29 / 03 / 2024

Osmangazi'de hisseli tapu dönemi bitti!

Osmangazi'de hisseli tapu dönemi bitti!

Bursa Osmangazi'de yıllardır var olan ve imar uygulamalarında büyük sıkıntılara yol açan hisseli tapu sorunu çözüldü. Bursa osmangazi Yenibağlar Mahallesi' nde 200 vatandaşa müstakil tapuları verildi...



Osmangazi'de, hisseli tapular müstakil tapularla değiştiriliyor. Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Hisseli tapudan müstakil tapuya geçmek planlı şehirleşme çalışmalarının önünü açacak. 

Hisseli tapu. yalnızca Osmangazi'nin Bursa'nın değil Türkiye'nin sorunu. 

Özellikle Osmangazi'de. yoğun göç ve çarpık yapılaşmanın bir sonucu olarak ortaya çıkan ve çeşitli mağduriyetlere sebep olan hisseli tapu sorununu ortadan kaldırıp, hemşehrilerimizin müstakil tapulara kavuşmasını sağlayacak çalışmayı başlattık. Bu uygulama Türkiye'de bir ilk" diye konuşlu. 


200 TAPU DAĞITILDI 


Müstakil tapu uygulamasını, ilk olarak Yenibağlar Mahallesi nden başlattıklarını belirten Mustafa Dündar. 

"Yaklaşık 40 bin metrekarelik bir alanda yaptığımız çalışma sonunda. 200 tapuyu müstakil tapuya dönüştürdük. Böylece, hemşerilerimizin hisseli tapudan kaynaklanan, satış, miras paylaşımı ve doğalgaz aboneliği gibi birçok sıkıntısı ortadan kalkmış oldu" dedi. Başkan Dündar benzer çalışmaların hisseli tapuların yoğun olduğu Bağlarbaşı. 

Demirtaş, Panayır ve Yunuseli gibi diğer mahallelerde de devam ettiğini söyledi. 


TÖREN DÜZENLENDİ 


Yenibağlar Mahalle Muhtarlığı önünde düzenlenen törenle müstakil tapularına kavuşan vatandaşlar, belgelerini Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın elinden aldılar. 

Yıllardır yaşadıkları tapu sorununu çözen Dündar'a teşekkür eden vatandaşlar, yeni dönem için de Başkan Dündar'a başarılar diledi. 


Posta Bursa


Geri Dön