28 / 03 / 2024

İmar planında geri dönüşüm kararı uygulanmazsa ne yapmalı

İmar planında geri dönüşüm kararı uygulanmazsa ne yapmalı

İmar planı uygulaması için verilen geri dönüşüm kararının muhatabı idare gereğini yapmazsa ne olur? İmar planı uygulamasında verilen geri dönüş kararının uygulanmaması halinde ne yapılmalı? İşte cevaplar...

Kanal İstanbul bakanlığın planında: 2028'e kadar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2024-2028 Stratejik Planı’nda çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul’a yer verildi. Kanal İstanbul’a “risk” olarak “ÇED olumlu kararının iptali ile Çevre Düzeni Planı ve İmar Planları’na karşı açılan iptal davaları” gösterildi. 

Beyoğlu 1/5000 ölçekli plan notu askıya çıkarıldı!

Beyoğlu ilçesi, Halıcıoğlu, Sütlüce, Dolapdere, Piyalepaşa Bulvarı ve Çevresi Nazım İmar Planı'nda yer alan Turizm Tesis Alanlarına ilişkin 1/5000 ölçekli 19.07.2023 tasdik tarihli Plan Notu İptaline ilişkin değişiklik askıya çıkarıldı.

O ile tartışılan imar planında yeni gelişme! Belediye resmen müjdeyi verdi!

Bursa Mudanya Belediyesi, mahkeme tarafından ret alan Çağrışan-Göynüklü Bölgesi Revizyon + İlave (Çağrışan -Göynüklü – Aydınpınar Yerleşim Bölgeleri Dışında Kalan Alan) Uygulama İmar Planı çalışmalarının tamamlanarak, askıya çıkarıldığı açıkladı.

Vaziyet planı nedir? Vaziyet planında bulunması gereken unsurlar nelerdir?

Vaziyet planı, inşaat sektöründe kullanılan bir terimdir. Bu plan, inşaat projelerinin bazı aşamalarında işe yarar. Peki vaziyet planı nedir, neden önemlidir, ne işe yarar ve vaziyet planında bulunması gereken unsurlar nelerdir? İşte vaziyet planıyla ilgili kapsamlı bilgiler...

Sancaktepe 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Sancaktepe ilçesi, Nazım İmar Planında Özel Sağlık Tesis Alanı, Özel Eğitim ve Özel Sosyal Kültürel Tesis Alanları Plan Notu Değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli 30.11.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Altında geri sayım başladı! 3 gün sonra altın fiyatları böyle olacak! Yatırımcılar bu haberi bekliyordu!

Yatırımcıların gözü Perşembe günü açıklanacak olan Merkez Bankası faiz kararına çevrildi. Altında geri sayım başladı. 3 gün sonra altın fiyatları böyle olacak. Yatırımcılar bu haberi bekliyordu.

Sancaktepe 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Sancaktepe ilçesi, Nazım İmar Planı'nda Turizm, Özel Sağlık, Özel Eğitim ve Özel Sosyal Kültürel Tesis Alanları Plan Notu iptaline ilişkin 1/5000 ölçekli 24 Haziran 2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Ataşehir Yenisahra 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Ataşehir ilçesi, Yenisahra Mahallesi ve Yakın Çevresi Nazım İmar Planı'nda 6 Nolu Plan Notu Revizyonu değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli 20.09.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Sultanbeyli 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Sultanbeyli ilçesi, Nazım İmar Planında Turizm, Özel Sağlık, Özel Eğitim ve Özel Sosyal Kültürel Tesis Alanları Plan Notu iptaline ilişkin 1/5000 ölçekli 21.06.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Altında geri vites! Bu rakamları görenler adeta beyninden vuruldu! 20 Nisan 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları bugün düşüşe geçti. Milyınlarca yatırımcı güncel altın fiyatlarını araştırıyor. Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Altında geri vites! Bu rakamları görenler adeta beyninden vuruldu! 20 Nisan 2023 altın fiyatları.

Altında geri çekilmeler olacak diyen uzman isim rakam verdi! Bu rakamı görenlerin aklı başından gitti! 

Altın fiyatlarında yaşanan geri çekilmeler yatırımcıların kaybetmesine neden oldu. Peki altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Altında geri çekilmeler olacak diyen uzman isim rakam verdi! Bu rakamı görenlerin aklı başından gitti!

Bahçelievler 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Bahçelievler ilçesi, Merkez, Yenibosna, Kocasinan Revizyon Nazım İmar Planı'nda Turizm, Özel Sağlık, Özel Eğitim ve Özel Sosyal Kültürel Tesis Alanları Plan Notu iptaline ilişkin 1/5000 ölçekli 24.06.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Bağcılar 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Bağcılar ilçesi, Revizyon Nazım İmar Planı'nda Turizm, Özel Sağlık, Özel Eğitim ve Özel Sosyal Kültürel Tesis Alanları Plan Notu iptaline ilişkin 1/5000 ölçekli 24.06.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

İmar planında geri dönüşüm kararı uygulanmazsa ne yapmalı Haberi

İmar planında geri dönüşüm kararı uygulanmazsa ne yapmalı

İmar planında geri dönüşüm kararı uygulanmazsa ne olur?


Tapu ve Kadastro Başmüfettişi Hüseyin Koçak'ın Tapu-Kadastro.net'te yayımlanan yazısına göre; 18 uygulamasına karşı açılan dava, uygulamanın iptaline şeklinde karara bağlanmasına ve ilgili idareye tebliğ edilmesine karşın ilgili idare tarafından herhangi bir işlem yapılmaz ise;

Yukarıda da belirtildiği üzere ilgili idare tarafından işlem yapılmadığı sürece Tapu ve Kadastro İdaresi tarafından herhangi bir işlem yapılamayacaktır. Bunun sonucu olarak da, mahkeme kararı ile iptal edilmiş olan imar parselleri, ilgili idarenin gereğini yapmaması nedeniyle yaşamaya devam edecektir.

Buna engel olabilmek için de uygulamayı iptal ettiren davacının, İdare mahkemesinin kararını gerekçe göstermek suretiyle, Asliye Hukuk Mahkemesinde tescil iptal davası açarak mevcut tescili iptal ettirmesi...