25 / 04 / 2024

İlk evini alanlara teşvik

İlk evini alanlara teşvik

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı ekonomide eylem planları arasında ilk evini alacak olanlara, evleneceklere ve eğitim parası biriktirmeye çalışanlara devlet teşviği verileceğine yönelik bir madde de yer aldı.

Avukat Kadir Kurtuluş: İlk evini alacak olanlara teşvik mi geliyor?

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı ekonomide eylem planları arasında ilk evini alacak olanlara, evleneceklere ve eğitim parası biriktirmeye çalışanlara devlet teşviği verileceğine yönelik bir madde de yer aldı.

15 yıl vadeli ilk evim konut kredisi çıktı mı, şartları neler?

İlk evini almayı isteyen vatandaşlar için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açıkladığı ve 1.20 faizli konut kredisi kampanyası, büyük bir heyecan yaratmıştı. Bu kampanya kapsamında, Orta Vadeli Program (OVP) olarak özellikle ilk kez ev sahibi olacak bireyleri desteklemeyi de hedefliyor.

Mevaşehir'den ilk evini alanlara büyük fırsat! 1,99 oranla 120 ay vade!

Ünsal Group imzası ile hayata geçirilen Meva Şehir projesinde 1,99 oranla 120 ay vade imkanı sağlanıyor. 1.800 konutluk dev projede 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon daire tipleri yer alıyor.

Avans ve aidat vaktinde ödenmezse kiracılar tahliye, ev sahipleri ise mülkünü kaybetme riskiyle karşılaşacak!

Kiracının ödenmeyen aidatlar ve diğer borçlar nedeniyle ortak yaşamın finanse edilmesi zor bir hale gelmesi durumunda, ev sahibi mülkünü kaybedebilir. Kat malikleri ve evini kiraya verenlerin aidat ödemelerine dikkat etmeleri gerekmekte. İşte aidatlar ve borçların ödenmesine ilişkin detaylar...

İlk evini alacaklara 1.20 faizli konut kredisi ne zaman verilecek? Ziraat, Halkbank, Vakıfbank kredi başvuru şartları

İlk evini alacak kişilere 1.20 faizli konut kredisi sağlanacağı haberi gündeme bomba gibi düştü. Henüz şartları belli olmayan konut kredi kampanyasının kamu bankaları tarafından verilmesi bekleniyor. 

Orta gelirli ailelerin beklediği haber geldi! İşte başvuru şartları

İlk evini alacak orta gelirliye yönelik yapılan projenin kapsamı netleşiyor. TOKİ'nin orta gelir ddüzeyindeki ailelere yaptığı kampanyanın içeriği ile ilgili Bakan Kurum “Bu kampanya aracılığı ile milyarca TL'lik hacim açığa çıkacak ve ekonomimizde de yaklaşık 600 milyar TL katma değer oluşacak” ded

SİNPAŞ Kızılbük’ten devremülk alanlara kötü haber!

Sinpaş Muğla Kızılbük’ten devremülk alanlara kötü bir haber verildi. İşte merak edilen detaylar!

Evini satan mülk sahibi kombiyi söktürebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde evini satan eski mülk sahibinin kombiyi götürüp götüremeyeceğini kaleme aldı.

İlk evini alana devletten büyük destek!

Hükümet ilk kez konut alanlara destek vermeye devam ediyor. 5 yıl birikim yapan vatandaşlara evini aldıkları esnada devlet tarafında 31 bin 149 TL yardım yapılıyor. 

Murat Başoğlu Gölköy'deki evini boşalttı!

3 yıl önce Bodrum'da öz yeğeni Burcu Başoğlu ile uygunsuz şekilde yakalanan Murat Başoğlu'na tepkiler kesilmiyor. Yeni sevgilisiyle Gölköy'de kirada oturan Başoğlu, evi boşaltmak zorunda kaldı.

Konut hesabı açanlar dikkat! Ödemeler ne zaman yapılacak?

Bankada düzenli birikim yaparak ilk evini alanlara devlet katkısı sunan konut hesabı uygulamasının kapsamı genişletildi.Peki konut hesabı nedir? Konut hesabı nasıl açılır? İşte merak edilen detaylar...

Konut hesabına kolaylık geldi!

Bankada düzenli birikim yapıp ilk evini alanlara devlet katkısı sunan konut hesabı uygulamasının kapsamı genişletildi. Buna göre, uygulama kapsamında düzenli ödeme yapmama fırsatı getirildi.

Garanti BBVA Mortgage’dan ilk evini alanlara 300 TL Bonus ev hediyesi!

Garanti BBVA, ilk konutunu almak için konut kredisi kullanan müşterilerine 300 TL Bonus veriyor. Kampanya 31 Aralık 2019 tarihine kadar geçerli olacak.

Evini kiraya verenler dikkat!

Düzensiz yabancı göçmenlerin kontrolü için çok kritik bir adım daha atılıyor. Resmi makamlar tarafından verilmiş herhangi bir izni olmayan yabancılara evini kiralayan mülk sahiplerine her bir yabancı sayısınca bin TL idari para cezası uygulanması gündeme geldi.

İlk evini alanlara teşvik Haberi

İlk evini alanlara teşvik

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı ekonomide eylem planları arasında ilk evini alacak olanlara, evleneceklere ve eğitim parası biriktirmeye çalışanlara devlet teşviği verileceğine yönelik bir madde de yer aldı. Gayrimenkul Hukuku alanında uzman Avukat Kadir Kurtuluş bu açıklamayı şöyle yorumladı:


‘’ Türkiye'de vergi gelirleri önemli bir yer tutmaktadır. Mevcut sistemde gayrimenkul alım-satımı sırasında ticari faaliyet kapsamında değerlendirilmeyen gayrimenkullerin satışından doğan vergiler daha çok alıcı tarafın değil de satıcı tarafın yükümlülüğündedir. Buna göre satıcı taraf, iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde gayrimenkulün elden çıkarılmasından doğan değer artış kazancında edindiği değerin vergisini ödemek durumundadır. (GVK Mükerrer Madde80/6) Ancak bunun istisnası; Miras veya bağış yolu ile edinilen gayrimenkuller, hangi süre içinde ve kaç liraya satılırsa satılsın, “değer artışı kazancı” olarak gelir vergisine tabi tutulmaz. (GVK...