20 / 04 / 2024

Kira sözleşmesi nereden alınır?

Kira sözleşmesi nereden alınır?

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşmeye deniyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl doldurulur? Kira sözleşmesi nereden alınır?



Kira sözleşmesi nereden alınır?

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşmeye deniyor.


Mal sahibinin belirlenen süre zarfı içinde evin kiralanacağına; kiracının da evi kullanmasına karşın belirlenen kira bedelini ödemeyi üstlendiği kira sözleşmesinde bazı bilgilere yer veriliyor.


Örneğin kiralama bedeli, kira artış oranları, kiranın ödeneceği dönemler, kiralanan taşınmazın durumu, kiralanan taşınmazın adres bilgileri ile tarafların kimlik bilgileri gibi.


Peki, kira sözleşmesi nasıl doldurulur? Kira sözleşmesinin hazır olarak alınacağı bir yer var mı? Kira sözleşmesi nereden alınır?


Kira kontratı nereden alınır?

Kira sözleşmesi, kırtasiyeden temin edilebiliyor. İsteyenler söz konusu kira kontratını noter huzurunda da imzalayabiliyor. Noter huzurunda imzalamak, ileride yaşanabilecek sorunların önüne daha çabuk geçmesi açısından daha çok tercih ediliyor.


Kira kontratı örneği..

Dairesi

Mahallesi

Cadde/Sokağı

Numarası

Kiralananın Cinsi

Kiralayan Adı Soyadı

Kiralayanın T.C. Kimlik No

Kiralayanın Adresi

Kiracının Adı Soyadı

Kiracının T.C. Kimlik No

Kiracının Adresi

Akdin Başlangıç Tarihi

Akdin Süresi

Yıllık Kira Bedeli

Aylık Kira Bedeli

Kira Bedelinin Ödeme Şekli

Kiralananı Kullanım Şekli

Kiralananın Durumu

Kiralananla Birlikte Teslim Edilen Demirbaşlar

İmzalar

Tarih


Kira zammı ne kadar olmalı 2015?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön