16 / 04 / 2024

Hisseli arazi kiralama

Hisseli arazi kiralama

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde hisseli arazinin kiraya verilip verilemeyeceğini kaleme aldı. 

Milli Emlak'tan yeni fırsat! İki ilde 4 bin 700 TL'den başlayan fiyatlarla KDV'den muaf kiralık arazi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Eskişehir ve Konya'da yer alan iki adet arazi için kiralama ihalesi düzenliyor. Arazilerin kira bedelleri 4 bin 700 TL'den başlıyor...

Milli Emlak'tan Ankara ve iki ilde daha kiralık 3 arazi! 6 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara, Konya ve Erzurum'da yer alan 3 adet arazi için kiralama ihalesi düzenliyor. Arazilerin kira bedelleri 6 bin TL'den başlıyor.

Hisseli arazi başkalarına kiralanabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde hisseli arazinin kiraya verilip verilemeyeceğini kaleme aldı. 

Balıkesir Burhaniye'de 24 bin metrekarelik arazi imara açıldı mı?

Vakıflar Genel Müdürlüğü, mülkiyeti Müdürlüğe ait, Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde bulunan 24 bin metrekarelik arazi üzerine otel ve turizm tesisi inşa etmek için “Yapım Karşılığı Uzun Süreli Kiralama İhalesi” açtı.

Arazi bankacılığı modeli ile araziler üretime kazandırılacak!

Cumhurbaşkanlığının 2019 yılına ilişkin programına göre, sözleşmeli üretim ve arazi kiralama gibi yöntemlerle tarımsal işletmelerde ölçekler büyütülecek. Arazi bankacılığı dahil çeşitli modellerle atıl tarım arazilerinin üretime kazandırılması hedefleniyor.

Şehzadeler'de taşınmazların yıllık kiralama ihalesi yapıldı!

Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik "Bu tür arazi kiralama ihalelelerini vatandaşlarımızın ayağına götürüyoruz ve tüm işlemleri mobil ihale aracımız sayesinde yerinde yapıyoruz.

Hisseli taşınmazın kiraya verilmesi mümkün mü?

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkullerin tek bir sahibi olabileceği gibi birden fazla sahibi de olabiliyor. Hisseli taşınmaz mallar satışa konu olabiliyor. Peki, hisseli taşınmazın kiraya verilmesi mümkün mü?

Özcan Işıklar'dan hisseli arazi satışı uyarısı!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar Muhtarlar Derneği ziyaretinde Silivri’de günden güne artan parselli, hisseli satışlar masaya yatırdı, Işıklar hisseli arazi satışlarının vatandaşı kandırmaya yönelik olduğuna dikkat çekti.

Hisseli arazi satışı nasıl yapılır?

Araziler, imara kapalı olan toprak parçaları oluyor. Bu arazilere bir kişi sahip olabileceği gibi birden fazla kimse de sahip olabiliyor. Peki, hisseli arazi satışı nasıl yapılır?

Hisseli arazi satışı 2015!

Bir arazinin bir sahibi olabildiği gibi birden fazla da sahibi olabiliyor. Birden fazla kimsenin araziye sahip olması halinde arazi tapusu hisseli oluyor. Peki, hisseli araziler satılabilir mi? İşte hisseli arazi satışı 2015..

Hisseli tarla tapusu nasıl ayrılır?

15 Mayıs 2014 tarihinde yapılan yasa düzenlemeleri ile ilgili Haziran 2014 tarihinde Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nun uygulamasına dair genelge yayınlandı. Peki, hisseli tarla tapusu nasıl ayrılır?

Milli emlak arazi kiralama şartları neler?

Devlete ait taşınır ve taşınmaz malların tümüne milli emlak deniyor. Milli emlak taşınmazlarının tasarruf işlemleri ile ilgili esaslar, kanun, yönetmelik ve tebliğler ile açıklanıyor. Peki, Milli emlak arazi kiralama şartları neler?

Hisseli arazilerde satış!

Arazi sahiplerinin sahip oldukları alanlarının yerini veya sınırlarını öğrenmeleri için taşınmazın bulunduğu yerdeki kadastro müdürlüğüne başvuru yapmaları gerekiyor. Peki, hisseli arazilerde satış nasıl yapılır?

Hisseli arazi kiralama Haberi

Hisseli arazi kiralama

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde hisseli arazinin kiraya verilip verilemeyeceğini yazdı. Tamer Heper'e bir okuyucusu "Yüzde 70 hissesi amcamın, yüzde 30 hissesi bizim olan araziyi, amcam trafik eğitim pisti yapmak üzere bize sormadan birilerine kiralamış. Bu yapılan işle ilgili davayı amcamıza mı yoksa kiracıya mı açabiliriz?" sorusunu yöneltti.

İşte Tamer Heper'in yanıtı...

***

Ortak olunan bir gayrimenkulde bir kiralama yapılacak ise iki ihtimal değerlendirilir. Birincisi; bu maldaki ortaklık elbirliği mülkiyeti şeklindedir. Bu halde her türlü tasarruf işlemi için tüm ortakların birlikte işleme katılması şarttır. İkincisi; ortaklık paylı mülkiyet şeklindedir.

Bu halde de sayı ve hisse çoğunluğu ile karar verilmesi gerekir. Ancak okuyucumun anlatımında bu kurallara uyulmadığı görülmektedir. Yani bir ortak tek başına karar verip tasarrufta bulunmuş. Dolayısıyla diğer ortakların...