25 / 04 / 2024

icra nereden istenir

icra nereden istenir

İcra ve İflas Kanununa göre ilama müstenit takip, son muamele üzerinden on sene geçmesi halinde zamanaşımına uğruyor. Peki bir alacak için icra nereden istenir? İcra takibi nasıl başlatılır?

İmar durumu nereden istenir?

İmar durumu, imar parselinin kullanım şeklini ve yapılması istenen yapının özelliklerini; örneğin teknik şartlarının ne olması gerektiğini gösteriyor. Peki, bir arsanın imar durumu nereden istenir?

Aile konutu şerhi nereden istenir?

Eşlerin bütün yaşam faaliyetlerini gerçekleştirdiği, yaşantısına buna göre yön verdiği, acı ve tatlı günleri içinde yaşadığı, anılarla dolu mekâna aile konutu deniyor. Peki, tapu için aile konutu şerhi nereden istenir?

Kirasını ödemeyen kiracıya icra takibi!

Kiracılarla ev sahipleri arasında ülkemizde en sık rastlanan sorunlardan biri kiraların ödenmemesi olarak biliniyor. Peki, kirasını ödemeyen kiracıya ne yapılır? Kirasını ödemeyen kiracıya icra takibi nasıl başlatılır?

Tapu tahsis belgesi nereden alınır?

2981 dayılı Kanun hükümlerine göre arsa veya araziler üzerinde, gecekondu sahiplerince yapılmış yapılar için tapu tahsis belgesi verilebiliyor. Peki, tapu tahsis belgesi nereden alınır?

Kira sözleşmesi nereden alınır?

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşmeye deniyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl doldurulur? Kira sözleşmesi nereden alınır?

Kira gelir vergisi nereden ödenir?

2014 yılında elde edilen kira gelirleri için 2015 yılının Mart ve Temmuz aylarında olmak üzere iki eşit taksitte ödenmesi gerekiyor. Peki, kira gelir vergisi nereden ödenir?

Çevre temizlik vergisi nereden ödenir?

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için ödeniyor. Peki, çevre temizlik vergisi nereden ödenir?

Emlak vergisini nereden ödeyebilirim?

Emlak vergisinin mükellefiyeti, gayrimenkulün edinim tarihini takip eden ilk bütçe yılında başlıyor. Peki, "Emlak vergisini nereden ödeyebilirim? Ne kadar vergi öderim?" diyorsanız işte yanıtı..

Müteahhitlik yetki belgesi nereden alınır?

Müteahhit veya Yüklenici veya Üstlenici sözleşme ile yüklenilen işi veya projeyi gerekli yöntemle temin ve tamamlamayı tahahhüt eden özel veya tüzel kişilere deniyor. Peki, müteahhitlik yetki belgesi nereden alınır?

Emlakçı belgesi nereden alınır?

Gerçek hak sahiplerinin talebi üzerine düzenlenen süreli veya süresiz iş sözleşmesi yaparak; taşınmazın alımı, satımı, kiralama gibi işlemleri gerçekleştiren kişilere emlakçı deniyor. Peki, emlakçı belgesi nereden alınır?

Yıkım ruhsatı nereden alınır?

Belediye sınırları içerisinde yer alan bir binanın yıkılması için bina yıkım ruhsatının alınmış olması gerekiyor. Peki, bina yıkım ruhsatı nereden alınır? Bina yıkım ruhsatı için gerekenler nelerdir?

ÇED raporu nereden nasıl alınır?

ÇED, belirli bir proje veya gelişmenin, çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreç olarak biliniyor. Bu süreç tamamlanmadan firma projeye başlayamıyor. Peki, ÇED raporu nereden nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm kira yardımı nereden alınır?

Kentsel dönüşüm kira yardımı, kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen yapıların malik ve kiracılarına yapılan yardımlar arasında bulunuyor. Peki, hak sahipleri tarafından kentsel dönüşüm kira yardımı nereden alınır?

icra nereden istenir Haberi

icra nereden istenir

İcra nereden istenir?

İlamların icrası her icra dairesinden talep olunabiliyor. Alacaklı yerleşim yerini değiştirirse takibin yeni yerleşim yerini icra dairesine havalesini isteyebiliyor. 

İcra takibi, icranın zamanaşımı, haciz veya iflas istemek yetkisi gibi esaslar, İcra ve İflas Kanunu kapsamında şu şekilde açıklanıyor:


Takibin başlaması : 

Madde 35 – Takip, ilamın icra dairesine tevdii ile başlar. İstiyen alacaklıya kayıt numarasını mübeyyin bedava ve pulsuz bir ilmühaber verilir. 


İcranın geri bırakılması için verilecek süre

Madde 36 – (Değişik: 2/3/2005 – 5311/5 md.) 

İlâma karşı istinaf veya temyiz yoluna başvuran borçlu, hükmolunan para veya eşyanın resmî bir mercie depo edildiğini ispat eder yahut hükmolunan para veya eşya kıymetinde icra mahkemesi tarafından kabul edilecek taşınır rehni veya esham veya tahvilât veya taşınmaz rehni veya muteber banka kefaleti gösterirse veya borçlunun hükmolunan...