11 / 05 / 2024

Hisseli arazi kiraya verilebilir mi

Hisseli arazi kiraya verilebilir mi

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde hisseli arazinin kiraya verilip verilemeyeceğini kaleme aldı. 

Gebze ve Ataşehir'de 1 adet arazi ile 3 adet konut kiraya veriliyor!

Gebze Belediyesi ve Ataşehir Belediyesi tarafından 4 adet gayrimenkul kiraya veriliyor. Peki kiralama ihaleleri ne zaman? İşte ayrıntılar...

Hisseli tapu kiraya verilir mi? Mirasçılardan biri taşınmazı kiraya verebilir mi?

Kiracılar, hisseli tapulu bir evde oturabilir mi, bu yapılar kiraya verilebilir mi? İşte kiracıların akılları kurcalayan bu soruların yanıtları!

Hisseli arazi başkalarına kiralanabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde hisseli arazinin kiraya verilip verilemeyeceğini kaleme aldı. 

Adana’da arazi kavgası!1 ölü!

Adana’da hazineye ait arazi için iki aile arasında tartışa çıktı. Arazisini 3 yıllığına Ali Ağar’a kiraya veren Ufuk Derinel, arazisinden çıkmayan Ağar'ı azmettirdi.

Marmaris Maliye Kampı yıllık 2.6 milyon liraya kiraya verildi!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan ve "Maliye Kampı" olarak bilinen Maliye Bakanlığı Eğitim ve Dinlenme Tesisinin de içinde yer aldığı arazi, yıllık 2 milyon 601 bin lira karşılığında, 10 yıllığına kiraya verildi.

3 yıl kullanılmayan tarım arazisi kiraya verilecek!

Tarım Bakanlığı, tarımsal üretimi artırmak için toprak reformu hazırlıyor. Yasa taslağına göre 3 yıl üst üste ekilmeyen tarım arazileri, mülkiyet hakkına dokunulmadan başka bir üreticiye kiraya verilecek. Kira bedeli arazi sahibine ödenecek. Ücret her ilde farklı olacak.

Uzun süredir kullanılmayan araziler devlet eliyle kiraya verilecek!

Sahipleri tarafından uzun süredir kullanılmayan araziler, devlet tarafından kiraya verilecek. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Bu düzenleme ile atıl arazi kalmayacak." dedi.

Hisseli taşınmazın kiraya verilmesi mümkün mü?

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkullerin tek bir sahibi olabileceği gibi birden fazla sahibi de olabiliyor. Hisseli taşınmaz mallar satışa konu olabiliyor. Peki, hisseli taşınmazın kiraya verilmesi mümkün mü?

Hisseli işyeri kira geliri beyanı!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için vergi ödeniyor. Ödemelerden önce ise beyanname veriliyor. Peki, hisseli işyeri kira geliri beyanı nasıl verilir?

Hisseli dükkan nasıl kiraya verilir?

Hisseli taşınmaz malların tasarruf işleminin tüm ortakların vereceği karar ile yapılması gerekiyor. Peki, hisseli bir taşınmaz mal kiraya verilebilir mi? Hisseli dükkan nasıl kiraya verilir?

Özcan Işıklar'dan hisseli arazi satışı uyarısı!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar Muhtarlar Derneği ziyaretinde Silivri’de günden güne artan parselli, hisseli satışlar masaya yatırdı, Işıklar hisseli arazi satışlarının vatandaşı kandırmaya yönelik olduğuna dikkat çekti.

Hisseli arazi satışı nasıl yapılır?

Araziler, imara kapalı olan toprak parçaları oluyor. Bu arazilere bir kişi sahip olabileceği gibi birden fazla kimse de sahip olabiliyor. Peki, hisseli arazi satışı nasıl yapılır?

Hisseli arazi satışı 2015!

Bir arazinin bir sahibi olabildiği gibi birden fazla da sahibi olabiliyor. Birden fazla kimsenin araziye sahip olması halinde arazi tapusu hisseli oluyor. Peki, hisseli araziler satılabilir mi? İşte hisseli arazi satışı 2015..

Hisseli arazi kiraya verilebilir mi Haberi

Hisseli arazi kiraya verilebilir mi

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde hisseli arazinin kiraya verilip verilemeyeceğini yazdı. Tamer Heper'e bir okuyucusu "Yüzde 70 hissesi amcamın, yüzde 30 hissesi bizim olan araziyi, amcam trafik eğitim pisti yapmak üzere bize sormadan birilerine kiralamış. Bu yapılan işle ilgili davayı amcamıza mı yoksa kiracıya mı açabiliriz?" sorusunu yöneltti.

İşte Tamer Heper'in yanıtı...

***

Ortak olunan bir gayrimenkulde bir kiralama yapılacak ise iki ihtimal değerlendirilir. Birincisi; bu maldaki ortaklık elbirliği mülkiyeti şeklindedir. Bu halde her türlü tasarruf işlemi için tüm ortakların birlikte işleme katılması şarttır. İkincisi; ortaklık paylı mülkiyet şeklindedir.

Bu halde de sayı ve hisse çoğunluğu ile karar verilmesi gerekir. Ancak okuyucumun anlatımında bu kurallara uyulmadığı görülmektedir. Yani bir ortak tek başına karar verip tasarrufta bulunmuş. Dolayısıyla diğer ortakların...