18 / 04 / 2024

Yüksek Hızlı Tren'e şehirlerarası hızlı ekspres seferleri geliyor!

Yüksek Hızlı Tren'e şehirlerarası hızlı ekspres seferleri geliyor!

Ulaştırma Bakanlığı, 2020’de yeni Yüksek Hızlı Tren hatlarını işletmeye alırken, verimliliği artırmak için YHT güzergâhlarında ekspres seferlere başlayacağını duyurdu...



2020 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda demiryollarında yapılacak yatırımlar ele alındı., Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile ilgili yapılacak çalışmalar da programlandı. Bu programlara göre, YHT hatlarında verimliliği yükseltmek isteyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yeni bir işletme modeli oluşturacak. Bu kapsamda YHT güzergâhlarında büyük şehirlerarasında ekspres seferler gerçekleştirilecek.

Sabah Gazetesi’nden Barış Şimşek’in haberine göre, YHT hat uzunluğu da 2020’de bin 213 kilometreden 2 bin 269 kilometreye çıkartılacak. Bu kapsamda Ankara-Sivas YHT hattı da 2020'de işletmeye alınan hatlardan biri olacak. Demiryollarında modernizasyon ve altyapı iyileştirme çalışmaları sürdürülürken, hâlihazırdaki hatlarda 2 bin 657 kilometrelik elektrik ve 2 bin 654 kilometrelik sinyal yatırımı yapılacak. Bin 492 kilometre elektrifikasyon ve 804 kilometre sinyalizasyon yatırımı da tamamlanacak. Elektrikli hat uzunluğu ise 45'ten 49 kilometreye, sinyalli hat oranı da 50 kilometreden 56 kilometreye çıkartılmış olacak.

Ticarete etkisi artacak

2020 yılında yeni demiryolu hatlarının da tamamlanması bekleniyor. Bu planlamalara göre Halkalı- Kapıkule Demiryolu Projesi imalat sanayisine hizmet edecek şekilde tamamlanarak bölgedeki ihracat imkânları artırılacak. Konya-Gaziantep demiryolu hattı, tamamlanarak imalat sanayi sektörlerinin Adana, Mersin ve İskenderun limanlarına erişimi kolaylaştırılacak.

Ankara-İzmir YHT hattı için geri sayım başladı!


Geri Dön