24 / 04 / 2024

Düşük faizli kredi ev sahibi yapıyor!

Düşük faizli kredi ev sahibi yapıyor!

Kovid-19 salgınıyla mücadelede Türkiye'de önemli bir süreç geride bırakılırken yeni normalleşmesürciyle gözler yeniden ekonomiye döndü. Ekonomiye hız kazandırmak için Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank konuttan taşıta, mobilyadan tatile dört yeni kredi paketi hazırladı.



Tüm dünyayı derinden etkileyen koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında Türkiye'de önemli bir süreç geride bırakılırken yeni normalleşmesürciyle gözler yeniden ekonomiye döndü. Sabah'ta yer alan habere göre; ekonomiye hız kazandırmak için Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank konuttan taşıta, mobilyadan tatile dört yeni kredi paketi hazırladı. Pek çok iş kolunu besleyen inşaat sektörünün canlanmasını da sunacak paket uyarınca konut desteği kapsamında sıfır konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, 15 yıl vade ve aylık yüzde 0.64 faizle kredi olanağı sundu. İstanbul,  Ankara  ve İzmir'de krediye konu olacak konutlar için 750 bin liraya kadar kredi kullanma imkanı sunuyor.

HAREKETLİLİK VAR

İnşaat sektörü temsilcileri kredi desteğini olumlu olarak değerlendirdi ve yılın ikinci yarısında artacak satışlarla beraber sektörde yaşanan ivmenin yükseleceğini anlattı.

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı

Düşük faizli kredi ev sahibi yapıyor! 

Kovid 19 salgınının etkisinin azaldığı bu dönemle birlikte insanların bir süredir ertelediği yatırımlar da tekrar devreye girecek. Yaz ayları içinde satışların olumlu yönde artacağını söyleyebilirim. İnşaat firmalarının da artan taleple birlikte bir süredir öteledikleri yeni yatırımlara başlamak için harekete geçeceğini düşünüyorum. 

Tanyer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer

Düşük faizli kredi ev sahibi yapıyor! 

Salgınla mücadelede ülke olarak başarılı bir savaş veriyoruz. Bu savaşın ekonomik anlamda da verilebilmesi için uygulanan kredi paketini olumlu olarak değerlendiriyorum. Kredi kullanımı sayesinde inşaat ve yapı sektörüne bağlı olarak çalışan pek çok sektör de artan satışlarla birlikte canlanmaya başladı. İzmir, bu konuda sahip olduğu avantajlar nedeniyle yine bir adım öne çıkıyor. İnsanların doğal yaşama olan talepleri ve bir süredir durdurdukları yatırımların devreye girmesiyle satışların hızlanmasını bekliyorum.

FCTU Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay

Düşük faizli kredi ev sahibi yapıyor! 

Kamu bankalarının açıkladığı destek paketini ekonominin canlanması ve gayrimenkul sektörü adına önemli bir adım olarak görüyorum. Kredi oranlarının açıklanmasının ardından projelerimizdeki satış ofislerine alıcılar gelmeye başladı ve satışlar da yükselişe geçti. Özellikle sıfır konutlara uygulanan 0,64 faiz ve bir yıl ödemesiz dönem projelerdeki stokları bitirme konusunda çok faydalı olacaktır. Bu faiz oranları bu seyirde devam ederse yeni projelerin de başlayacağından eminim. 

Coordinat Yapı Kurucu Ortağı Onur Durmuş

Düşük faizli kredi ev sahibi yapıyor!

Kredilerde düşük faiz oranları yatırımcılara büyük bir avantaj sağlıyor. Kredi destek paketi konut satışlarını da tetikledi. Biz de Coordinat Yapı olarak bu durumdan olumlu etkilendik. Ev almak isteyenler randevu alarak örnek dairelerimizi geziyor ve satış ofisimizi arayarak bilgi alıyor. Eğer bu faiz oranları ve satıştaki hareketlenme devam ederse yeni projelerin lansmanı da söz konusu olacaktır.

Konutta kampanya atağı!


Geri Dön