29 / 03 / 2024

İkinci el emlak piyasası yönetmeliği

İkinci el emlak piyasası yönetmeliği

İkinci el emlak piyasasına yönelik düzenlemeler yapacaklarını söyleyen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Böylece ne alıcı ne de satıcı mağdur olacak” dedi..

İkinci el otomobil pazarında hareketlilik başladı! 

İkinci el otomobil pazarında hareketliliğin başladığı kaydedildi. Buna göre, ikinci el otomobil pazarında son günlerde yaşanan durgunluktan sonra  canlanma başladığı belirtildi. Özellikle de 500 bin liraya kadar olan fiyat aralığındaki araçlarda yükselen talep, alıcılar için güzel fırsatlar sunuyor.

İkinci el otomobil piyasası çok durgun! Vatandaş bakıyor ama almıyor!

Son zamanlarda yaşanan ekonomik sıkıntılar, enflasyon vatandaşların alım gücünün azalması otomobil piyasasını da olumsuz yönde etkiliyor. İkinci el otomobil piyasasında müthiş bir durgunluk yaşanıyor. 

İkinci el otomobilde galericilerin 'Keriz silkeleme' taktiği ayyuka çıktı!

İkinci el otomobilde yüzde 30’a varan fiyat düşüşü var. Sektörde, 2024 yılında sıfır araç fiyatlarının döviz kuru kaynaklı yükseleceği, bu nedenle 2. elin hareketleneceği, bunu bilen galerilerin topladıkları araçları 2024 yılında yüksek fiyattan satacağı konuşuluyor.

2023'te hem alıcısına hem de satıcısına kazandıran ikinci el araçlar, 2024'te de fırsatlar sağlayacak!

İkinci el araçlar 2023 yılında hem alıcısına hem de satıcısına kazandırdı. 2. el araçların 2024 yılında da önemli fırsatlar sağlaması bekleniyor.

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı: İkinci el otomobil fiyatlarındaki artış durdu! Sıra betoncular ve çimentocularda! 

İkinci el araba fiyatları geçtiğimiz aylarda sıfır otomobil fiyatlarının önüne geçmişti. Ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından yapılan denetimler ve yeni yaptırımlarla otomobil piyasası normale döndü. Sıra inşaat sektöründe,  çimento ve beton fiyatlarına geldi. Fiyatların düşmesi için bakanlıktan müd

İkinci el otomobil pazarında fiyatlar dibe vurdu! Araba almak isteyenler dikkat!

İkinci el otomobil pazarında hızlı yükselen fiyatlar, krediye erişimde yaşanan zorluklar ve tedarik sorununun azalmasıyla otomotiv piyasasında düşüş yaşandı ve fiyatlar dip yaptı.

İkinci el otomobil fiyatları düştü! İMES Başkanı, fiyatlar yeniden yükselişe geçecek!

İkinci el otomobil fiyatlarında dalgalı seyir devam ediyor. Peki, otomobil fiyatlarında düşüş devam edecek mi, fiyatlar ne zaman yükselecek? İşte detaylar...

İkinci el araçta ilan sayısı 1 milyonu aştı! Uzmanlar yeni hareketlilik için tarih verdi!

İkinci el araç piyasası en durgun dönemlerinden birini yaşıyor. Çevrimiçi araç sitelerindeki ilanlardaki artış 1 milyonu geçti. Uzmanlar yeni hareketlilik için o tarihi işaret etti.

İkinci el otomobil satışlarında rüzgar tersine döndü! Yatırım devri kapandı, fiyatlar düşüşe geçti!

Otomobil almak isteyenleri heyecanlandıran gelişmeler yaşanmaya başladı. İkinci el araç piyasasında Rüzgar tersine döndü. Satılık ilanları ikiye katlandı.

İkinci el fiyatlarda yüzde 20’lik düşüş yaşandı!

Devletin aldığı tedbirler otomobil fiyatlarındaki artış yavaş yavaş düşmeye başladı. İkinci el otomobillerde görülen yüzde 20'lik fiyat düşüşü talebi artırdı. Ancak lüks araçların kredilere ulaşamama durumu vatandaşların orta sınıf araçlara olan ilgisini daha da artırdı.

İkinci el araç almak isteyenlere müjde! Fiyatlar yüzde 10-15 düştü! Bakan Bolat resmen açıkladı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "İkinci el fiyatlarında araçta yüzde 10-15 düşüşler var. Sıfırda artık stoklar ortaya çıkartılmak zorunda kalındı. ‘Araç yok' kelimesi gündemden büyük oranda düştü. Sıfır otomotivde de kolay kolay zam yapılamayan bir sürece girdik" şeklinde konuştu.

İkinci el otomobil piyasasında köpük söndü! Araba almak isteyenlere indirim üstüne indirim fırsatı sunuluyor!

İkinci el araba piyasasındaki yüksek fiyatlar Ticaret Bakanlığı'nın denetimleri ile giderilirken otomobil satan firmalardan da üst üste indirim haberleri gelmeye başladı.

İkinci el otomobile talep çok ama kredi yok!

Her 10 otomobilden 7’sinin kredi ile satın alındığını belirten Otomerkezi.net CEO’su Muhammed Ali Karakaş, “Bu yılın ikinci yarısı itibarıyla bu durum değişti. İkinci el otomobile talep çok yüksek, ancak şu anda her 10 kişiden ancak 2’si krediye erişebiliyor” dedi.

İkinci el emlak piyasası yönetmeliği Haberi

İkinci el emlak piyasası yönetmeliği

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından ikinci el otomobil ticaretinin ardından emlak piyasasına da çekidüzen getirmek için harekete geçildi. 

İkinci el emlak piyasasına ilişkin yönetmelik hazırladıklarını belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bu alanda ciddi boşluk olduğunu vurguladı. Tüfenkci, özellikle son dönemde yaşanan mağduriyetlerin bu boşluklardan kaynaklandığını ifade etti.

Tüfenkci, hem sektörden hem de vatandaşlardan konuyla ilgili talepler geldiğini söyledi.

EMLAKTA MAĞDURİYET ORTADAN KALKACAK

Habertürk'ün haberine göre, Bakan Tüfenkci “Bu konuda son değerlendirmeleri yaptıktan sonra yönetmelik haline getirip Başbakanlığa göndereceğiz. Emlakçıların mesleki yeterliliği, işletmelerin fiziki alanlarına ilişkin standart getirilmesi, emlakçı komisyon oranlarının belirlenmesi, ekspertiz raporlarının alınması noktasında düzenlemeler yaparak inşallah önemli bir boşluğu dolduracağız. Böylece ne alıcı ne de satıcı mağdur olacak.” şeklinde açıklamalarda...