20 / 04 / 2024

ilay aksoy kim

ilay aksoy kim

İYİ Partili İlay Aksoy 250 bin dolarlık emlak alan yabancıların Türk vatandaşlığına geçirilmesine tepki gösterdi. Aksoy, yasanın yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirtti. 

İlay Aksoy'dan konut alımında vatandaşlık verilmesine tepki!

İYİ Partili İlay Aksoy 250 bin dolarlık emlak alan yabancıların Türk vatandaşlığına geçirilmesine tepki gösterdi. Aksoy, yasanın yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirtti. 

Bozcaada'da kim, neyi kazanacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 1/100.000'lik planda Bozcaada'nın nasıl olacağının görülemeyeceğini belirterek, "Bozcaada'da para kazanılacak' deniliyor. Kim, neyi kazanacak?" diyerek tepki gösterdi

Çatı masrafını kim öder?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, çatılar, bacalar, genel dam terasları, yağmur olukları ortak alanlar kapsamına giriyor. Peki, çatı masrafını kim öder? Kat maliklerinin hepsi çatı masraflarına katılmak zorunda mı?

Asansör bakımını kim öder?

Bir binada asansör bulunması halinde, yıllık olarak bakım ve onarımlarının yapılması gerekiyor. Peki, asansör bakım yönetmeliği gereğince asansör bakımını kim öder? Asansör bakım bedelinin ödenmesi ile ilgili esaslar...

Dask sigortasını kim yapar?

Diğer sigortaların aksine kar amacı gütmeyen bu sigorta biçiminde ortak bir sigorta havuzu oluşturuluyor. Olası bir afet durumunda zararlarınızı karşılayabilmek için konutunuza dask sigortası yaptırmanız gerekiyor. Peki, Dask sigortasını kim yapar?

Sit alanlarını kim belirler?

Tarih öncesinden günümüze kadar gelen çeşitli medeniyetlerin ürünü olup, yaşadıkları devirlerin sosyal, ekonomik gibi özelliklerini yansıtan alanlara sit alanı deniyor. Peki, sit alanlarını kim belirler?

Kim Kardashian ve Kanye West, Los Angeles'taki malikanelerini satışa çıkardı!

Düğünü günlerce konuşulan Kim Kardashian ve Kanye West, ABD sevsin ya da sevmesin dünyanın en gözde sanatçılarından sayılıyor. 2013'te aldıkları Los Angeles'taki bu malikaneyi satışa çıkardıkları iddia ediliyor.

Köy yerleşik alan tespitini kim yapar?

Belediye alanları dışındaki, inşa edilmiş yapıların toplu olarak bulunduğu yerlerde mevcut binaların en dışta olanlarının dış kenarlarından geçirilen çizginin içinde kalan alan köy yerleşik alan tespiti kim yapar?

Valiyi kim atar?

Kanun, tüzük, yönetmelik ve Hükumet kararlarının neşir ve ilanını ve uygulanmasını sağlamak ve Bakanlıkların talimat ve emirlerini yürütmekle görevli olan valiyi kim atar? Vali atamaları nasıl olur?

Yeni Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy kimdir?

15 Eylül 2014 tarihli ve 2014/6780 sayılı Kararname gereğince Diyarbakır'ın yeni Valisi Hüseyin Aksoy oldu. Peki, yeni Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy kimdir? İşte Yeni Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy...

Yeni İstanbul Valisi kim oldu?

15 Eylül 2014 tarihli ve 2014/ 6780 sayılı Kararname gereğince, bazı illerin valilerinde değişiklikler yapıldı. Peki Yeni İstanbul Valisi kim oldu? İstanbul'un yeni valisi kimdir?

TOKİ'nin sahibi kim?

Konut ve kentleşme sorunlarının çözülmesi ve üretimin artırılarak işsizliğin azaltılması için kurulan; yoksul, alt, dar ve orta gelir gruplarına yönelik konut üreten TOKİ'nin sahibi kim?

İstihkak davasını kim açar?

İstihkak davası ise malikin, haklı bir nedene dayanmayan dolaysız zilyete karşı açabileceği bir dava türü olarak tanımlanıyor. Peki, istihkak davasını kim açar? İstihkak davasının şartları nelerdir?

ilay aksoy kim Haberi

ilay aksoy kim

İYİ Partili İlay Aksoy, Türk vatandaşlığının çok kolay verildiğine dikkat çekti. 250 bin dolarlık emlak satın alan yabancıların Türk vatandaşlığına geçmesine tepki gösterdi. 

Yeniçağ Gazetesi'nden Sümeyra Kırca'nın haberine göre, Aksoy konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Belçika'da 416 bin dolara emlak alıyorsun Belçika vatandaşlığını 6 yıl sonra veriyor, yine Bahama'da 500 bin dolara emlak alıyor vatandaşlığı 10 yıl sonra alıyorsun. Macaristan 356 bin dolara vatandaşlığını 8 yıl sonra veriyor. Bizden anında vatandaşlık alan Orta Doğu'da bile vatandaşlık verme şartları çok ağır. Suriye ve İran en az 5 yıl oturma şartından sonra vatandaşlık veriliyor. Kuveyt desen daha katı; 20 yıl sonra vatandaşlık veriyor. Biz neden bugün 250 bin dolar getirene yarın vatandaşlık veriyoruz. Bu yasanın acilen yeniden düzenlenmesi gerekiyor."


Yabancıya konut satışının...