25 / 04 / 2024

imar affı nasıl olur

imar affı nasıl olur

Türkiye’de 13 milyon gayrimenkule imar affını içeren torba tasarı Meclis’ten geçti. TÜVİMER’e göre İstanbul’da krediye uygun olan evlerin fiyatı olmayan muadillerine göre yüzde 16 daha fazla. 

İmar affı uygulama yönetmeliği!

İmar ve gecekondu mevzuatına aykırı olarak inşa edilmiş ve inşa halindeki bütün yapılar hakkında uygulanacak işlemler 2981 sayılı İmar Affı Kanunu kapsamında düzenleniyor. İşte İmar affı uygulama yönetmeliği..

İmar affı ne demektir?

Af, bağışlamadır ve hiçbir zaman eylemi meşru görme değildir. Peki imar affı ne demektir, imar affından nasıl faydalanılır, detayları...

İmar affı nedir?

En kısa tabiriyle yürürlükte olan kurallara uygun yapıların bağışlanması anlamına gelen imar affı nedir?

İmar affı nedir? Neden yapılır ve avantajları nelerdir?

3194 sayılı İmar Kanunu'nda gerçekleştirilen düzenleme, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı inşa edilen yapıların kayıt altına alınmasını sağlayarak devlet ile vatandaş arasında uzlaşmayı amaçlayan bir uygulamadır. Peki imar affı neden yapılır ve yapı sahiplerine ne kazandırır?

Arsanın imar durumu nasıl öğrenilir?

Arsanın imar durumu birçok açıdan önemlidir. İmar izni olan arsa üzerinde inşa işlemleri yapılabilir. İmar durumu bilgileri ise belirli kaynaklarda bulunur. Bu durumda arsanın imar durumu nereden ve nasıl öğrenilir soruları önem kazanıyor. İşte arsanın imar durumunu öğrenmek için önemli kaynaklar...

Vergi affı 2023 başvuru ne zaman? Vergi affı başvurusu nasıl yapılır 2023?

Vergi affı konusu gündemde yer alan konuların başında gelmektedir. Vatandaşlar, vergi affı başvurusunu nasıl yapabileceklerini merakla araştırıyor. İşte bu konudaki detaylar!

İmar affı bekleyenler aman dikkat! 2023 yılında imar affı çıkacak mı? Hemen bu detaya bakın!

İmar affı bekleyenler aman dikkat... 2023 yılında imar affı çıkacak mı? Hemen bu detaya bakın...

İmar barışı bekleyenler aman dikkat! 2023 yılında imar affı çıkacak mı? Hemen bu kritik detaya göz atın!

İmar barışı bekleyenler aman dikkat... 2023 yılında imar affı çıkacak mı... Hemen bu kritik detaya göz atın...

İmar affından sonra tapu nasıl alınır?

İmar affı gündemdeyken vatandaşların merak ettiği bir konu daha bulunmaktadır. İşte “İmar affından sonra tapu nasıl alınır?” sorusunun merak edilen yönleri!

İmar durum belgesi nedir? İmar durum belgesi nasıl alınır?

İmar durum belgesi; bir arsanın içinde bulunduğu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteren resmi belge olarak biliniyor. Peki, İmar durum belgesi nasıl alınır? İşte tüm detaylar...

İmar durumu sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Arsa sahiplerinin yakından ilgilendiği imar sorgulamaları sıkça araştırılan konulardan biri oluyor. Peki, arsaların imar sorgulamaları nasıl yapılır? İste detaylar...

İmar planı değişikliğinde Değer Artış Payı nasıl uygulanacak?

Değer Artış Payı (DAP) İmar Kanunu’na eklenen ek 8. Maddede “taşınmaz maliklerinin tamamının talebi üzerine ada bazında yapılacak imar planı değişikliği sonucunda değerinde artış olan arsanın artan değeri” olarak belirtiliyor. Peki nasıl işliyor değer artış payı uygulaması?

Beykoz nasıl kurtarılır?

Beykoz'da birçok vatandaş imar barışından faydalanamadı. Peki Beykoz'un imar sorunu nasıl çözülecek?

Muğla Gümüşlük'teki kaçak yapı imar affı sebebiyle yıkılamıyor!

Gümüşlük’te Antik Myndos Kenti içindeki betonarme yapıya ilişkin Mart ayında yıkım kararı alınmıştı. Fakat sahibinin imar affı kapsamında aldığı yapı kayıt belgesi yıkımı engel oluyor. 

İmar planı değişikliğinde değer artışı nasıl hesaplanır?

İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmeliği ile yeni dönem başladı. Artık, gayrimenkul sahibi imar planının değiştirilmesini isterse, devlete değer artış payı ödeyecek. Peki imar planı değişiklinde değer artışı nasıl hesaplanır? İşte detaylar...

Yapı kayıt belgesi bedeli nasıl hesaplanır? 

İmar mevzuatına ve ruhsata aykırı yapılara verilecek yapı kayıt belgesiyle vatandaşların imar sorunu çözülüyor. Peki yapı kayıt belgesi bedeli nasıl hesaplanır? 

imar affı nasıl olur Haberi

imar affı nasıl olur

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ruhsatsız, imar mevzuatına aykırı inşa edilen yapılara getireceği af Meclis’ten geçti. Bu yapılar ‘Yapı Kayıt Belgesi’ alıp kaçak statüsünden çıkacağı için bankalar kredi verebilecek. İşte, Gazete Habertürk'ten Erdem Aktürk'ün haberi...

Türkiye Veri İşleme Merkezi (TUVİMER) Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Ömer Türkoğlu ile İstanbul’daki krediye uygun olan ve olmayan konutların fiyatlarını inceledik. Ruhsatlı ve ruhsatsız binaları, krediye uygunluk durumunu ve arsa tapulu, kat irtifaklı ve kat mülkiyetli olma durumunu incelediğimiz araştırmamızda özellikle krediye uygunluk konusunun konut-işyeri değerlerini ciddi anlamda etkilediğini gördük. Konutların kendi segmentindeki muadilleri ile yapılan karşılaştırmalarda krediye uygun olan birimlerin metrekare değerlerinin uygun olmayanlara göre yüzde 16 oranında daha yüksek bedellerle satılabildiği gözleniyor.

TOPLAM DEĞERİ 556 MİLYAR TL

Bu durumu daha açık halde, ‘300 bin TL...