20 / 04 / 2024

hızlı tren hatları

hızlı tren hatları

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan yaptığı açıklamada, "1.889 kilometre yüksek hızlı tren, bin 786 kilometre hızlı tren ve 429 kilometre konvansiyonel olmak üzere toplam 4 bin 104 kilometre yeni demir yolu yapım çalışmalarımız devam ediyor.

Hızlı tren hatları 2023 yılında 5 bin kilometre olacak!

Ulaştırma , Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı hızlı tren çalışmalarına hız verdi. Hatlar 2023'e kadar 5 bin kilometreyi bulacak

Bakan Uraloğlu açıkladı! Karadeniz'e yüksek hızlı tren geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, tüm Türkiye'yi yüksek hızlı tren hatlarıyla sarmak için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını kaydetti. 

Türkiye yüksek hızlı tren ağıyla şehirleri birbirine bağlıyor: Hangi illere yeni hatlar geliyor?

Yüksek hızlı tren ağı 41 şehri kapsayacak şekilde genişletilecek. Resmi duyurunun ardından ulaşımda yaşanan bu gelişme tüm Türkiye’ye duyuruldu. İşte bu gelişmeyi bekleyen iller ve oluşturulması planlanan YHT hatları ve süresi hakkında detaylar haberin devamında yer alıyor...

Yüksek Hızlı Tren'e şehirlerarası hızlı ekspres seferleri geliyor!

Ulaştırma Bakanlığı, 2020’de yeni Yüksek Hızlı Tren hatlarını işletmeye alırken, verimliliği artırmak için YHT güzergâhlarında ekspres seferlere başlayacağını duyurdu...

2023'e kadar 29 il hızlı tren hatlarıyla buluşacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hedef, 2023'e kadar hızlı tren hatlarını 29 ilimizle buluşturmaktır" dedi...

Konya'da Yüksek Hızlı Tren Garı için acele kamulaştırma yapılacak!

Konya Selçuklu'da yürütülen Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi içerisinde yer alan Yüksek Hızlı Tren Garı ve metro hatları için acele kamulaştırma yapılacak....

5 yıl içinde 42 şehre hızlı tren gidecek!

Hükümet, Türkiye'nin dört bir yanını yüksek hızlı ve hızlı tren hatları ile donatmak adına 5 yılda 39 milyar euro harcama yapacak. 

Hızlı tren hattı 2018'de 3 bin 200 kilometre olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, devam eden ve yeni yapılacak projelerle hızlı tren hatlarının 2018'de 3 bin 200 kilometreye çıkarılmış olacağını bildirdi.

Yüksek Hızlı Tren seferleri yeniden başladı!

Eskişehir'de, enerji nakil hatlarındaki sorunun giderilmesiyle Yüksek Hızlı Tren seferleri yeniden başladı. Sorunun yaklaşık 8,5 saat sonra giderilmesiyle Eskişehir-Ankara istikametine 18.15'te seferler başladı.

Ankara hızlı tren merkezi olacak!

Şehirlerin erişilebilirliğinin artırılmasını amaçlayan Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi’nde, Ankara’nın hızlı tren merkezi yapılması planlanıyor. Kuzey-güney ve doğu-batı hattında kurulacak yeni tren hatları Ankara’ya bağlanacak.

Hızlı tren saatte ne kadar hız yapacak?

Avrupa Birliği (AB) fonlarıyla yapılacak hızlı tren hatlarında hız limiti konusunda Türkiye ile AB arasına anlaşmazlık yaşandığı ortaya çıktı. Hızlı trende saatte 200 km hıza Avrupa fren koydu.

Başbakan Erdoğan: Hızlı tren hattına Kahramanmaraş'ı ekliyoruz!

Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında Kahramanmaraş mitinginde halka hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'a yüksek hızlı tren (YHT) müjdesi verdi. Erdoğan, "Hızlı tren hattına Kahramanmaraş'ı ekliyoruz" dedi.

Yüksek Hızlı Tren projeleriyle neresi kaç saat olacak?

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının açılışıyla birlikte işletmede olan YHT hattı uzunluğu 1420 kilometreye ulaşacak. İştehızlı ve yüksek hızlı tren hattı projeleri tamamlanmasının ardından kentler arası hedeflenen seyahat süreleri...

Ankara İstanbul hızlı tren hattı Marmaray ile birleştirilecek!

İstanbul ile Ankara arasını 3,5 saate indiren ve Anadolu ile bağlayan Yüksek Hızlı Tren’in açılışını yapan Başbakan Erdoğan, seferlerin 3 Ağustos Pazar akşamına kadar ücretsiz olacağını müjdeledi.

hızlı tren hatları Haberi

hızlı tren hatları


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Türkiye genelinde şehirler arasındaki mesafeleri kısaltmak ve insan hayatını kolaylaştırmak için bin 889 kilometre yüksek hızlı tren (YHT), bin 786 kilometre hızlı tren (HT) ve 429 kilometre konvansiyonel olmak üzere toplam 4 bin 104 kilometre yeni demir yolu yapım çalışmalarının devam ettiğini, 152 kilometrelik hızlı tren hattının yapımının da ihale aşamasında olduğunu söyledi.

Bakan Turhan, Anadolu Ajansı muhabirine, 2003 yılında 10 bin 959 kilometre olan toplam demir yolu ağının aradan geçen sürede yüzde 17 artarak 12 bin 803 kilometreye ulaştığını belirtti.

O dönemde YHT hattı yokken bin 213 kilometre YHT hattının inşa edildiğini belirten Turhan, 10 bin 959 kilometre olan konvansiyonel hat uzunluğunun da yüzde 6 artırılarak 11 bin 590 kilometreye çıkarıldığını söyledi.

Turhan, 2...