26 / 04 / 2024

İlçe belediyeler kentsel dönüşümde yetki hızını artmalı

İlçe belediyeler kentsel dönüşümde yetki hızını artmalı

İzmir Emlak Kulübü Başkanı Rıdvan Akgün "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu. yerel belediyelere yetki ve insiyatif vermelidir. İlçe belediyeler yetki sorumluluğunda "Kentsel Dönüşüm" hızını artırmalıdır.

Belediyeler kentsel dönüşüm projeleri için yönetmelik bekliyor

Kentsel dönüşüm projeleri yönetmeliğe takıldı. Kentsel dönüşüm için yasanın 9 Kasım’da çıkmasına rağmen yönetmeliğin henüz açıklanmadığını kaydeden sektör temsilcileri, “Belediyeler, yönetmelik olmadan kanunu yorumlayamıyor. Sadece Kadıköy’de yaklaşık 400 proje var” denildi.

Kasım ayında aylık en yüksek reel getiri külçe altında oldu!

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde Kasım ayında en yüksek aylık reel getiri yüzde 2 ile külçe altında gerçekleşti.

Emlak Konut GYO Saraçoğlu Mahallesi'nden ev almak isteyenlere müjde! Hemen teslim 119 konut 1 Eylül'e kadar satışta!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Ankara Çankaya'da yenileme çalışmaları tamamlanan Saraçoğlu Mahallesi'ndeki 119 konutu satıyor. 25 Ağustos olarak belirlenen son satış günü 1 Eylül'e uzatıldı. İşte ayrıntılar...

Mayıs ayında en fazla aylık reel getiri külçe altında oldu!

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde 2023 yılının Mayıs ayında en yüksek aylık reel getiri yüzde 4,55 ile külçe altında gerçekleşti.

Nisan ayında bu yatırımı yapanlar kazandı! Euro, külçe altın, bist100....

Nisan ayına ilişkin "finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları" TÜİK tarafından yayımlandı. Bu oranlar Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde nisan ayında en yüksek aylık reel kazanç, yüzde 7,15 ile külçe altın oldu.

Nisan'da en çok kazandıran külçe altın oldu! En çok kaybettiren yatırım aracı da açıklandı! 

TÜİK verilerine göre, Nisan ayına aylık en yüksek reel getiri, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 8,83, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 7,15 oranlarıyla külçe altında kaydedildi. Peki en çok hangi yatırım aracı kaybettirdi? 

TOKİ Yarısı Bizden Kampanyasına başvuru nasıl yapılır? İstanbul Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden Kampanyası başvuru ekranı

TOKİ ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ortaklığında 'Yarısı Bizden Kampanyası' başladı. Peki, TOKİ Yarısı Bizden Kampanyasına başvuru nasıl yapılır? İstanbul Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden Kampanyası başvuru ekranı...

Ziraat Bankası kampanyalara doymuyor! Banka kartı olanlara ek ödeme! 30 Eylül’e kadar hesaplara geçiyor!

Ziraat Bankası müşterilerine kampanyalar sunmaya devam ediyor. 30 Eylül’e kadar hesaplara geçiyor. İşte detaylar!

Doblo'yu bırakın hemen Fiat Fiorino'ya bakın! Eylül'e özel fırsat! İşte 5 Eylül 2022 fiyat listesi...

Yeni  ticari araç almak isteyenler Fiat Fiorino fiyatlarını merak ediyor. Eko seçeneği ile yakıt tasarrufu da yapan Fiat Fiorino Combi, Eylül'e özel fiyatlarla satışta! Peki Fiat Fiorino'nun Eylül ayı fiyatları ne kadar? 5 Eylül 2022 fiyat listesi...

Otomobil fiyatları 100 bin lira düştü! Şimdi tam zamanı! 15 Eylül’e kadar vaktiniz var

Ticaret Bakanlığı’nın 15 Eylül itibarıyla yürürlüğe sokacağı 6 ay 6 bin kilometre şartı sebebi ile galericiler ellerindeki sıfır araçları satmanın telaşına düştü. Bu otomobillerin 15 Eylül’e kadar satılabilmesi içinse fiyatlarda 100 bin liraya kadar indirime gidildi.

Kentsel dönüşüm kira yardımı bu yıl ne kadar? Kentsel dönüşüm kira yardımına zam geldi mi?

Kentsel dönüşüm kapsamında evini yenilemek isteyen vatandaşlar kira yardımı başvurusunda bulanabiliyorlar. Peki, Kentsel dönüşüm kira yardımı bu yıl ne kadar? Kentsel dönüşüm kira yardımına zam geldi mi? İşte tüm merak edilenler...

Gaziosmanpaşa Sarıgöl'e 863 konutluk dönüşüm projesi geliyor!

Gaziosmanpaşa’da hayata geçirilmesi planlanan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Sarıgöl'e 863 yeni konut inşa edilecek.

Bursa Büyükşehir'den İnegöl'e kentsel dönüşüm desteği!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İnegöl'de kentsel dönüşüm projesi için çalışmalara başladı. Proje dahilinde ilçede yıkımlar başladı. 

İlçe belediyeler kentsel dönüşümde yetki hızını artmalı Haberi

İlçe belediyeler kentsel dönüşümde yetki hızını artmalı

İzmir Emlak Kulübü Başkanı Rıdvan Akgün "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu. yerel belediyelere yetki ve insiyatif vermelidir. İlçe belediyeler yetki sorumluluğunda "Kentsel Dönüşüm" hızını artırmalıdır. 


İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin 550 Roman ailesinin yaşadığı Torbalı'da yapacağı kentsel dönüşüm için 112 aileyi açıkta bırakan 438 konutluk projede yetkinin yerel yönetimlere devredilmesi talebine bir destek de İzmir Emlak Kulübü Başkanı Rıdvan Akgün'den geldi. İlçe belediyelerin bu konuda yetkilerini kullanamadıklarını ve tüm yükün İzmir Büyükşehir Belediyesi üzerinde yürütüldüğünü belirten Akgün, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu. yerel belediyelere yetki ve insiyatif vermelidir. İlçe belediyeler yetki sorumluluğunda "Kentsel Dönüşüm" hızını artırmalıdır. 'Ham yaptırmam' mantığı kurumsal hale gelmemeli ve rant varsa vatandaşlara eşit dağıtılmalıdır" dedi. Çaybaşı Yeni Mahalle'de kentsel dönüşüm için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çizdiği planlarda...