25 / 04 / 2024

Arnavutköy Belediyesi'nden İBB'ye metro tepkisi!

Arnavutköy Belediyesi'nden İBB'ye metro tepkisi!

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, Vezneciler metro hattı projesinin hayata geçirilmediğini öne sürerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi. 



İstanbul Havalimanı ve Kanal İstanbul projeleri Arnavutköy'de ulaşım adına çalışmaları hızlandırdı.Sabah'tan Şerif Can'ın haberine göre;  transit geçişin merkezi olan ilçe için düşünülen ulaşım hatları Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından tüm hızıyla sürerken İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuya duyarsız kalması tepkilere neden oldu. Arnavutköy Belediyesi Ekim Ayı 4'üncü birleşiminde bu konu ele alındı. 

Belediye binasında olan mecliste 2022 Mali Yılı Bütçesi tartışıldı. Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı'nın da katıldığı toplantıya metro konusu gündem oldu. Başkan Haşim Baltacı, İBB'nin Arnavutköy-Vezneciler metro hattını inşa edilmemesine tepki gösterirken Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın yaptığı Halkalı-Yeni Havalimanı metro hattının gelecek yıl hizmete gireceğinin müjdesini verdi. Hizmete girecek metro hattının durakları; 'Halkalı-Halkalı Stad-Olimpiyatköy-Kayaşehir-Fenertepe-Arnavutköy 2- Arnavutköy 1- İstanbul Havalimanı' şeklinde olacak.

Arnavutköy Belediyesi nden İBB ye metro tepkisi!

"ARNAVUTKÖYLÜLER, VEZNECİLER METRO HATTINI BEKLİYOR"

Mecliste Millet İttifakı'nın yönettiği eleştirilere yanıt veren Başkan Baltacı: "Sizlerin de mensubu olduğu siyasi partilerinde sözü var. Arnavutköylüler, Arnavutköy-Vezneciler metro hattını bekliyor. İBB'nin yatırım kalemlerine baktığımızda göremedik. Ama bizim geçmişte söylediğimiz Halkalı-Yeni Havalimanı gelecek sene hizmete girecek. Bunların takibini yapmak bütün meclis üyelerimizin görevidir" ifadelerini kullandı.

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü'den metro tepkisi!


Geri Dön