23 / 04 / 2024

imar revizyon planını kim yapar

imar revizyon planını kim yapar

İmar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve uygulamaya esas olacak bilgileri ayrıntılarıyla gösteren üzerine kadastral durumu işlenmiş plana imar planı deniyor. Peki, imar revizyonu neden yapılır?

İmar revizyonunu kim yapar?

İmar uygulaması için hazırlanmış olan imar planının ihtiyaca cevap vermediği ve uygulamasının problem olduğu durumlarda, hazırlanan yeni plana imar revizyonu deniyor. Peki, imar revizyonunu kim yapar?

Nef Arsa'da hafta sonuna özel 'Kendi Ödeme Planını Kendin Belirle' kampanyası başladı!

Yeni bir arsa yatırımı yapmak isteyenlerin detaylarını merak ettiği Nef Arsa'da 'Kendi Ödeme Planını Kendin Belirle' kampanyası başladı. İşte Nef Arsa 'Kendi Ödeme Planını Kendin Belirle' kampanyası ile ilgili detaylar...

Dolar sadece 5 saat sonra böyle olacak! Dananın kuyruğu bugün kopuyor! Doları olanlar acil planınızı yapın

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) bugün saat 14:00'da faiz kararını açıklayacak. Karar için sadece 5 saat kalırken piyasaların gözü karara çevrildi. Özellikle dolar, karar sonrası böyle olacak. Dananın kuyruğu bugün kopuyor! Doları olanlar acil planınızı yapın.

Euro alalım mı,? Euro 18 gün sonra böyle olacak! Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar şimdiden planınızı yapın

Kritik 14 Mayıs seçimlerine 18 gün kaldı. Seçim öncesinde piyasalarda hareketlilik devam ediyor. Özellikle euro yukarı yönlü hamlelerine devam ederken yatırımcılar ''euro alalım mı?'' sorusunun yanıtını merak ediyor. İşte Euro 18 gün sonra böyle olacak! Şimdiden planınızı yapın.

15 Mayıs sabahı dolar güne böyle uyanacak! Şimdiden planınızı yapın! Bu rakamı gören yatırımcılar zil takıp oynayacak

Seçime yaklaşık bir ay kaldı. 14 Mayıs'ta sandıktan çıkan sonuç ekonomiyi nasıl etkileyeceği merak edilirken ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den dolar yorumu geldi. 15 Mayıs sabahı dolar güne böyle uyanacak! Şimdiden planınızı yapın!  

Altın fiyatlarının yükseleceği kesin tarih belli oldu! Bu tarihi görenler dondu kaldı! Hemen şimdiden planınızı yapın

Altın fiyatlarında dalga tersine döndü derken altının yükselişe geçeceği tarih açıklandı! Bu tarihi görenler dondu kaldı! Hemen şimdiden planınızı yapın...

Gram altının 1.160 TL olacağı tarih açıklandı! 1 gram bile altını olanlar hazır bekliyor! Çabuk planınızı yapın 

Gram altının 1.160 TL olacağı tarih açıklandı! 1 gram bile altını olanlar hazır bekliyor! Çabuk planınızı yapın...

Altının füze gibi fırlayacağı tarih resmen belli oldu! Altın piri İslam Memiş net rakam verdi! Çabuk planınızı yapın

Altının füze gibi fırlayacağı tarih resmen belli oldu! Altın piri İslam Memiş net rakam verdi! Altın alıp satmak isteyenler çabuk planınızı yapın.

Altın için resmen saat verildi! Şimdiden planınızı yapın Tüm gözler oradan gelecek haberde...

Altın fiyatları son günlerde yatırımcısını üzerken yatırımcılar ''altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?'' sorusunu n yanıtını merak ediyor. Düşüşe geçen altın fiyatları için resmen saat verildi! Şimdiden planınızı yapın Tüm gözler oradan gelecek haberde...

Euroda fırtınanın kopacağı asıl tarih resmen belli oldu! Elinde 1 euro bile olanlar hemen baksın, planını yapsın

Euro kurunda yukarı yönlü hamleler dikkat çekmeye devam ediyor. Peki euro ne olur? Euroda fırtınanın kopacağı asıl tarih resmen belli oldu! Elinde 1 euro bile olanlar hemen baksın, planını yapsın.

Altın yatırımcılarının gözü cuma gününe çevrildi! Önceden planınızı yapın, sonra pişman olmayın

Son dakika altın fiyatları milyonların odağında olmaya devam ediyor. Altın fiyatlarının gözü cuma günü açıklanacak olan  PCE enflasyonuna çevrildi. Altın yatırımcıları önceden planınızı yapın, sonra pişman olmayın.

Ekonomist Selçuk Geçer'den dolar uyarısı! Dolar borcu olanlar kımızı alarm! Acilen planınızı yapın

Dolar/TL kuru deprem sonrasında açılan borsa ile birlikte 19 TL'yi görürken Ekonomist Selçuk Geçer'den dolar uyarısı geldi! Dolar borcu olanlar kımızı alarm! Acilen planınızı yapın.

Dolarlarımızı bozduralım mı? İslam Memiş rakam verdi! Tarih açıkladı! 1 doları bile olanlar şimdiden planınızı yapın

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş ''dolarlarımızı bozduralım mı?'' sorusunun yanıtını merak edenler için rakam verdi. Tarih açıkladı! Elinde 1 doları bile olanlar şimdiden planınızı yapın!

Altın Kahini altın için yükseliş tarihini resmen açıkladı! Elinde 1 gram bile altını olan hemen baksın! Planınızı yapın

Altın Kahini İslam Memiş, altın için yükseliş tarihini resmen açıkladı! Elinde 1 gram bile altını olan hemen baksın! Planınızı şimdiden yapın.

imar revizyon planını kim yapar Haberi

imar revizyon planını kim yapar

İmar revizyonu neden yapılır?

İmar uygulaması yapılacak yer için hazırlanan uygulama imar planının  ihtiyaca cevap vermediği ve uygulamasının problem olduğu durumlarda, yeni bir plan hazırlanması gerekiyor. Bu durumlarda hazırlanan plana imar revizyon planı deniyor. 


İmar revizyonu bir yerleşmenin bütünündeki 1/5000 ve 1/25000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama imar planlarının bir kesimi veya tümü değiştirilerek hazırlanıyor. İmar planı ölçekleri, çevre düzeni planı sınırları, yönetsel, mekansal ve işlevsel bütünlük arz eden bir veya birden fazla il sınırları bütününü veya bir kısmını kapsayacak şekilde hazırlanıyor. Peki, İmar revizyonu neden yapılır?


Kentsel gelişme alanı ihtiyacının büyük şehir belediye sınırları ve mücavir alan sınırları dışında karşılanma gereği halinde, kent bütününü, kentsel gelişme alanını ve bu alanlarla bütünlük gösteren alanları kapsayan çevre düzeni planları yapılması gerekiyor.


Hazırlanan uygulama...