29 / 03 / 2024

İmar barışı fırsatçıları

İmar barışı fırsatçıları

Türkiye’nin akciğerleri olan ormanlık alanlara imar barışı fırsatçılarının göz diktiği ortaya çıktı. İzmir'in Buca ilçesinde uydu görüntüleriyle belirlenen talanın boyutu ise şaşkınlık yarattı.

İmar barışı fırsatçılarına geçit yok!

İmar Barışı kapsamında şu anda Yapı Kayıt Belgesi alabilmek için ödemeler yapılırken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir taraftan da fırsatçılarla mücadele ediliyor.

İmar barışı fırsatçılarına dikkat!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu'nun CHP'li üyesi Sedat Özkan, imar barışı fırsatçılara karşı yapılması gerekenleri anlattı...

İmar barışında fırsatçılara dikkat!

İmar barışı kapsamında başvuru sürecinde istenilen bilgilerde hata yapmak istemeyenler mimarlık şirketlerine başvurunca işi fırsata çevirmek isteyenler oldu. Bakanlık, vatandaşları dikkatli olması gerektiği konusunda uyardı.

İmar barışı fırsatçılara rant kapısı mı oldu?

Kaçak yapıların yasallaşmasına olanak sağlayan imar barışı fırsatçılara rant kapısı oldu. Yayla ve meralarda herhangi bir barakanın fotoğrafı çekilerek ‘yapı kayıt belgesi’ alınıyor

Vesen Yalıları'nda yüzde 20'ye varan indirim fırsatı!

Vesen Yapı imzasıyla hayata geçirilen Vesen Yalıları'nda yüzde 20'ye varan indirim fırsatı sunuluyor. Vesen Yalıları'nın teslimlerinin 2024 yılının Mart ayında yapılması planlanıyor. 

Bakan Özhaseki: Deprem bölgesindeki beton fırsatçıları geri adım attı!

Afyonkarahisar’da bir dizi temaslarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki deprem bölgesindeki fahiş beton fiyatları ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. Bakan Özhaseki, yaptığı açıklamada deprem bölgesindeki beton fırsatçılarının geri adım attığını söyledi.

Otomobil fırsatçılarından yeni oyun! Bu detaylara dikkat

İkinci el otomobil satışlarında taşıtların, üretici tarafından tavsiye edilen satış fiyatının üzerinde ilana çıkmasının yasaklanmasıyla fırsatçılar yeni yöntemler buluyor. Otomobillerin ilanlarını düşük fiyatlardan koyan fırsatçılar, bu yönteme başvuruyor.

Konutta indirim sinyali: Çimento ve beton fırsatçıları mercek altında!

Türkiye'de son iki senede inşaat maliyetleri uçtu. Buna bağlı olarak konut fiyatları da arttı. Vatandaş ev almakta zorlanırken yetkililer fırsatçılara dikkat çekiyor.

Bu kişiler için erken emeklilik fırsatı: 2000 sonrası sigortalılar yaşsız, EYT'siz erken emekli olacak! 

Erken emeklilik hayali kuranlar için emeklilik kapsamı genişletiliyor. Bu kişiler için erken emeklilik fırsatı: 2000 sonrası sigortalılar yaşsız, EYT'siz erken emekli olacak. Peki, nasıl? İşte detaylar...

Fırsatçıların yeni oyunu: Arazi fiyatlarını değerlenecek diye arttırıyorlar!

Fırsatçıların yeni adresi tarım arazileri oldu. Son dönemde satışa çıkarılan küçük tarım arazilerinin, "değerlenecek" diye yüksek fiyatlarla satıldığı ortaya çıktı. Uzmanlar arazi alacakları tek tek uyardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! Konut fırsatçılarına ceza yağacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşın lokmasına kasteden fırsatçılara göz açtırmadıklarını kaydederek, yanıltıcı ilan verilmesi ya da bu konuda zafiyet gösterilmesi halinde 100 bin TL'ye kadar idari para cezası uygulayacaklarını söyledi.

Gümüş almak isteyenler çabuk baksın! Uzman isim gümüş yatırımcıları için alım fırsatını açıkladı!

Yatırımcılar gümüş fiyatlarındaki yakından takip ediyor. Son zamanlarda altın ile birlikte rekor seviyeye ulaşan gümüş için uzman isim alım fırsatını açıkladı. 

ŞOK Market'te New Balance ayakkabılar peşin fiyatına 6 taksit fırsatıyla satışa çıkıyor! ŞOK online aktüel kataloğu

ŞOK Market 2 Ağustos aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. Bu kapsamda pek çok ürün indirime girerken New Balance ayakkabılar peşin fiyatına 6 taksit fırsatıyla satışa çıkacak.

KİPTAŞ Arkatlı Evler'de yeni etap satışları başladı! Dev projede vade farksız ve sabit taksit fırsatını kaçırmayın!

KİPTAŞ Pendik Arkatlı Evler'de yeni etap satışları başladı... Vade farksız ve sabit taksit fırsatını kaçırmayın... İşte KİPTAŞ Pendik Arkatlı Evler detayları...

Kiracıların beklediği son dakika müjdesi sonunda geldi! Fırsatçı ev sahipleri için yasa çıkartılacak!

Son iki senede fahiş oranda artan kiralar vatandaşın gündeminde ilk sıralarda yer almayı sürdürüyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, ev sahipleri ve emlakçıların yaptığı fırsatçılık sebebiyle ortaya çıkan yüksek kiralar için harekete geçildi. 

Amerika kamu borçlarını ödeyemiyor! Bu Türkiye için bir fırsat olabilir mi?

Dolar sahibi borçlarını ödeyemiyor: Türkiye için gizli bir fırsat ortaya çıkıyor! İşte merak edilen habere dair detaylar..

Fu Idealife'ta satışlar başladı! Lansmana özel yüzde 40 vade 3 ay taksit fırsatıyla!

Fu Yapı tarafından hayata geçirilen Fu Idealife projesi 124 daire ile 8 bloktan oluşuyor. Proje 17 bin metrekarelik alanda inşa ediliyor. Fu Idealife'ta satışlar başladı! Lansmana özel  yüzde 40 vade 3 ay taksit fırsatıyla satışa sunuldu.

İmar barışı fırsatçıları Haberi

İmar barışı fırsatçıları


İzmir Buca’da akıllara durgunluk veren bir talan olayı yaşandı. Karar gazetesinde yer alan habere göre, Buca Belesiyesi’nin uydu görüntüleriyle ortaya çıkardığı olayda, bazı fırsatçıların orman alanlarını yok edip imar barışından faydalanmak istediği tespit edildi. Yaşanan olayda, kentin yeşil varlığını korumak için havadan ve karadan kaçak yapıları engelleme çalışmalarına son dürat devam eden belediye ekipleri, Buca ormanlarında imar affı fırsatçılarının 40 bin metrekarelik alana zarar verdiğini ortaya çıkardı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkarılan ve imar affı olarak bilinen “Yapı Kayıt Belgesi” düzenlemesinin sona ermesine rağmen, bu yasadan faydalanabilmek için Buca’nın ormanlık alanlarındaki ormanların tahrip edilerek yeni kaçak yapılar inşa edildiği belirlendi.  

Kırıklar, Kaynaklar, Belenbaşı, Karacaağaç ve Doğancılar bölgesinde yeşil talanına karşı teyakkuza geçen ekipler, uydu görüntüleri aracılığıyla Kırıklar Mahallesi Delioğlan...