16 / 04 / 2024

İkinci konut kullanım oranı yüzdesi

İkinci konut kullanım oranı yüzdesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ''Türkiye'de Aile Yapısı Araştırmaları İleri İstatistik Analizi Araştırması- 2013'' hazırladı. İkinci konut kullanım oranının en yüksek olduğu il İstanbul oldu.

Biten konut sayısında 13 yıl önceye dönüldü: 2023'te 533 bin konuta kullanım izni verildi!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, 2023'te kullanım izni verilen konut sayısı 533 bin olarak gerçekleşti. Bu sayı, 2010 yılındaki 430 binden sonra en düşük seviye oldu. İşte konut piyasasındaki son durum...

Çin'de kredi kullanımı azaldı: Konut krizi derinleşiyor! Dünya devinde neler oluyor?

Çin ekonomisi, emlak piyasasındaki yeni stres ve büyüme görünümünü tehdit eden deflasyon ile birlikte çok az toparlanma işareti gösteriyor. Ekonomistlerin 780 milyar yuan olarak beklediği kredi kullanımı temmuz ayında 345.9 milyar yuan olarak açıklandı.

Konut ve taşıt kredileri kullanımı arttı mı? O rakamlar açıklandı! 

Açıklanan resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün toplam mevduatı, geçen hafta 77,5 milyar TL artış gösterdi ve 7 trilyon 282,7 milyar TL'ye çıktı. Peki konut ve taşıt kredileri kullanımında son durum ne? İşte detaylar...

Merkez Bankası o rakamları açıkladı! Konut ve taşıt kredisi kullanımı arttı mı? 

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, bankacılık sektörünün toplam mevduatı, geçen hafta 132,8 milyar TL artış gösterdi ve 7 trilyon 207,2 milyar TL'ye çıktı. Peki konut ve taşıt kredisi kullanımı arttı mı? İşte o rakamlar...

Konuta talep arttı: Kredi kullanımı katlandı!

Merkez Bankası verilerine göre konut kredisi faiz oranları 28 Ocak haftasında 24 baz puan düşerek yüzde 17,94 oldu. Konut kredisi kullanımında da artış görülüyor. 

Kovid-19 konut kredisi kullanımını nasıl etkiledi?

Yüksek seyreden kredi faiz oranlarına ve kredi taksitlerine getirilen sınırlamaya karşın bireysel kredilerde hızlı artış devam ediyor. Peki konut kredisi kullanımı ne oldu? İşte ayrıntılar...

Ev alımlarında peşinat kullanımı zirve yaptı!

Konut alımlarında kredi kullanımı düşerken peşin ödemeler tarihin en yüksek seviyesine ulaştı. 

Markalı konutların satışında peşinat kullanımı yüzde 68'e çıktı!

Merakla beklenen ‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Haziran 2021 sonuçları resmen açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre, Markalı konutların satışında peşinat kullanımı yüzde 68'e çıktı...

İstanbul'da konut kredisi kullanımına Kovid-19 dopingi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Planlama Ajansı tarafından, “İstanbul Ekonomi Bülteni – Finansal Piyasalar” aylık bülteni açıklandı. Peki İstanbul'da konut kredisi kullanımı arttı mı? İşte detaylar...

İstanbul'da konut kredisi kullanımı yüzde 38 arttı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Planlama Ajansı bünyesinde faaliyet gösteren İstanbul İstatistik Ofisi, İstanbul'daki kredi kullanım oranlarını açıkladı. İstanbul'da son bir yıl içerisinde konut kredisi kullanımı yüzde 38 arttı. 

Markalı konut alımında konut kredisi ve senet kullanımı arttı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Kasım 2020 endeksine göre; Kasım'da markalı konut alımında banka kredisi kullanımının yaklaşık 3, senet kullanımının 2.5 puan yükseldiği görüldü.

Gökorman'da 218 bağımsız bölümün yapı kullanım izin belgesi alındı!

Sinpaş GYO'nun projelerinden Gökorman Projesi kapsamında A bloka ait 216 konut ve 2 adet ticari üniteden oluşan toplam 218 adet bağımsız bölümün yapı kullanım izin belgesi alındı. Projede teslim süreci  devam ediyor.

Konut kredisi kullanım oranı azaldı mı?

Konut kredisi kullanım miktarı; 16 Ekim ile biten haftada, 9 Ekim ile biten haftaya göre 136 milyon TL azaldı. Böylelikle kullandırılan konut kredisin miktarında 22 hafta aralıksız süren artış sona erdi.

İkinci konut kullanım oranı yüzdesi Haberi

İkinci konut kullanım oranı yüzdesi

İkinci konut kullanım oranının en yüksek olduğu il İstanbul oldu. Bakanlıkça hazırlanan son çalışmayla ise bu iki araştırma karşılaştırıldı.


Bu çalışma raporuna göre, Türkiye'de hanede yaşayan kişilerin sayısı ortalama 3,6 kişi olarak belirlendi. Hanehalkı büyüklüğünün en fazla olduğu bölgeler Güneydoğu Anadolu, Ortadoğu Anadolu ve Kuzeydoğu Anadolu olarak tespit edildi. 


Ülke genelinde hanelerin yüzde 70'inin çekirdek ailelerden, yüzde 18'inin dağılmış ailelerden, yüzde 12'sinin ise geniş ailelerden oluştuğu belirlenirken, Türkiye'de hanelerin yarıya yakınının apartman dairesinde oturduğu ortaya çıktı.


Rapora göre, Türkiye'deki hanelerin yüzde 26'sı kiracı, yüzde 61'inde ise oturulan konut aile fertlerinden birine ait. İkinci konut kullanım oranının en yüksek olduğu il İstanbul iken, yazlık, köy evi, yayla evi gibi konutlarda yaşayanların oranı yüzde 20.


Türkiye genelindeki en yaygın konut büyüklüğü, yüzde 43 ile 2+1...