19 / 04 / 2024

ilk yıl emlak vergisi ödenmiyor mu

ilk yıl emlak vergisi ödenmiyor mu

Türkiye sınırları içerisinde gayrimenkul sahibi olan vatandaşların ilk olarak emlak vergisi beyannamesi vermeleri gerekiyor. Peki, bu beyannamenin en son ne zaman verilmesi gerekiyor? İlk yıl emlak vergisi ödenir mi?

Ankaralılara çifte müjde! Ankara'daki konut ve kira fiyatları 2024 yılının ilk 6 ayında düşebilir! 

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Ankara'daki konut ve kira fiyatlarının 2024 yılının ilk 6 ayında düşebileceğini açıkladı.

Emlak Konut GYO'dan yılın ilk yarısında 29 milyar TL'lik satış! 

Emlak Konut GYO, 2023 yılının 2. çeyrek satış raporunu yayımladı. Buna göre şirket, 1 Ocak- 30 Haziran 2023 tarihleri itibarıyla, toplam 28 milyar 959 milyon 741 bin 267 TL'lik satış gerçekleştirdi. İşte detaylar...

Deprem bölgesinde bu yıl emlak vergisi alınacak mı?

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde evleri yıkılan ya da ağır hasar alan hak sahipleri emlak vergisi alınıp alınmayacağını sorguluyor. Peki, Deprem bölgesinde bu yıl emlak vergisi alınacak mı? İşte detaylar...

Emlak Konut GYO'dan yılın ilk çeyreğinde 881,1 milyon TL kar!

Emlak Konut GYO, 2023 yılının ilk çeyreğinde, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 19 yükselişle 881,1 milyon lira net kar elde ettiğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Tapu sahipleri dikkat! 2023 yılı Emlak Vergisi hangi değer üzerinden ödenecek?

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren emlak vergisinin ilk taksiti mart ayından mayıs sonuna kadar ödenebiliyor. Peki 2023 yılı Emlak Vergisi hangi değer üzerinden ödenecek?

Emlak Konut GYO'dan yılın ilk çeyreğinde 15 milyar 265 milyon TL'lik satış! 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 2023 yılı ilk çeyreğine ilişkin satış rakamları peş peşe açıklandı. Peki Emlak Konut GYO yılın ilk çeyreğinde kaç adet adet bağımsız bölüm satışı gerçekleştirdi? 

Sur Yapı Antalya Suites, ilk yıl 5 bin 600 TL'den başlayan taksitlerle satışta! Yeni proje! 

Sur Yapı Antalya Suites, ilk yıl 5 bin 700 TL'den başlayan taksitler, yüzde 25 indirim ve 1 milyon 600 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Yeni Evim Kampanyası çerçevesinde, yüzde 10 peşinat ve 15 yıl vade imkanı da sunuluyor. İşte projeyle ilgili tüm ayrıntılar...

Emlak Konut GYO'dan yılın ilk yarısında yabancıya 653 milyon TL'lik satış!

Emlak Konut GYO 2021 yılı 1 Ocak-6 Haziran döneminde yabancıya 652 milyon 909 bin 848 TL değerinde 282 adet gayrimenkul satışı gerçekleştirdi.

La Regina Ristorente ilk yılında kapandı!

İtalya'dan özel şeflerin getirildiği La Regina Ristorenta ilk yılında kapandı...

Gayrimenkul sahipleri dikkat! 2020 yılı emlak vergi değerleri!

İş yeri ve konut sahipleri için emlak vergisi ödemeleri başladı. 2020 yılı emlak vergi değerleri, 2019’da yılındaki emlak rayici üzerine yeniden değerleme oranının yarısı uygulanarak hesaplanıyor. İşte tüm merak edilenler...

Tek meskeni olan emekli, ilk yıl emlak vergisi öder mi?

Emeklilerin 200 metrekarenin altındaki tek meskenleri için emlak vergisi oranı sıfır olarak uygulanıyor. Peki tek meskeni olan emekli, ilk yıl emlak vergisi öder m?

Concorde Luxry Resort ilk yılında yüzde 100 doluluk oranına ulaştı!

Zafer İnşaat Yatırım Holding'in Kıbrıs'ta 2018 yılında hayata geçirdiği Concorde Luxry Resort, yüzde 100 doluluk oranına ulaştı...

Ziraat Bankası’ndan ilk yıl anapara ödemesiz konut kredisi!

Ziraat Bankası konut kredisi ürünleri kapsamında düşük konut kredisi faiz oranlarının yanında farklı bütçelere uygun farklı ödeme seçenekleri de sunuyor. Ziraat Bankası’ndan konut kredisi kullanarak ilk bir yıl boyunca anapara ödemesiz sadece faizleri ödemelerini yapmak mümkün.

ilk yıl emlak vergisi ödenmiyor mu Haberi

ilk yıl emlak vergisi ödenmiyor mu

İlk yıl emlak vergisi ödenir mi?

Türkiye sınırları içerisinde gayrimenkul sahibi olan vatandaşların ilk olarak emlak vergisi beyannamesi vermeleri gerekiyor. Peki, bu beyannamenin en son ne zaman verilmesi gerekiyor? İlk yıl emlak vergisi ödenir mi?


Yeni gayrimenkul satın alanların, satışın gerçekleştiği yılın sonuna kadar beyannama vermeleri gerekiyor.


Buna karşın gayrimenkulü yeni alan vatandaşlar ilk sene emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Örneğin bu sene gayrimenkul alanların yıl sonuna kadar beyanname vermeleri gerekirken; emlak vergisi ödemeleri seneye başlayacak.


Kimler emlak vergisinden muaf tutulur?

Emlak vergisi kanunu esaslarına göre bazı gayrimenkul sahipleri emlak vergisinden muaf tutuluyor. Peki kimler vergiden muaf tutuluyor?


200 metrekareyi geçmeyecek tek eve sahip, ve yazlık eve sahip olmamak şartı ile;

- Bir tek meskeni olup da, intifa sahibi olanlar

- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Şehit yakınları

- Dul ve...