19 / 04 / 2024

İmar barışı başvurusu nasıl yapılır? 

İmar barışı başvurusu nasıl yapılır? 

İmar barışından yararlanabilmek için e-devlet sistemi üzerinden yapı kayıt belgesi başvuru formunun doldurulması gerekiyor. Peki yapı kayıt belgesi formu nasıl doldurulur? İşte imar barışı başvurusunun adımları...



İmar barışından faydalanabilmek için e-devlet sistemi üzerinden yapı kayıt belgesi formunun doldurulması gerekiyor. Başvuru adımları şu şekilde gerçekleştiriliyor: 

1) İmar barışı başvurusu yapmak için e-devlet sitesine T.C kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapmanız gerekiyor. Daha sonra 'Kurumlar' bölümünden Çevre ve Şehircilik Bakanlığını tıklamalısınız.

2) Sayfa açıldıktan sonra 'imar barışı sorgulama ve kayıt başvurusu' seçeneğine giderek, karşınıza çıkan ekrandan 'yeni başvuru' butonuna basın. Açılan sayfada bilgilendirme yazısını onayladıktan sonra devam et butonuyla bir sonraki sayfaya geçin. 

3) Yeni sayfada kişisel bilgilerinizi girdikten sonra yapıya ait bilgiler bölümüne geldiğiniz önce yapının kapsamı ve yapının tamamının kullanım amacını belirleyin.

4) Devam et butonuna tıkladıktan sonra yeni sayfada yapıya ait adres bilgilerini; ada ve parsel bilgisini, toplam yapı alanını, yapıdaki konut ve iş yerleri sayısını, arsa ya da arazinin belediyelerden edinilebilecek emlak vergi birim değerini, yapının bulunduğu arsanın metrekare üzerinden yüz ölçümünü, yapının dahil olduğu sınıfı gibi bilgileri girin.

5) Son olarak, yapının imar mevzuatına aykırı olduğu kısmı tarif edip bu aykırılığın fotoğrafını da sisteme girerek başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

İmar barışı hesaplaması nasıl yapılır?

İmar Barışı başvuruları ne zaman sona eriyor?


Geri Dön