24 / 04 / 2024

Hobbit Köyü sivas

Hobbit Köyü sivas

Sivas Belediyesi'nce kent merkezine 7 kilometre mesafedeki Paşabahçe Mesire Alanı'na hayata geçirilen ve dünya genelinde izlenme rekorları kıran 'Yüzüklerin Efendisi' ve 'Hobbit' serisi filmlerindeki 'Hobbit' karakterlerinin evlerine benzeyen 'Hobbit Köyü' misafirlerini ağırlamaya başladı.

Hobbit Köyü Sivas'ta hizmete açıldı!

Sivas Belediyesi'nce kent merkezine 7 kilometre mesafedeki Paşabahçe Mesire Alanı'na hayata geçirilen ve dünya genelinde izlenme rekorları kıran 'Yüzüklerin Efendisi' ve 'Hobbit' serisi filmlerindeki 'Hobbit' karakterlerinin evlerine benzeyen 'Hobbit Köyü' misafirlerini ağırlamaya başladı.

Köyüne dönmek isteyene arsa desteği!

Sivas Valisi Gül, köyüne dönmek isteyenlerin arsa ile ilgili yaşadığı sorunları ortadan kaldırarak destek olacaklarını açıkladı...

Sivas Gölova'da Örnek Köy inşa edildi!

Sivas Gölova Kaymakamı Erkan İsa Erat, "Köyün daha modern görünmesi, evlerin hepsinin tek renk olması projemizin bir parçasıydı. Proje yaklaşık 200 bin liraya mal oldu. Çalışmayla Sivas'taki Canköy'ümüz küçük bir Bodrum gibi oldu.''dedi.

Sivas'da köy imar planları çalışmaları sürüyor!

SİVAS İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü, köy imar planları ve köy gelişme alanlarının oluşturulması için çalışmalarını sürdürüyor.

Sivas'taki köy okulu yeniden inşa edildi!

Sivas'ta bir köy okulu, öğretmenlerin hayırseverlere yazdıkları mektuplar sayesinde toplanan paralarla adeta baştan inşa edildi. Okulları yıkık dökükken okula gelmek istemediklerini söyleyen öğrenciler, şimdi çok mutlu olduklarını söyledi.

Sivas'ta Hobbit yamaç evleri inşa edilecek!

Sivas'ta Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanı’nda 100 adet Hobbit Yamaç Evi inşa edilerek Hobbit Köyü oluşturulacak.. Şehir merkezine 5 km mesafede olacak olan evler Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit filmlerinden esinlenildi.

Sivas'a Hobbit köyü inşa ediliyor!

Sivas Belediyesi, ’Hobbit’ serisi filmlerindeki ’Hobbit’ karakterlerinin yaşadığı evlerden esinlenerek Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanı’na yamaç evleri yaptı.

Sivas'ta 30 köy yoluda bakım çalışması yapılıyor!

Sivas İl Özel İdaresi, iş sezonunun başlaması ile birlikte Yıldızeli ilçesinde 30 köy yolunun bakım ve onarım çalışmalarına başladı.

Sivas'ın Çandır Köyü Zara ilçesine bağlandı!

Sivas İmranlı İlçesi Çandır Köyü'nün aynı ilin Zara İlçesine bağlanması kararı verildi. İdari bağlılığın değiştirilmesi kararı bugün 29285 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yayımlanan karar...

Sivas'ta köy yerleşik alanlarının tespiti için çalışma başlatıldı!

il Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, köy yerleşik alan çalışmalarını, muhtar ve azaların bilirkişiliği yardımıyla yapan İl Özel İdare çalışanları, verileri bilgisayar ortamında encümen üyelerinin onayına sunuyor.

Sivas'ta köy yerleşik alanları belirlenecek!

İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, köy yerleşik alan çalışmalarını, muhtar ve azaların bilirkişiliği yardımıyla yapan İl Özel İdare çalışanları, verileri bilgisayar ortamında encümen üyelerinin onayına sunuyor.

Sivas'ta köy yerleşik alanları belirlenecek!

Sivas İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü, belediye ve mücavir alan sınırları dışında kalan köy ve mezraların yerleşik alanlarının tespiti için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor...

Bilici Termal Devremülk ve Tatil Köyü'nde fiyatlar 4 bin 990 TL'den başlıyor!

Sivas’ın önde gelen firmalarından Siv Yapı’nın hayata geçirdiği Bilici Termal Devremülk ve Tatil Köyü, 31 Mayıs’ta düzenlenen Kutsi Konseri ve İclal Aydın şiir dinletisi ile tanıtıldı.

Hobbit Köyü sivas Haberi

Hobbit Köyü sivas

Sivas Belediyesi, John Ronald Reuel Tolkien'in kitabından Peter Jackson'ın sinemaya aktardığı 'Yüzüklerin Efendisi' ve 'Hobbit' filmi serilerinde bulunan kısa boylu, iri tüylü ayaklı, kıvırcık saçlı karakter 'Hobbit'lerin yaşadığı küçük tepeler içine gömülü evlerin benzerini Paşabahçe Yamaç Evleri projesiyle hayata geçirdi.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanı'nda ilk etapta 7 ev hayata geçirildi. Büyük ilgi gören evlerin sayısı etaplar halinde 24'e çıkarıldı. Yeni etap çalışmalarıyla birlikte bölgede mini bir 'Hobbit Köyü' kuruldu.

Hobbit Köyü içerisinde yer alan 24 evin iç dekorasyonlarının tamamlanmasıyla evler ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Doğayla iç içe olan evlerde bir ailenin her türlü ihtiyacını giderebileceği imkanlar yer alıyor. Mutfak, salon, yatak odası ve banyo dahil 1 artı 1 olarak inşa edilen apart otel hizmeti veren...