20 / 04 / 2024

hisseli tapu dönemi osmangazi

hisseli tapu dönemi osmangazi

Bursa Osmangazi'de yıllardır var olan ve imar uygulamalarında büyük sıkıntılara yol açan hisseli tapu sorunu çözüldü. Bursa osmangazi Yenibağlar Mahallesi' nde 200 vatandaşa müstakil tapuları verildi...

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?

Hisseli tapu, birden çok kişinin gayrimenkulde hakkı olduğunu belirten bir tapu türüdür. Bu tür tapuda, herkesin hissesi bellidir. Hisseli tapuya sahip olan bazı kişiler başka birine satışının olup olmadığını merak ediyor. Peki hisseli tapu dışarıdan birine satılabilir mi?

Hisseli tapu nasıl alınır? Hisseli tapu nasıl bölüştürülür? 

Hisseli tapular, birden fazla hisseye sahip olan taşınmazlara verilen belirli bir tapu türüdür. Hisseli tapularda, mülkiyet payları farklı kişilere ait olduğundan, yönetim ve satış süreçlerinde bazı zorluklar ortaya çıkabilir. Hisseli tapu nedir ve nasıl bölünür, işte tüm cevapları…

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?

Hisseli bir tapuya sahip olan vatandaşlar, bu tapunun özelliklerini iyi bilmelidir. Çünkü bu tapu diğer tapu türlerinden farklıdır. İşte hisseli tapuya dair araştırılanlar!

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?

Hisseli tapular belirsiz bir tapu türü olarak görülebilir. Bu tapularda kimin ne kadar pay oranına sahip olduğu bilinir ama her malik aynı orana sahiptir. Peki “Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?” İşte detaylar!

Hisseli tapu paylaşımı nasıl yapılır? Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu birden çok kişiye ait olan bir tapu türüdür. Bu yüzden bazen pay sahipleri arasında bir huzursuz çıktığında bu durum sorun haline gelebiliyor. Hisseli tapu devredilebilir mi, kardeşler arasında nasıl devredilir? İşte detaylar!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden hisseli tapu sahipleri için çok önemli uyarı! Hemen bakın!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden hisseli tapu sahipleri için çok önemli uyarı geldi. Hisseli tapu sahipleri hemen bu habere bakın...

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? Tapu ayırma işlemleri ne kadar sürer?

Hisseli tapuda malikler gayrimenkulün her kısmında aynı oranlarda paya sahiptirler. Başka bir deyişle mülkün her kısmı için hissedarlar, aynı oranlarda hakka sahiptirler. Peki Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? İşte detaylar!

Hisseli tapu nasıl tek tapuya dönüşür? Hisseli tapuya nasıl ev yapabilirim?

Hisseli tapu sahiplerinin neredeyse tamamına yakını ellerindeki tapuyu nasıl tek tapuya çevireceklerini araştırıyor. İşte bu konuda sorulan sorular!

Hisseli tapu nasıl satılır? Miras kalan evin kardeşlerden birine devredilmesi için ne yapılmalıdır?

Hisseli tapu üzerinde gerçekleştirilen işlemler diğer tapu türlerine kıyasla farklıdır. Özellikle “Hisseli tapu nasıl satılır?” sorusu sıklıkla sorulan sorulardan biridir. İşte bu soruların yanıtları!

Hisseli tapu hissedarlardan habersiz satılır mı? Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?

Hisseli tapuya sahip olan vatandaşlar, alım ve satış gibi işlemlerinin bu tapu üzerinden nasıl yapıldığını araştırıyor. İşte detaylar!

Hisseli tapu daire tapusuna nasıl çevrilir? İşte detaylar!

Hisseli tapuya sahip olan vatandaşlar, bu konuya dair her detayı bilmek istiyor. Hisseli tapu, diğer tapu türlerinden farklıdır ve bundan dolayı işlemlerde de farklılık meydana gelir. İşte bu konudaki detaylar!

Hisseli tapuya haciz gelirse ne olur? Hisseli tapu müstakile çevrilir mi?

Hisseli tapu, diğer tapu türlerinden farklıdır. Bu yüzden hisseli tapu sahipleri birtakım sorulara yanıt arıyor. İşte onlar!

Hisseli tapu müstakil tapuya nasıl çevrilir?

Hisseli tapu, ülkemizde pek çok insanın sahip olduğu bir tapu türüdür. Bu yüzden hisseli tapuya dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte onların yanıtları!

hisseli tapu dönemi osmangazi Haberi

hisseli tapu dönemi osmangazi

Osmangazi'de, hisseli tapular müstakil tapularla değiştiriliyor. Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Hisseli tapudan müstakil tapuya geçmek planlı şehirleşme çalışmalarının önünü açacak. 

Hisseli tapu. yalnızca Osmangazi'nin Bursa'nın değil Türkiye'nin sorunu. 

Özellikle Osmangazi'de. yoğun göç ve çarpık yapılaşmanın bir sonucu olarak ortaya çıkan ve çeşitli mağduriyetlere sebep olan hisseli tapu sorununu ortadan kaldırıp, hemşehrilerimizin müstakil tapulara kavuşmasını sağlayacak çalışmayı başlattık. Bu uygulama Türkiye'de bir ilk" diye konuşlu. 


200 TAPU DAĞITILDI 


Müstakil tapu uygulamasını, ilk olarak Yenibağlar Mahallesi nden başlattıklarını belirten Mustafa Dündar. 

"Yaklaşık 40 bin metrekarelik bir alanda yaptığımız çalışma sonunda. 200 tapuyu müstakil tapuya dönüştürdük. Böylece, hemşerilerimizin hisseli tapudan kaynaklanan, satış, miras paylaşımı ve doğalgaz aboneliği gibi birçok sıkıntısı ortadan kalkmış oldu" dedi. Başkan Dündar benzer çalışmaların hisseli tapuların yoğun olduğu Bağlarbaşı. 

Demirtaş, Panayır ve Yunuseli gibi...