmaya göre Yavuz Sultan Selim ve Osman Gazi köprüleri, geçtikleri bölgeler ile bağlantı yollarının uzandığı toplam 81 bölgeye çoktan değer kattı.

Sakarya Taşburun ve Yongalık Köprüleri açıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, yapımı tamamlanan Akyazı Yongalık ve Taşburun Köprüleri’yle ilgili açıklama yaptı, işte o açıklama....

Türkiye'den 3. köprü 'dünyanın en uzun köprüleri' arasında olacak!

Türkiye 2023 hedefleri arasındaki Çanakkale 1915 Köprüsü ile dünyanın en uzun köprüsünü inşa edecek.Çanakkale 1915 Köprüsü tamamlandığında Türkiye 3 köprü ile dünya sıralamasına girmiş olacak.

Kocaeli Fuar Merkezi'ne yaya köprüsü inşa ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi araç ulaşımını rahatlatmak üzere gerçekleştirdiği proje alanlarına bir yenisini daha ekleyerek yeni yaya köprüleri inşa ediyor.

Hindistan köprüleri Haberi

Hindistan köprüleri

Polis, işlek bir caddenin üzerine çöken tadilat halindeki köprünün inşaatından sorumlu şirketin 5 yetkilisini gözaltına aldı ve IVRCL'nin Kalküta şubesini mühürledi.


Bu arada olayda ölenlerin sayısı 23'e, yaralananların sayısı 80'e yükseldi. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ederken, enkaz altında kalanları kurtarmak için ekipler, köpekler ve özel kameralar kullanıyor.


IVRCL şirketi adına dün açıklamada yapan KP Rao, "İşin yüzde 45'i kalmıştı. Bir kirişi koymamışız sonra diğeri de yıkılmış." itirafında bulunmuştu. Şirket köprü inşaatı için 2007'de anlaşma imzalamıştı.


Hindistan'da inşaat şirketlerinin kalitesiz malzeme kullanması ve gerekli denetimlerin yapılmaması nedeniyle bu tür kazalara sık...