16 / 04 / 2024

Temiz enerji teknolojisi yatırımları hız kazandı!

Temiz enerji teknolojisi yatırımları hız kazandı!

Dünyaca ünlü petrol ve doğalgaz şirketleri, temiz enerji teknolojisine yönelik yatırımlarını hızlandırdı. BP, Shell, TotalEnergies, ADNOC, Saudi Aramco ve Petronas gibi dünyaca ünlü şirketler, yenilenebilir enerji, hidrojen üretimi ve karbon yakalama teknolojileri alanlarında yatırımlarına hız verdi



Uluslararası Enerji Ajansının (IEA) Dünya Enerji Yatırımları 2023 raporundan elde ettiği veriler kapsamında, küresel çapta petrol ve doğalgaz gibi fosil yakıtlar üzerinde senelerdir yatırım, üretim ve dağıtım gerçekleştiren şirketler, rüzgar, hidrojen, karbon yakalama ve biyogaz teknolojilerinde yatırımlarla emisyon miktarlarını azaltmanın yanı sıra, yatırım alanlarını çeşitlendirmeyi amaçlıyor.

Temiz enerji teknolojisi yatırımları hız kazandı!

Avrupa merkezli olan söz konusu şirketler portföylerinde yenilenebilir enerjiye yer verirken, birleşme ve satın almalar vasıtasıyla, aynı zamanda ortaklık kurarak ya da doğrudan yatırım yöntemleri kullanarak bu alanda yer alıyorlar.

İlk aşamada rüzgâr ve güneş enerjisi yatırımları yapan bu şirketler, sonrasında deniz üstü rüzgâr, hidrojen, karbon yakalama ve temiz teknolojiler üzerinde ağırlık vermeye başladı.

İşte detaylar...


Geri Dön