26 / 04 / 2024

İmar affı 2018 başvurusu nasıl yapılacak?

İmar affı 2018 başvurusu nasıl yapılacak?

İmar affı başvuruları bugün başlıyor. Peki, imar affı 2018 başvurusu nasıl yapılacak? İmar affına nereden başvurulacak?



İmar Barışı Yönetmeliği geçtiğimiz gün, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelikte, imar barışı kapsamında alınacak Yapı Kayıt Belgesine ve başvurularına ilişkin usul ve esaslar düzenlendi. 

İmar affı başvuruları bugün başlıyor. Peki, imar affı 2018 başvurusu nasıl yapılacak? İmar affına nereden başvurulacak?

İmar affına e-Devlet ve Yapı Kayıt Belgesi vermek üzere Bakanlık tarafından yetkilendirilen kurum ve kuruluşlardan başvurulabilecek. Başvurular 31 Ekim 2018 tarihine kadar alınacak.

İmar affına başvurmak için yapı maliklerinden herhangi birisi veya vekili tarafından, e-Devlet üzerinden Yapı Kayıt Sistemindeki Yapı Kayıt Belgesi formu doldurulacak. Aynı zamanda kurum ve kuruluşlara başvurulmak suretiyle de müracaatta bulunulabilecek.

Yapı kayıt belgesi ne zaman verilecek?

İmar affına başvurunun e-Devlet üzerinden yapılması durumunda, Yapı Kayıt Belgesi formunun eksiksiz olarak doldurulmasından ve Yapı Kayıt Belgesi bedelinin yatırılmasından sonra, Yapı Kayıt Sistemi tarafından oluşturulan Yapı Kayıt Belgesi talepte bulunan yapı sahibince e-Devlet üzerinden alıncak.

 

Adım adım imar barışı başvuru süreci!
 

Hangi kuruma, nasıl başvurulacak?

Başvuru kurum ve kuruluşlara yapılmış ise, Yapı Kayıt Belgesi formu müracaat sahibinin beyanına göre eksiksiz olarak doldurulacak. Yapı Kayıt Belgesi için gerekli olan bedel yatırılacak. Yapı Kayıt Belgesi formu sistem üzerinden onaylanmak üzere Müdürlüğe gönderilecek. Formun Müdürlükçe onaylanmasından sonra bir örneği talepte bulunan yapı sahibine verilecek.


32 soruda imar barışı yönetmeliği 2018!


İmar barışı başvuru kılavuzu!

 


Geri Dön