24 / 04 / 2024

İmar barışı e devlet başvuru

İmar barışı e devlet başvuru

İmar barışından yararlanabilmek için e-devlet sistemi üzerinden yapı kayıt belgesi başvuru formunun doldurulması gerekiyor. Peki yapı kayıt belgesi formu nasıl doldurulur? İşte imar barışı başvurusunun adımları...

İmar barışı e devlet başvuru işlemleri!

8 Haziran'da başlayan imar barışı başvuruları 31 Ekim 2018 tarihine kadar devam edecek. İşte imar barışı e devlet başvuru işlemleri...

Yapı kayıt belgesi nedir, ne işe yarar?

İmar barışı kapsamında bulunan yapıların bu haktan faydalanabilmesi için birtakım adımların atılması gerekir. Bu çalışmalardan biri de yapı kayıt belgesi alınmasıdır. Peki, Yapı kayıt belgesi nedir, ne işe yarar? İşte detaylar...

İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Yıkıma neden olan depremler Türkiye’de imar affıyla yapı kayıt belgesi alan binaların depreme dayanıklı olup olmadığını bir defa daha gündeme getirdi. İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

İmar affında son dakika! Uzman isim peş peşe açıkladı! İmar barışının yıkımlardaki rolü ne?

10 ili etkileyen depremlerin ardından imar barışı konusu yeniden tartışmaya açıldı. İmar affında son dakika! Uzman isim peş peşe açıkladı! İmar barışının yıkımlardaki rolü ne?

İmar barışı para iadesi dilekçesi!

İmar barışından yararlanmak isteyen yüz binlerce kişinin yapı kayıt belgeleri mevzuata aykırı olması nedeniyle iptal edildi. Peki imar barışı iptal olanlar para iadesi alacak mı? İmar barışı para iadesi dilekçesi nasıl hazırlanır? İşte yapı kayıt belgesi iptal dava dilekçe örneği...

İmar barışı başvurusu nasıl yapılır? 

İmar barışından yararlanabilmek için e-devlet sistemi üzerinden yapı kayıt belgesi başvuru formunun doldurulması gerekiyor. Peki yapı kayıt belgesi formu nasıl doldurulur? İşte imar barışı başvurusunun adımları...

Samsun’da imar barışından 60 bin kişi yararlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürürlüğe giren "İmar Barışı" düzenlemesinden Samsun’da Yapı Kayıt Belgesi için başvuranların sayısı 60 bine ulaşırken düzenlemeden 229 milyon lira kaynak sağladı.

İmar barışına e-devlet üzerinden nasıl başvurulur?

Yaklaşık 13 milyon yapının imar ve ruhsat sıkıntısı bulunuyor. İmar barışı ile bu sorunun ortadan kaldırılması hedefleniyor. İşte, imar barışına e-devlet üzerinden başvuru adımları... 

İmar barışında beyan edilen alanın tespitine dikkat!

İmar Barışı ile ilgili olarak da çalışmalar yürüten EVA Gayrimenkul Değerleme‘nin Proje Değerleme ve Danışmanlık Departmanı Kıdemli Müdürü Evren Tüfekçi, uygulamanın içeriği, yararları, başvuru sistemi ve başvuruda yaşanan çeşitli sorunlar hakkında açıklamalar yaptı.

İmar barışı resmen uzatıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürürlüğe koyulan ''İmar Barışı'' uygulamasında başvurular uzatıldı. Karar, Resmi Gazetesi'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Boğaziçi Öngörünüm İmar Barışı Kanunu!

7159 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte Boğaziçi Öngörünüm İmar Barışı Kanunu...

İmar barışının konut fiyatlarını artırdığı 5 il!

Tapusuz konut ve işyerinin imar sorununu ortadan kaldırmak amacı ile gündeme getirilen imar barışı için başvurular 31 Aralık'ta sona erecek. İmar barışı uygulaması kapsamında geçen 5 ayı aşkın sürede konut fiyatları da yükselişe geçti. 

Nevşehir’e kentsel dönüşüm ve millet bahçesi müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm ve ’İmar Barışı’ düzenlemesi ile ilgili çalışmaları incelemek üzere Nevşehir’e geldi. Kurum, devam eden projeler hakkında bilgi verdi.

Kocaeli Kandıra'da 2 bin 150 kişi imar barışı başvurusu yaptı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan İmar Barışı düzenlemesinde başvurular yıl sonunda sona eriyor. Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde imar barışına 2 bin 150 kişinin başvuru yaptığı açıklandı.

İmar barışı e devlet başvuru Haberi

İmar barışı e devlet başvuru

İmar barışından faydalanabilmek için e-devlet sistemi üzerinden yapı kayıt belgesi formunun doldurulması gerekiyor. Başvuru adımları şu şekilde gerçekleştiriliyor: 

1) İmar barışı başvurusu yapmak için e-devlet sitesine T.C kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapmanız gerekiyor. Daha sonra 'Kurumlar' bölümünden Çevre ve Şehircilik Bakanlığını tıklamalısınız.

2) Sayfa açıldıktan sonra 'imar barışı sorgulama ve kayıt başvurusu' seçeneğine giderek, karşınıza çıkan ekrandan 'yeni başvuru' butonuna basın. Açılan sayfada bilgilendirme yazısını onayladıktan sonra devam et butonuyla bir sonraki sayfaya geçin. 

3) Yeni sayfada kişisel bilgilerinizi girdikten sonra yapıya ait bilgiler bölümüne geldiğiniz önce yapının kapsamı ve yapının tamamının kullanım amacını belirleyin.

4) Devam et butonuna tıkladıktan sonra yeni sayfada yapıya ait adres bilgilerini; ada ve parsel bilgisini, toplam yapı alanını, yapıdaki konut ve iş yerleri sayısını, arsa...