18 / 04 / 2024

İlay Aksoy'dan konut alımında vatandaşlık verilmesine tepki!

İlay Aksoy'dan konut alımında vatandaşlık verilmesine tepki!

İYİ Partili İlay Aksoy 250 bin dolarlık emlak alan yabancıların Türk vatandaşlığına geçirilmesine tepki gösterdi. Aksoy, yasanın yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirtti. 



İYİ Partili İlay Aksoy, Türk vatandaşlığının çok kolay verildiğine dikkat çekti. 250 bin dolarlık emlak satın alan yabancıların Türk vatandaşlığına geçmesine tepki gösterdi. 

Yeniçağ Gazetesi'nden Sümeyra Kırca'nın haberine göre, Aksoy konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Belçika'da 416 bin dolara emlak alıyorsun Belçika vatandaşlığını 6 yıl sonra veriyor, yine Bahama'da 500 bin dolara emlak alıyor vatandaşlığı 10 yıl sonra alıyorsun. Macaristan 356 bin dolara vatandaşlığını 8 yıl sonra veriyor. Bizden anında vatandaşlık alan Orta Doğu'da bile vatandaşlık verme şartları çok ağır. Suriye ve İran en az 5 yıl oturma şartından sonra vatandaşlık veriliyor. Kuveyt desen daha katı; 20 yıl sonra vatandaşlık veriyor. Biz neden bugün 250 bin dolar getirene yarın vatandaşlık veriyoruz. Bu yasanın acilen yeniden düzenlenmesi gerekiyor."


Yabancıya konut satışının yanlış olmadığını vurgulayan Aksoy sözlerine şöyle devam etti: "Emlak satabilirsiniz ama ülkeyi tapu dairesine teslim edemezsiniz."

Türkiye'nin vatandaşlık verme şartlarından bahseden Aksoy, 250 bin dolar veren herkese ailece vatandaşlık verildiğini hatırlattı. Vatandaşlık verilme süresinin en fazla 4 ay olduğunu söyleyen Aksoy, şu ifadeleri kullandı: "Bazı emlak firmaları kampanyalar başlatmış. Bu siteleri incelediğimizde gördüğümüz manzara tam bir rezalet. Yabancı uyruklu bir kişi 'Türkiye'ye gelmeye vaktim yok nasıl vatandaşlık alabilirim?' diye soruyor. O firma da 'Güvenilir bir emlak şirketine vekalet verirseniz Türkiye'ye gelmeden vatandaşlık alabilirsiniz' diyor. Düşünün diğer ülkeler vatandaşlık vermek için en az 5 yıl oturum şartı ararken, biz Türkiye'ye gelmeden onlara vatandaşlık veriyor."

 


Geri Dön