27 / 04 / 2024

İmar barışı 2018 başvurusu nasıl yapılacak?

İmar barışı 2018 başvurusu nasıl yapılacak?

İmar sorunu olan vatandaşlar bugün itibari ile imar sorununu çözmek için imar barışına başvurabilecek. Peki, imar barışı 2018 başvurusu nasıl yapılacak?



İmar barışı başvuruları bugün başladı. İmar sorunu olan vatandaşlar bugün itibari ile imar sorununu çözmek için imar barışına başvurabilecek. Başvurular 31 Ekim 2018 tarihine kadar yapılacak.

Peki, imar barışı 2018 başvurusu nasıl yapılacak? İmar barışı için ne kadar bedel ödenecek?

İmar barışına ister e-Devlet üzerinden Yapı Kayıt Sistemindeki Yapı Kayıt Belgesi formunun doldurulması suretiyle, ister kurum ve kuruluşlara başvurulabilecek.

Yapı Kayıt Belgesi için imar barışına yapı maliklerinden herhangi birisi veya vekili tarafından başvurulabilecek. Başvuru, e-Devlet üzerinden yapılması durumunda, Yapı Kayıt Belgesi formunun eksiksiz olarak doldurulmasından ve Yapı Kayıt Belgesi bedelinin yatırılmasından sonra, Yapı Kayıt Sistemi tarafından oluşturulan Yapı Kayıt Belgesi talepte bulunan yapı sahibince e-Devlet üzerinden alınacak.

Eğer başvuru kurum ve kuruluşlara yapılmış ise, Yapı Kayıt Belgesi formu müracaat sahibinin beyanına göre eksiksiz olarak doldurulacak, Yapı Kayıt Belgesi bedelinin yatırılması sağlanacak, Yapı Kayıt Belgesi formu sistem üzerinden onaylanmak üzere Müdürlüğe gönderilecek ve formun Müdürlükçe onaylanmasından sonra bir örneği talepte bulunan yapı sahibine verilecek.

 

İmar barışı başvuru yerleri 2018!
 

Adım adım imar barışı başvuru süreci!
 

İmar barışı bedeli hesaplaması

Yapı Kayıt Belgesi bedeli, yapının bulunduğu arsanın Emlak Vergisi Kanununa göre belirlenen emlak vergi değeri ile yapının yaklaşık maliyet bedelinin toplamı üzerinden, konutlarda yüzde üç, ticari kullanımlarda yüzde beş oranında hesaplanacak.

Yapı Kayıt Belgesini alan yapı malikleri, bu belgenin bir örneğini belediye ve mücavir alan sınırları içinde ilgili belediyesine, bu sınırlar dışında il özel idaresine vermek zorunda olacak.


İmar barışı başvuru kılavuzu!

 

32 soruda imar barışı yönetmeliği 2018!
 


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön