06 / 12 / 2025

imar barışı zemin kat kattan sayılır mı

imar barışı zemin kat kattan sayılır mı

İmar barışı başvuru formunda bilgilerin doğru ve eksiksiz bir şekilde girilmesi gerekiyor. Başvuru sırasında en çok yapılan hatalardan biri de kat hesaplaması oluyor. Peki, imar barışı zemin kat kattan sayılır mı?

İmar barışı zemin kat kattan sayılır mı?

İmar barışı başvuru formunda bilgilerin doğru ve eksiksiz bir şekilde girilmesi gerekiyor. Başvuru sırasında en çok yapılan hatalardan biri de kat hesaplaması oluyor. Peki, imar barışı zemin kat kattan sayılır mı?

Sütlüce'de yıkılan bina imar barışından faydalanabilir miydi?

Sütlüce ilçesinde geçtiğimiz günlerde yıkılan bina ilgili çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Canlı yayında yıkılan bina hem ruhsatsız hem de iskansız olduğu açıklandı. Peki bina yıkılmasaydı imar barışından faydalanacak mıydı?

Şanlıurfa'da imar barışı uyarısı!

Şanlıurfa Şehir Plancıları Odası İl Temsilcisi Mehmet Selim Açar, imar barışıyla ilgili uyarılarda bulundu. Paydaş, yürürlüğe giren İmar Barışı yasasındaki bilgi eksikliğini kötüye kullanmaya çalışan firmalar olduğunu söyledi.

İmar barışı kat mülkiyeti nasıl alınacak?

İmar barışına başvurularak imar mevzuatına aykırı yapılara kat mülkiyeti alınabiliyor. Peki, imar barışı kat mülkiyeti nasıl alınacak?

Sütlüce'de çöken binanın sahipleri İmar Barışı’na başvurmuş!

İstanbul Beyoğlu'nda zemininde toprak kayması oluşan 4 katlı binanın sahipleri imar barışına başvurmuş.

İmar barışı başvurusu için son gün ne zaman?

İmar barışı kapsamında alınan Yapı Kayıt Belgesi 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Peki, imar barışı başvurusu için son gün ne zaman? 

İmar barışı başvuru evrakları!

İmar barışının e-devlet üzerinden yapılması halinde bazı bilgiler gerekli oluyor. İşte imar barışı başvuru evrakları..

Hangi yapılar imar barışından faydalanamayacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkarılan imar barışı düzenlemesi vatandaşlar tarafından oldukça ilgi gördü. İmar barışından faydalanmak isteyenler yapı kayıt belgesi almak için başvurularını hızla yapıyorlar. 

İmar barışı hangi yapıları kapsar?

İmar barışı ile mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınıyor. Peki, imar barışı hangi yapıları kapsıyor?

Sosyal donatı alanlarındaki yapılar için imar barışına başvurulur mu?

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için imar barışına başvurulabiliyor. Peki, sosyal donatı alanlarındaki yapılar için imar barışına başvurulur mu?

Gecekondular için imar barışına başvurulabilir mi?

Mevzuata aykırı yapılar imar barışı kapsamında kayıt altına alınıyor. Peki, gecekondular için imar barışına başvurulabilir mi?

Eklentiler için imar barışına başvurulabilir mi?

İmar mevzuatına aykırı yapılar için imar barışına müracaat edilerek yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, eklentiler için imar barışına başvurulabilir mi?

İskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

İmar barışı ile, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, iskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

imar barışı zemin kat kattan sayılır mı Haberi

imar barışı zemin kat kattan sayılır mı

İmar mevzuatına veya mimari projesine aykırı olan yapılar için imar barışı başvuru dönemi 31 Ekim 2018 tarihine kadar devam ediyor. Bu tarihe kadar yeni başvurular kabul edilirken, başvuruda bulunanların başvurularını düzeltme şansları da bulunuyor.

Başvurular e-devlet sistemindeki formun doldurulması ve onaylanması suretiyle yapılıyor. Başvuru formundaki bazı alanlar, yapı sahipleri tarafından yanlış anlaşılabildiği gibi bilinçli ya da bilinçsiz yanlış doldurulabiliyor. Bu tür yanlışlıkların yapılmaması için yapıya ait bilgilerin doğru ve eksiksiz bir şekilde girilmesi gerekiyor.

Konut ve ticari amaçlı bağımsız bölümlerden oluşan karma kullanımlı bir yapı için başvuruda bulunulacakların toplam konut ve toplam ticari bağımsız bölüm brüt alanların ayrı ayrı belirlemesi gerekiyor. 

Bu belirleme yapılırken, konut yada ticari bağımsız bölümlerde ruhsata aykırı veya ruhsat alınmadan yapılan imalat / değişiklikler ile elde edilen alanların...