28 / 03 / 2024

ibb metro ihaleleri

ibb metro ihaleleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2016'da ön yeterlilik ihalesine çıktığı 6 metro hattının elektro-mekanik işlerinin yapım ihalelerini biri dışında tamamladı.

İstanbul'da 6 metro hattının danışmanlık ihalesi 18 Mayıs'ta!

İBB metro yatırımlarına hız verdi. 18 Mayıs Perşembe günü 6 metro ve 1 havaray hattının danışmanlık hizmet alımı ihalesi yapılacak.

İşte İstanbul'da Ağustos'ta ihaleye çıkacak metro hatları!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki Ağustos ayı içerisinde 6 adet metro hattı projesinin ihalesini gerçekleştirecek. İhalesi gerçekleşecek olan metro hatları ulaşımda büyük kolaylık sağlayacak.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan metro müjdesi: Çekmeköy ve Sancaktepe metroları martta hazır!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anadolu yakasındaki 3 ilçeden geçecek, 8 istasyonlu, 10,9 kilometrelik Çekmeköy–Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattının mart ayında hazır olduğunu açıkladı.

Murat Kurum, 'İBB yönetimi metro hatlarını yapamadı' dedi! Ekrem İmamoğlu'ndan 'matematik göndermesi' geldi!

AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum, İBB yönetiminin vaadettiği metro hatlarını inşa etmediğini belirtti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise "Martta 65 kilometrelik hattımızı bitirmiş olacağız" diyerek, matematik göndermesi yaptı. İşte o açıklamalar...

İBB Başkanı İmamoğlu: Ataköy-İkitelli metro hattı Mart 2024’te hizmete açılacak!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 5 ilçeden geçecek 13,4 kilometrelik hat boyunca 12 istasyona uğrayıp, tek yönde 35 bin yolcu taşıyacak Ataköy-İkitelli metro hattının Mart 2024’te hizmete gireceğini duyurdu. 

İBB'den metro seferlerinde değişiklik: Yenikapı etkinlikleri nedeniyle saatler uzatıldı!

Metro İstanbul, İstanbul metrosunu kullanan milyonlarca vatandaşı etkileyecek olan yeni sefer düzenlemesini duyurdu. Açıklamada, değiştirilen metro seferlerinin tarihleri de belirtildi. İşte, İstanbul metrosunun güncellenmiş tarifesi...

İBB İstanbul'da yapımı devam eden iki metro hattının ihalesini iptal etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yapım aşamasında olan Kaynarca-Pendik-Tuzla ve Kirazlı-Halkalı metro hatlarının ihalelerini iptal etti. İBB, söz konusu inşaat işleri için yeniden ihaleye çıkacak. İşte detaylar...

Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? İBB resmen açıkladı! Metro, otobüs ve marmaray bedava olacak mı?

Milyonlarca vatandaş bayramda otobüslerin, metro ve Marmaray’ın ücretsiz olup olmadığını araştırıyor. İBB'den konuyla ilgili son dakika açıklaması geldi...

Murat Ongun'dan 'İBB metro inşaatına beton döktü' iddialarına yanıt!

'İBB Metro inşaatına beton döktü' şeklinde basında çıkan haberlere İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan yanıt geldi. Ongun, "O metro hattı değil bir çukur. Metro hattı nedir diye öğrenmek isterseniz eğitim verebiliriz" diye konuştu.

Arnavutköy Belediyesi'nden İBB'ye metro tepkisi!

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, Vezneciler metro hattı projesinin hayata geçirilmediğini öne sürerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi. 

Ulaştırma Bakanlığı 2 metro hattını İBB'ye devretmeyecek iddiası!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yapımı süren 37,5 kilometre uzunluğa sahip 9 istasyonlu Gayrettepe Havalimanı ile 31,5 kilometre uzunluğundaki 7 istasyonlu Halkalı- Havalimanı metro hatlarını İBB'ye devretmemek için hazırlık yapıyor.

Ekrem İmamoğlu’ndan 'İBB metro hattını durdurdu' iddialarına yanıt!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Yenidoğan-Cumhuriyet-Emek metro hattı ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Adil Karaismailoğlu'ndan İBB'ye metro eleştirisi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, CHP’nin idaresinde olan  İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tamamlanması gereken metro çalışmalarını henüz bitiremediğini belirterek, “İBB hiçbir şey yapmıyor. 2 senedir yatıyorlar” diye konuştu.

İBB metro inşaatları için dış borçlanma talebinde bulanacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, devam eden metro inşaatları için 52 milyon euro dış borçlanma talebinde bulunacak.

İçişleri Bakanlığı'nın el koyduğu soruşturma dosyalarında metro ihaleleri de mi var?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) eski başkanları Kadir Topbaş ve Mevlüt Uysal’ın metro ihalelerinde tahmini 1 milyar TL kamu zararına sebep olduğu ileri sürülerek yapılan suç duyurusu Danıştay’dan döndü.

ibb metro ihaleleri Haberi

ibb metro ihaleleri

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, 2016 yılında ön yeterlilik ihalesine çıktığı 6 adet metro hattının elektro mekanik işlerinin yapım ihalelerini 2017 yılında tamamladı. Ön yeterlilik ihalesine 14 ila 17 arasında firmanın katıldı, ancak mevzuat ve yasal işlemlerin eksikliği gerekçesiyle aralarında Moskova, İspanya, İtalya, Çin gibi ülkelerde devasa metro projelerini tamamlamış pek çok uluslararası firma yapım ihalesi aşamasından önce elendi. Ön yeterlilik ihalelerinde yeterlilik almayı başaran 6-7 firmanın tamamının 2017 yılında yapılan ihalelerde ayrı ayrı işleri almaları, akıllara soru işareti getirdi. Firmaların yapım ihalelerine ön anlaşmalı olarak girdiği ve ihaleleri aralarında paylaştıkları iddia edildi.


TEKLİF MİKTARLARI ANLAŞMAYI ELE VERİYOR

Anlaşmalı oldukları yorumu yapılan firmalar, belirlenen yaklaşık maliyetten yüzde 10 ila 14 arasında değişen oranlarda yüksek fiyatlar teklif ederek yapım ihalesini alıyorlar. Böylece ihalenin...