19 / 04 / 2024

İMES

İMES

Halen 165 fabrikaya yer tahsisi yapılan Gebze 6. Makine İhtisas OSB’de 15 fabrikanın katılımıyla döküm sanayi sitesi de kurulacak. OSB tamamlandığında 215 fabrikada 15 bin kişinin istihdam edilmesi planlanıyor

İmar yasasına takılanlar tek tek anlattı: 'İmar yok, kümes bile yapamıyoruz, çözüme bekliyoruz!'

İmar Yasasına Takılanlar Derneği üyeleri, yaşadıkları sorunları tek tek anlattı ve çözüm önerilerini sıraladı. İşte ayrıntılar...

1942'de bahçesiz evlerde kümes hayvanları beslemek yasak! 

1942 yılında bahçesiz evlerde kümes hayvanı beklemek yasaklanmış. Belediye bu konuda sıkı denetimlere başlamış.

Beyaz et üretimindeki sert düşüş fiyatlara nasıl yansıdı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran 2023’e ilişkin Kümes Hayvancılığı Üretim verilerini açıkladı. Bu kapsamda, beyaz et üretiminde düşüş gözlemlendi. Peki, fiyatlar nasıl etkilendi? İşte detaylar...

İmes Taahhüt İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İmes Taahhüt İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Üsküdar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Dilan Oğul tarafından kuruldu.

Tavuk eti için çok konuşulacak karar! Resmi Gazete’de yayımlandı!

​​​​​​​Resmi Gazete'de yayımlanan kararla beraber tavuk eti ihracatı için yeni kurallar getirildi. Ticaret Bakanlığı, kümes hayvanlarının etleri ve yenilen sakatatlarını “ihracı kayda bağlı mallar listesine” ilave etti.

Ağustos ayında fiyatı en çok düşen kümes hayvanlarının eti oldu!

Tüketici fiyatları bazında bakıldığında ağustos ayında en fazla fiyat artışı yüzde 24,24 ile üniversite eğitim giderlerinde görülürken, en fazla fiyat düşüşü ise yüzde 8 ile kümes hayvanları etinde görüldü. İşte haberin detayları…

Mes Proje Mimarlık İnşaat Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mes Proje Mimarlık İnşaat Ve Dış Ticaret Limited  Şirketi Beylikdüzü’nde  1 milyon TL sermaye bedeli  ile Murat Yılmaz  tarafından kuruldu.

Mes Teknik Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Mes Teknik Yapı Denetim Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Gültekin Topal tarafından kuruldu.

Mes Özgüzel İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mes Özgüzel İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih’te 200 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Özgüzel tarafından kuruldu.

Emlak Katılım, İstanbul'da beş yeni şubesini hizmete açtı!

Şube yatırımlarına hız kesmeden devam eden Emlak Katılım, Altunizade, Güneşli, Beykent, İmes ve Merter şubelerini hizmete açtı.

Mes Prç Turizm Organizasyon Gıda Otomotiv Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Mes Prç Turizm Organizasyon Gıda Otomotiv Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ufuk Aktürk tarafından kuruldu.

Düşük faizli kredi ev sahibi yapıyor!

Kovid-19 salgınıyla mücadelede Türkiye'de önemli bir süreç geride bırakılırken yeni normalleşmesürciyle gözler yeniden ekonomiye döndü. Ekonomiye hız kazandırmak için Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank konuttan taşıta, mobilyadan tatile dört yeni kredi paketi hazırladı.

Hasan Engin: İş verene kira yardımı yapılmalı!

MESİAD Başkanı Hasan Engin, Yeni tip koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan “Ekonomi İstikrar Kalkanı” paketini değerlendirdi…

İMES Haberi

İMES

Gebze 6. Makine İhtisas OSB (İMES) Yönetim Kurulu Başkanı Süheyl Erboz, çelik konstrüksiyon, cam ve soğutma grupları gibi makine sektörü alt gruplarının üretim yaptığı OSB’de 15 fabrikanın faaliyet göstereceği döküm sanayi sitesi kurulacağını belirtti. Ruhsatı alınan döküm sanayi sitesinin hafriyat çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Erboz, “Biz dökümcüler için modern binalar inşa etmeye karar verdik. İçerisine elektrik ocağı koysunlar, kalıphanesi olsun, modelhanesi olsun, yükleme ve boşaltma işlemi kolaylaşsın istedik. 15 fabrikanın her biri için bin 200 metrekare büyüklüğünde işyeri olarak tabir edilebilecek yerler şeklinde bu projeyi yapmaya başladık” diye konuştu. 


İstanbul Dudullu’da 1000 tane işyerinden oluşan IMES Sanayi Sitesi’nde uzun yıllar yöneticilik yaptığını kaydeden Erboz, “Dudullu’da işyerlerinin yeterli olmayışı ve sanayicilerin daha büyük yer talepleri üzerine Demirciler, Köseler ve Çerkeşli köyleri arasındaki...