26 / 04 / 2024

ilan sitesi kiralık ilan

ilan sitesi kiralık ilan

Türkiye'de aşırı artan emlak fiyatları nedeniyle piyasada oluşan spekülatif adımlara devlet tarafından müdahale geldi. Sahibinden satılık ya da kiralık emlak ilanı verenlere zorunlu tutuldu. Süre verildi uymayanlara ceza kesilecek.

Ocak'ta ev arayanların yüzde 43'ü kiralık, yüzde 57'si satılık ilanlara baktı!

Emlakjet, 350 bine yakın satılık ve kiralık emlak ilanından oluşan verilere göre 2024 yılı Ocak ayı emlak verilerini yayınladı. Buna göre Türkiye genelinde Ocak ayında konut arayanların yüzde 43’ü kiralık yüzde 57’si satılık konut aradı.

Kiralık bungalov ilanı ile tam bu kadar dolandırıldı! Bungalov ev kiralayacaklar dikkat!

İnternet üzerinden 'kiralık bungalov' ilanı ile vatandaşları dolandıran çete yakalandı. İşte ayrıntılar...

1937'de Kurtuluş'ta 32 liraya kiralık ev! 

Türkiye'de kira fiyatlarındaki artış devam ederken eski gazete kupüründe 32 liralık kiralık daire ilanı oldukça dikkat çekiyor... İstanbul Kurtuluş'ta 1937'de kiralar 32 liraymış...

Ev sahibi ve kiracı arasında 'kiralık ilan' krizi!  

Ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlığa yeni bir kriz eklendi. Ev sahibi evini yüksek kiraya vermek için kiralık ilanı asmak istiyor, kiracılar da bu duruma karşı çıkıyor. 

Kiralık ev fiyatları Mayıs'ta yüzde 101 yükseldi: Ortalama kiralık konut metrekare fiyatı 113,2 TL oldu!

BETAM'ın araştırmasına göre, ülke genelinde ortalama kiralık konut ilan metrekare fiyatındaki senelik yükseliş oranı Mayıs 2023'te yüzde 101 oldu. En fazla yükseliş görülen il ise yüzde 288 ile Trabzon oldu. İşte o rakamlar...

“Türk insanı işte bu” dedirten yardımseverlik! Kiralık ilanları böyle değişti!

Geçtiğimiz pazartesi günü 10 ili vuran iki büyük depremin ardından, Türkiye genelinde birçok ev sahibi, ilan verdikleri internet sitelerindeki ‘kiralık’ ibarelerini değiştirerek, depremzedele büyük jest yaptı. İşte detaylar…

Kiralık ev arayanlar dikkat! Fiyatları gören inanamadı! Yüzde 168 arttı!

BETAM'ın kiralık konut raporuna göre kasımda ülke genelinde kiralık konut ilan metrekare fiyatı yıllık yüzde 168 oranında yükseldi ve 67 lira olarak gerçekleşti. İşte ayrıntılar...

Kira bütçeleri ve en çok kiralık-satılık ev aranan ilçe belli oldu! Herkes oraya koşuyor

Çevrim içi gayrimenkul platformu olan Emlakjet, 400 bin sayısına gelmiş olan satılık ve kiralık emlak ilanından oluşan veri tabanında oluşan hareketler doğrultusunda temmuz ayı emlak verilerini yayımlamasının haricinde özel araştırma dosyasında yaş gruplarına göre kiralık ev arama sürelerini ve bütç

Sahibinden satılık ya da kiralık emlak ilanı verenler dikkat! Zorunlu oldu süre verildi

Türkiye'de aşırı artan emlak fiyatları nedeniyle piyasada oluşan spekülatif adımlara devlet tarafından müdahale geldi. Sahibinden satılık ya da kiralık emlak ilanı verenlere zorunlu tutuldu. Süre verildi uymayanlara ceza kesilecek.

Kiralık ev fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor! 3 büyük ilde kira fiyatları kaç lira oldu? İşte zirvedeki o il!

Sahibindex Kiralık Konut Piyasası Görünümü Mayıs ayı raporunu yayımladı! Rapora göre Türkiye genelinde ortalama kiralık konut ilan metrekare fiyatındaki yıllık artış oranı Nisan ayında yüzde 182,7 olurken ortalama kiralık konut ilan metrekare fiyatı 48,5 TL'ye arttı.

İstanbul'da Türklere kiralık ev verilmiyor mu? Kiralık evlerde fazla para veren kazanıyor!

İstanbul’da konut kiraları son dönemde fahiş oranlarda arttı. Esenyurt ilçesinde verilen bir konut ilanındaki “Türk müşteri uygun değil” ibaresi, yabancıya kiralık ev konusunu yeniden alevlendirdi. Peki Suriye, Afgan ve İranlıların yoğun olarak yaşadığı Başakşehir bölgesinde son durum ne?

İstanbul'da sahibinden tartışılacak kiralık daire ilanı! Türk müşteriye uygun değil

İstanbul'da sahibinden verilen bir ilan tartışma konusu oldu. Son dönemde artan göç dalgası nedeniyle sayıları hızla artan Suriye ve Afgan göçmenler 250 bin dolara konut satın alıp ev sahibi olabiliyor. İşte o göçmenler şimdi Türklere kiralık daire vermiyor.

Kiralık ev fiyatları Şubat 2022'de en çok hangi illerde arttı?

Türkiye'de ortalama kiralık ev ilan metrekare fiyatlarında gerçekleşen senelik yükseliş oranı Şubat 2022'de yüzde 84,2 olarak belirlenirken, ortalama kiralık ev ilan metrekare fiyatı 30 Türk Lirası'na yükseldiği tespit edildi.

ilan sitesi kiralık ilan Haberi

ilan sitesi kiralık ilan

İnternetten satılık ya da kiralık ev ilanı verenlerin kimlik ve banka bilgileri bundan böyle düzenli olarak devletin veri tabanına işlenecek. Sahibinden emlak ilanı yayınlayan siteler söz konusu bilgileri sürekli  Gelir İdaresi Başkanlığı’na bildirmekle yükümlü olacak.

Satılık ya da kiralık gayrimenkül ilanını ilk kez 2022 yılının Haziran ayında verenler, 1 Ağustos’a kadar GİB’e bildirimde bulunacak.

Gayrimenkülün satış ya da kiralama hizmetinin verildiği internet adresleri, hizmet verilen gerçek ya da tüzel kişilere ait bilgiler, taşınır, taşınmaz, mal ve hizmet satış/kiralama işlemlerine ilişkin her türlü tahsilat veya satış işlemi tutarı, tarihi ile tahsil edilen tutarların aracılık hizmeti verilenlere ödenmesine ilişkin banka hesap bilgileri devlete bildirilmek zorunda olacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı, belirlenecek başka bilgileri de üçüncü taraflardan isteyebilecek.

SORUMLULUK İLAN VERENLERİN OLACAK

Emlak satışı için ilgili web sitelerine ilan verenler, verdikleri...