19 / 04 / 2024

İMKON sektör raporu 2015

İMKON sektör raporu 2015

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, 30 Mart seçimleri öncesinde siyasi partilere inşaat sektörü ile ilgili rapor sunduk..

İnşaat sektörü tam 5 sene sonra büyüdü!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu'nun merakla beklenen Şubat 2024 sonuçları resmen açıklandı. Söz konusu rapora göre son günlerde gündemden düşmeyen inşaat sektörü 2023'ün son çeyreğinde yüzde 10,8 büyüme gösterirken, yılı yüzde 7,8'lik büyüme ile kapattı. 

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

Türkiye İMSAD Sektör Raporu'nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu olan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) her ay hazırlanan Aylık Sektör Raporu’nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı.

Deprem konut sektörünü de etkiledi! Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan depremler, konut sektörünü de etkiliyor. Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!  

Konutta fiyatlar arttı! İnşaat sektörü hareketlendi...

Türkiye İMSAD Mart-Nisan 2022 Sektör Raporu’nda yer alan verilere göre, yüksek enflasyon iç pazarı, savaş ihracat pazarını etkiledi. Konut tekrar yatırım aracı olarak ön plana çıkarken, inşaat sektörü de hareketlendi. 

Gayrimenkul sektörünün 2021 karnesi! 

Re-Pie Portföy Yönetimi'nin hazırladığı ‘Gayrimenkul Sektör Raporu’ yayımlandı ve gayrimenkul sektöründeki son durum verilerle ortaya koyuldu. Peki gayrimenkul sektöründe neler oldu? İşte ayrıntılar...

Hazır beton sektörü 2021 yılını büyüyerek kapattı!

Türkiye Hazır Beton Birliği 2021 yılı kapsamındaki Hazır Beton Sektör Raporu’nunun detaylarını yayımladı.

Gaziantep'te inşaat sektörüne indirim geldi!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından, inşaat sektörüne ilişkin alınan bazı ücretlerde indirim yapılmasına karar verildi. İmar raporu harcı ile GASKİ şantiye aboneliği için belediyeye ödenen ücretlerde yüzde 50, hafriyat giderlerinde ise yüzde 20 indirim yapılacak.

Konut sektörünün 3. çeyrek karnesi!

“Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu” GYODER, gayrimenkul sektörünün alt segmentlerini 3'er aylık periyotlar şeklinde inceleyen ‘GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2021 3. Çeyrek Raporu'na göre yabancıya konut satışı Eylül'de tarihin en yüksek rakamını gördü. 

İnşaat sektöründe grev krizi!

Koronavirüs pandemisiyle mücadele sürecinde başlayan fiyat yükselişleri inşaat sektörünü olumsuz etkiledi. MKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, zamlara tepki gösterdi. 

Gayrimenkul sektörünün 2. çeyrek karnesi!

“Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu” GYODER, gayrimenkul sektörünün alt segmentlerini 3'er aylık periyotlar şeklinde inceleyen ‘GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2021 2. Çeyrek Raporu'na göre ev fiyatları 2021'in ilk çeyreğinde en yüksek seviyelerini gördü. 

İnşaat sektöründen zamlı fiyatlara tepki!

İnşaat sektörünün önemli girdilerinden olan çimentodaki yüksek oranlı fiyat artışları, müteahhitlerin tepkisine neden oldu. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, müteahhitleri, yüksek girdi fiyatlarına karşı müteahhitlere inşaat durdurma çağrısı yaptı.

Gayrimenkul sektörünün ilk yarı karnesi!

Gayrimenkul sektörünün ilk yarı karnesi belli oldu. Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. tarafından hazırlanan 'Gayrimenkul Sektör Raporu', Türkiye gayrimenkul sektörünün 2021'in ilk yarı performansıyla ilgil önemli verileri barındırıyor.

İMKON sektör raporu 2015 Haberi

İMKON sektör raporu 2015

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, 30 Mart seçimleri öncesinde siyasi partilere inşaat sektörü ile ilgili rapor sunduklarını, ancak bu raporun dikkate alınmadığını belirtti


İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, Trio Cafe’de düzenlenen toplantıda konuştu. Tellioğlu, “Yakın dönemde bir yerel seçim yaşadık. Sektörümüzle ilgili tüm siyasi partilere rapor verdik. Teknik olarak bir yorum getirmeye çalıştık. Ama maalesef dikkate alınmadı. Buradan şunu anlatmaya çalışıyorum. Bir şehre gidiyorsunuz, bu şehrin yüzde 80’nin dönüştürülmesi gerekiyor.  Bakıyorsunuz çocuk doktoru olan bir beyefendi başkanlığa seçiliyor. ‘Neden seçtiniz?’ diyoruz, ‘çok iyi çocuk doktoru’ diyorlar. İyi de burada çocuk muayene etmeyeceğiz ki. Burada şehri yeniden oluşturacağız.  İyi bir çocuk doktoruysa çoluk çocuğumuza hizmet vermesi açısından çocuk doktorluğuna devam etmesi daha iyi bir tercih olur....