28 / 03 / 2024

hükümet vergi

hükümet vergi

Sanayi ürünlerinin ithalatında yüzde sıfır vergi uygulanmak üzere ilave tarife kontenjanı açıldı. Bu kapsamda vinil asetat, tolüen diamin ve polieter polyol, alüminyum alaşımlı levha ve lityum-iyon akümülatör için gümrük vergisi sıfırlandı. Peki bunun TOGG'la ne ilgisi var? İşte ayrıntılar...

Hükümet vergide reform yapmak için kolları sıvadı! Yeni düzenleme geliyor

Hükümet vergide reform yapmak için kolları sıvadı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vergi sisteminin sadeleştirilmesine yönelik beklentinin olduğunu söylemişti. Hazırlanan düzenlemeye göre vergi türlerinin azaltılması için düğmeye basıldı.

Boş tutulan evlere vergi artışı için hazırlık başladı: Hükümet kiralarda indirimi sağlayacak!

Kiralara yüzde 25 zam sınırı uygulamasının ardından, ev sahibi ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar katlandı. Hükümet boş tutulan evlere vergi artışı için düğmeye bastı. 

Hükümet düğmeye bastı! Vatandaşın üzerindeki vergi yükü hafifletiliyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi sisteminde vatandaş odaklı reform adımları için kolları sıvadı. "Ödeme gücüne göre artan oranda vergilendirmeyi" esas alan hükümet, 2002'den bu yana KDV, ÖTV, damga vergisi ve iletişim vergisi başta olmak üzere dolaylı vergi yükünü de hafifletmeye devam ediyor...

TOKİ Gaziosmanpaşa Hükümet Konağı ihalesi bugün!

İstanbul İli Gaziosmanpaşa İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 15:00'de yapılacak.

TOKİ Çanakkale Hükümet Konağı ihalesi yarın!

Çanakkale İli Bayramiç İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:00'de yapılacak.

Datça eski hükümet binasının akıbeti TBMM'de!

Datça eski hükümet binasının akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

TOKİ'den Manisa Akhisar'a hükümet konağı!

Kamu yatırımlarına hız kesmeden devam eden TOKİ, Manisa Akhisar'da yeni bir hükümet konağı inşa edec

TOKİ'den Kırşehir Mucur'a hükümet konağı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kırşehir Mucur Hükümet Konağı projesinin inşası için 19 Haziran tarihinde ihaleye çıkıyor.

TOKİ'den Kahramanmaraş Onikişubat'a hükümet konağı!

Konut yatırımlarının yanı sıra kamu yatırımlarını da sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Kahramanmaraş'ta hükümet konağı inşa edecek.

TOKİ'den Ordu Şalpazarı'na hükümet konağı!

Konut yatırımlarının yanı sıra kamu yatırımlarına da devam eden TOKİ, Ordu Şalpazarı Hükümet Konağı ihalesini 15 Mayıs tarihinde gerçekleştirecek.

TOKİ'den Çanakkale Bayramiç'e hükümet konağı!

Çanakkale İli Bayramiç İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 2 Mayıs 2018 tarihinde saat 14:00'de yapılacak.

TOKİ'den Trabzon Arsin'e hükümet konağı!

Konut yatırımlarının yanı sıra kamu yatırımlarını da sürdüren TOKİ, Trabzon Arsin Hükümet Konağı için düğmeye bastı.

TOKİ'den Trabzon Araklı'ya hükümet konağı!

Konut yatırımlarının yanı sıra kamu yatırımlarına da devam eden TOKİ, Trabzon Hükümet Konağı için düğmeye bastı.

hükümet vergi Haberi

hükümet vergi

Birçok farklı sektörde kullanılan bazı kimyasallar ve bataryalarda gümrük vergisi sıfırlandı. 5753 sayılı Bazı Sanayi Ürünlerinin İthalatında Tarife kontenjanı Uygulanması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Buna göre; vinil asetat için 3 bin 500 ton, tolüen diamin ve propilen oksit reaksiyonu sonucu elde edilen polieter polyol için 700 ton, NADCAP ve AS9100 sertifikalı 7040 serisi alüminyum alaşımlı levha için 15 ton ve lityum-iyon akümülatör için 4,25 milyon adet kontenjan açıldı.

Hükümetin 15 ton ve lityum-iyon akümülatör için kontenjan açması TOGG'un 2022 yıl sonunda seri üretimine geçmesi için üretimde ihtiyaç duyduğu malzemelerin uyguna tedarik edilme gerekliliği olarak yorumlandı.

TOGG, gövde binasındaki 208 robot, hücre bazında parçalı denemelerin ardından, deneme üretimi için hazır hale geliyor. C-SUV gövdesinde ilk boyasız denemelerin yapıldığı Avrupa’nın...