20 / 04 / 2024

ilbank doğu yatırımları

ilbank doğu yatırımları

İller Bankası tarafından Gaziantep, Diyarbakır ve Van'ın da aralarında bulunduğu illere 697 milyon lira yatırım yapıldı...

Türkiye'ye doğrudan yatırımlarda gayrimenkul yatırımı zirvede!

Gayrimenkul hariç, doğrudan dış yatırımlar tablosunda ilk defa negatife dönüş yaşandı. Yurtdışına giden doğrudan yatırımların gelen yatırıma oranı yüzde 103’ü geçti. İşte ayrıntılar...

Doğu Haberleşme İnşaat Ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Doğu Haberleşme İnşaat Ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi Ümraniye'de 17 milyon 679 bin 640,17 TL sermaye bedeli ile Mehmet Gür tarafından kuruldu.

Doğrudan yatırım azaldı, Türk sermayesinin yurt dışına göçü hızlandı!

Bu yılın ilk beş ayında, yabancı doğrudan yatırım girişi 2,4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ancak aynı dönemde doğrudan yatırımlar için Türk sermayesinin ülke dışına çıkardığı döviz hacmi de bu düzeyde oldu.

Dünyaca ünlü kuruluş: 28 Mayıs sonrası Türkiye’ye yatırımlar artabilir!

Dünyaca ünlü finans kurumu Citibank’ın Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz ve Orta Asya CEO’su Omer Hafeez, seçimden sonra belirsizliğin ortadan kalkmasıyla beraber yatırımların artabileceğini belirtti. Küresel ticarette de en kötüsünün geride kaldığının altını çizen Hafeez, Türkiye'nin büyük fırsatlar sundu

Son bir yılda uluslararası doğrudan yatırımlar 13.5 milyar dolara ulaştı!

Merkez Bankası 2023 Mart ayına ait Uluslararası Doğrudan Yatırım rakamlarını açıkladı. Buna göre, 2023 yılının ilk 3 ayında Türkiye’ye gelen UDY tutarı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23 artış gösterdi.

Yatırımlar meyvesini vermeye başladı! Doğalgaz ücretlerinde büyük indirim

Türkiye'nin son dönemler yaptığı yatırımların geri dönüşü olarak son1 senede elektrik ve doğalgaz ücretlerin da yüzde 52,4 seviyesinde indirim sağlandı. İndirimlerin durmayacağı ve Nisan ayından itibaren elektrik fiyatlarında da indirim olması bekleniyor.

Türkiye dokuz ayda 9,3 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırım aldı!

Türkiye'ye yapılan Uluslararası Doğrudan Yatırımlar (UDY) bu yılın dokuz ayında 9.282 milyon ABD Dolarına ulaştı.

Doğan Grup Ankara'da inşaat yatırımlarını hızlandırdı!

Ankara'da hayata geçirdiği projelerle adından söz ettiren Doğan Grup, başarılı projeler hayata geçirmeye devam ediyor. Doğan Grup CEOS'u Erdoğan Yıldırım, kent genelinde yapılan yatırımları anlattı. 

Doğru Grup Gayrimenkul Yatırımlar Anonim Şirketi kuruldu!

Doğru Grup Gayrimenkul Yatırımlar Anonim Şirketi Beykoz’da  1 milyon TL sermaye bedeli ile Barış Kendal Polat tarafından kuruldu.

Doğrudan yatırım, yabancıya konut satışıyla mı sınırlı kaldı?

Dünya gazetesi köşe yazarı Talip Aktaş bugünkü yazısında doğrudan yabancı yatırımları​​​​​​​nı kaleme aldı. İşte Aktaş'ın "Doğrudan yatırım, yabancıya konut satışıyla sınırlı kaldı" başlıklı o yazısı...

İbrahim Tatlıses'in emlak yatırımları ağızları açık bıraktı!

14 Mart 2011'de program çıkışı uğradığı silahlı saldırı sonrası mucizevi bir şekilde hayatta kalan İbrahim Tatlıses, mal varlığıyla sosyal medya gündeminde. Tatlıses'in emlak yatırımları ağızları açık bıraktı...

Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31276 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sabancı Holding yurt dışı çimento yatırımlarını Hollanda'da tek çatıda topluyor!

Sabancı Topluluğu, yurt dışındaki beyaz çimento yatırımlarını Hollanda'da kuracağı yeni şirket CSC BV çatısında altında toplayacak.

ilbank doğu yatırımları Haberi

ilbank doğu yatırımları


Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili kuruluşu İller Bankasınca (İLBANK) Doğu ve Güneydoğu illerine 697 milyon lira yatırım yapıldı. 

     Banka, kredi desteğinin yanı sıra yerel yönetimlerin imar ve harita alanında yaptığı çalışmalarda hibe ödenekten yararlanmalarını sağlıyor. 

     İLBANK Genel Müdür Vekili Tuncay Karaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğu ve Güneydoğu illerinde zor şartlara rağmen yerel yönetimlerle önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi. 

     Son yıllarda bölgeye yaptıkları yatırımlarla devletin oradaki yatırım gücünü gösterdiklerini ifade eden Karaman, "Batıdaki illere götürdüğümüz hizmetin aynısını Doğu'ya da sunuyoruz. Hatta bu illerimizde daha hassas davranıyoruz çünkü bölgenin bu desteğe ihtiyacı var, bunu biliyoruz. Bu yönde çaba sarf ediyoruz. Parti ayrımı yapmadan herkese adaletli hizmet vermeye çalışıyoruz. Bölgenin kalkınmasında önemli bir aktörüz" diye konuştu. 

     

 ...