19 / 04 / 2024

idari para cezaları

idari para cezaları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca verilecek idari para cezalarına ilişkin tebliğ, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre gürültü yapanlar 770 TL para cezası ödeyecek...

Çevre katkı paylarının yarısı Kentsel Dönüşüm'e gidecek!

Kentsel Dönüşüm finansmanı için 5 yeni kaynak bulan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevre katkı payı ve idari para cezalarının yüzde 50'sini kentsel dönüşüme aktaracak...

Bekara ev kiralamayan resmen yandı! 6 bin TL para cezası verildi!

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu tarafından, anlaştığı kişinin bekar olması sebebiyle dairesini kiraya vermeyeceğini söyleyen ev sahibine 6 bin TL'ye yakın idari para cezası kesildi. İşte TİHEK'in kararında yer alan detaylar...

Konaklama bilgisini paylaşan otele idari para cezası...

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), bir müşterinin konaklama bilgilerini üçüncü kişiler ile paylaşan otele 500 bin lira idari para cezası verildiği açıklandı.

2024 çevre kirliliği cezaları belli oldu! Yüzde 58,46 zam!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2024 yılında çevreyi kirletenlere verilecek olan idari para cezaları belirlendi. İşte o cezalar...

Resmi Gazete'de yayımlandı: Ön ödemeli konut ve devre tatillerle ilgili cezalar artırıldı!

Ticaret Bakanlığı tüketicinin korunmasına yönelik idari para cezalarını artırdı. Bakanlık tarafından hazırlanan konuya ilişkin tebliğler, 1 Ocak 2024'ten geçerli olmak üzere Resmi Gazete'de yayımlandı.

Fahiş fiyatlar mercek altında! 545 emlak işletmesine 54,5 milyon lira para cezası kesildi!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv, emlak ve diğer alanlarda yapılan denetimler sonucunda 400 milyon TL üzerinde idari para cezası kesildiğini duyurdu. Bakan Bolat, 545 emlak işletmesine 54,5 milyon lira para cezası uygulandığını aktardı.

Ticaret Bakanlığı'ndan gizli zam ve hileli reklamlara idari para cezası!

Ticaret Bakanlığı gramaj hilesi ile yapılan gizli zamlara karşılık, ‘inanç istismarı’ ve ‘bebek suyu’ gibi mevzuata uygun olmayan reklamlara yönelik Reklam Kurulu toplamda 11 milyon 693 bin 933 TL idari para cezası uyguladı.

Vergi affı hangi borçları kapsar? Vergi affı nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından ülke genelinde bir vergi affının gündemde olduğunu duyurdu. Vergi affı kapsamında, vergi borçları yanı sıra sigorta primleri (SGK ve Bağ-Kur) ile idari para cezaları gibi ödemelerin de yeniden yapılandırılacağı belirtildi.

Flaş iddia! Trafik cezalarında devrim gibi bir dönem! Sistem baştan sona değişiyor!

Hükümet vergi sisteminde modernleşmeyi masaya yatırırken, başta trafik olmak üzere, para cezalarının gelirle bağlantılı olmasını gündeme aldı. Bir diğer değişiklik de trafik cezalarında olması öngörülüyor. Bu kapsamda, sistemin baştan sona değişeceği iddia ediliyor.

Para cezaları geri ödeniyor! Hesaplarınızı hemen kontrol edin!

Pandemi döneminde kesilen para cezaları ile ilgili son dakika haberi geldi. Kesilen tüm cezalar tek tek geri ödenecek.

Borcu olanlar dikkat: Borç yapılandırma ödemeleri için son gün!

Sigorta prim borçları ve yapılandırma kapsamındaki vergiler ile idari para cezalarına dair borçların ödenmesindeki uzatılan süre bugün sona eriyor.

Gübre firmalarına para cezası talebi! Hangi firmalara ne kadar ceza kesilecek?

Rekabet Kurulu soruşturma heyeti, gübre sektöründeki fiyat artışları sebebiyle sürdürülen soruşturmada 6 teşebbüs hakkında idari para cezası uygulanması talebini iletti. Peki hangi firmalara ceza kesilecek? İşte ayrıntılar...

Borcu olanlar elinizi çabuk tutun! Yüzde 90 indirim uygulanacak son günleri hemen değerlendirin...

Borç yapılandırmasının bozulmaması için sayılı günler kaldı. 31 Temmuz tarihine kadar peşin ödenmesi durumunda, hesaplanan tutardan yüzde 90, idari para cezalarında ise yüzde 25 indirim yapılacak. İşte detaylar...

Pandemi döneminde ceza alanlara sevindirici haber! Cezalar 2000 TL şeklinde iade edilecek!

Koronavirüs salgını sürecinde maske takma mecburiyeti ve diğer pandemi kısıtlamalarına riayet etmeme durumunda verilen idari para cezaları konusunda kritik bir evreye giriliyor. En son açıklanan bilgilere bakılırsa, ceza kesilen vatandaşların hesaplarına bu cezaların bir bölümü geri aktarılacak.

idari para cezaları Haberi

idari para cezaları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca verilecek idari para cezalarına ilişkin tebliğ, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.


Tebliğde, Maliye Bakanlığı tarafından 2014 yılı için yeniden değerleme oranının yüzde 10,11 olarak tespit edildiği hatırlatılarak, bu kapsamda 2872 sayılı Çevre Kanununun 20'inci maddesinde yer alan para cezalarının 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren yeniden belirlenen miktarlarda uygulanacağı kaydedildi.


Buna göre, emisyon ölçümü yaptırmayan motorlu taşıt sahiplerine uygulanan 500 TL'lik idari para cezası, 1 Ocak 2015 itibarıyla 963 TL olacak. Yönetmeliklerle belirlenen standartlara aykırı emisyona sebep olan motorlu taşıt sahipleri için kesilen bin TL'lik idari para cezası da bu tarihten itibaren bin 932 TL olarak uygulanacak.


Hava kirliliği yönünden önemli etkileri nedeniyle kurulması ve işletilmesi yönetmelikle izne tabi tutulan tesisleri yetkili makamlardan izin...