25 / 04 / 2024

İlçe belediyesine bağlanacak köylerde emlak vergisi iadesi

İlçe belediyesine bağlanacak köylerde emlak vergisi iadesi

Emlak vergisinde bazı daimi ve geçici muafiyetlikler bulunuyor. Bu muafiyetler arasında ilçe belediyesine bağlanacak köylerde emlak vergisi muafiyeti de yer alıyor. Peki, ilçe belediyesine bağlanacak köylerde emlak vergisi iadesi nasıl olur?

Akzirve Strada Bahçeşehir'de yıl sonu indirimi başladı! 72 aya varan vade fırsatı ve yüzde 25'e varan indirim fırsatı

Akzirve Strada Bahçeşehir'de yıl sonu indirimi başladı! 72 aya varan vade fırsatı ve yüzde 25'e varan indirim fırsatıyla satışlar devam ediyor.

Aile Bakanlığı'ndan müthiş açıklama. Vatandaşa para bağlanacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın çalışmaları tam gaz devam ediyor. Bakanlık tarafından vatandaşlara bağlanacak vatandaşlık maaşı hakkında da yeni gelişmeler yaşanıyor. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı müjdeyi verdi! Ev hanımlarına işte bu kadar maaş bağlanacak

Ev hanımlarına destek olma amaçlı müjdeler gelmeye devam ediyor. Temmuz ayında emeklilik hakkı getirilecek ve ev hanımlarına aylık 7.500 TL ylık bağlanacak. İşte konu ile alakalı ayrıntılar.

Emeklilik hakkını elde edemeyenler dikkat! Aylık 2.605 TL maaş bağlanacak

Hükümet, emeklilik hakkı elde edemeyen vatandaşlara has yeni bir destek ödemesi olan 65 yaş aylığı hakkında yeni bir ilan yaptı. Bu ödeme, ekonomik güçlüklerle başa çıkmakta güçlük çeken vatandaşlar için yapılan desteklere bir ilave olarak 2.605 TL değerinde maaş bağlanacak. 

Aileden bir kişiye vatandaşlık maaşı bağlanacak! İşte detaylar

Vatandaşlık Maaşı için hazırlıklar başladı, her ailenin bir üyesine düzenli maaş sağlanacak! Herkes tarafından heyecanla merak edilen bir konu oldu. İşte merak edilen haberin detayları..

Satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşecek? TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz tek tek açıkladı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, satılık ve kiralık konut fiyatları ile ilgili atılan adımları tek tek açıkladı ve fiyatların düşürüleceğini vurguladı. 

EGM Polis Akademisi Başkanlığı personel alım ilanını duyurdu! İşte kadro dağılımı ve başvuru şartları!

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Polis Akademisi Başkanlığı çeşitli birimlere Profesör, Dr. Öğretim Üyesi, Öğr. Gör. ve Arş. Gör. alımı yapılacak. İşte kadro dağılımı ve başvuru şartları!

Aile Bakanlığı resmen duyurdu! Depremde hayatını kaybedenlere ölüm aylığı bağlanacak!

Depremde vefat eden vatandaşların ailelerine ölüm aylığı bağlanıyor. Hayatını kaybeden, aktif çalışan ise bin 800 gün prim koşulu aranıyor. 4A'lı çalışanlarda ise beş senelik sigortalılık ve 900 gün prim koşulunun gerçekleşmesi gerekiyor.

Ziraat Bankası'ndan nefes kesecek son dakika müjdesi! 31 Mart 2023'e kadar başvuran yaşadı!

Ziraat Bankası son dakika flaş bir karar aldı. Bankart aracılığıyla yeni kampanyasının ayrıntılarını açıkladı. 31 Mart 2023'e kadar başvuranlar rahat bir nefes alacak! Kampanya detayları için tıklayınız...

e-Devlet ile EYT başvurusu nasıl yapılır? EYT başvuru tarihleri belli oldu mu? İşte sorgulama ekranı...

Emeklilikte Yaşa Takınlar (EYT) yasasına ilişkin detaylar netleşmeye devam ederken vatandaşlar e-Devlet ile EYT başvurusu nasıl yapılır? EYT başvuru tarihleri belli oldu mu? sorularına yanıt arıyor.

Hyundai i10'da Eylül fırsatı başladı! Şimdi alın, Mart 2023'te ödeyin! İşte 4 Eylül 2022 fiyat listesi...

Hyundai i10, akıcı çizgileri ve güçlü hatlara sahip görünümüyle dikkatleri çekiyor. Hyundai i10'da Eylül'e özel şimdi al, Mart 2023'te öde fırsatı başladı. Peki en ucuz Hyundai i10 ne kadar? İşte 4 Eylül 2022 fiyat listesi..

Bingöl'e şehir hastanesi müjdesi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda Bingöl'de inşa edilecek şehir hastanesi için ihale çalışmalarının yapıldığını dile getirdi. 

Diyarbakır Bağlar'da 11.7 milyon TL'ye satılık arsa!

Diyarbakır Bağlar İlçe Belediye Başkanlığı, Diyarbakır ili, Kayapınar ilçesi, Kayapınar Mahallesi'nde yer alan 5 bin 254,67 metrekare büyüklükteki arsayı 11 milyon 665 bin 367 TL'ye satıyor. 

İlçe belediyesine bağlanacak köylerde emlak vergisi iadesi Haberi

İlçe belediyesine bağlanacak köylerde emlak vergisi iadesi

İlçe belediyesine bağlanacak köylerde emlak vergisi iadesi!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergide bazı daimi ve geçici muafiyetlikler bulunuyor. 


Bu muafiyetler arasında ilçe belediyesine bağlanacak köylerde emlak vergisi muafiyeti de yer alıyor. 6360 sayılı kanun gereğince bu bölgedeki taşınmaz mallardan emlak vergisi alınmıyor, alınan emlak vergileri ise iade ediliyor.


6360 sayılı On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun maddeleri;

"İlçe belediyesine bağlanacak köylerde; Emlak vergisi 5 yıl süreyle alınmayacak, bu sürenin başlangıcı, 30 Mart 2014 tarihi olacaktır.


Yine mahalleye dönüşecek köylerde 5 yıl süreyle içme ve kullanma suları için alınacak ücret, en düşük tarifenin yüzde 25’ini geçmeyecek şekilde belirlenecektir....