24 / 04 / 2024

İMO Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız

İMO Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi´nin, yeni mezun olan üyelere ve inşaat mühendisliği bölümü son sınıf öğrencilerine yönelik düzenlediği Mesleğe Hazırlık Kursu´nu başarıyla tamamlayan 65 katılımcı sertifikalarını aldı.

3. Köprüler ve Viyadükler Sempozyumu Bursa'da gerçekleştirildi!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 3. Köprüler ve Viyadükler Sempozyumu Bursa Akademik Odalar Yerleşkesi'nde (BAOB) başladı.

Basri Akyıldız: Yıldırım kentsel dönüşümün en çok ihtiyaç duyulduğu ilçe!

MO Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız, "Yıldırım, kaçak ve çarpık yapılaşma sebebiyle kentsel dönüşümün en çok ihtiyaç duyulduğu ilçelerimizin başında geliyor bu yüzden başkanımızın sorumluluğu çok büyük" dedi...

Basri Akyıldız: İnşaat sektörünün denetim altında olması gerekiyor!

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, AK Parti Nilüfer Belediye Başkan adayı Dr. Mustafa Esgin'i ağırladı. İMO Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız, "İnşaat sektörünün bir an önce yeniden denetim altına alınması gerekiyor" dedi.

Bursa'daki riskli yapı stokları hangi ilçelerde? Tek tek açıklandı! Sıvılaşma riski de var!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Genel Sekreteri ve Bursa Şube Başkanı Esra İnhanlı, Bursa ilçelerinde özellikle riskli olan ve sıvılaşma ihtimali yüksek olan yerleri tek tek açıkladı ve zeminde yapılan uygulamalara dikkat çekti. Peki Bursa'da riskli yapı stokları hangi ilçelerde?

Yapı denetim kuruluşları isyan etti! Yapın denetim firması çok, denetleme alanı yok!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Bursa Şube Başkanı Esra İnhanlı, Bursa’da ihtiyacın üzerinde firma olduğunu, gerçekte öyle bir denetleme alanının olmadığını söyledi.

İzmir'e korkutan deprem uyarısı! Kahramanmaraş benzeri hasar meydana gelebilir! 

İMO İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, İzmir'de beklenen deprem ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Avatar, İzmir’de Maraş büyüklüğünde bir deprem beklenmese de hasarın boyutunun benzer olabileceğini vurguladı. 

İşsiz inşaat mühendisi sayısı arttı mı?

İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, “Bu süreçte işini kaybeden meslektaşlarımızın sayısı her geçen gün biraz daha artıyor. Tasarım yapan bürolar yavaş yavaş kapanıyor, okulunu yeni bitiren meslektaşlarımızın iş bulmaları giderek imkânsızlaşıyor." dedi.

Bursa'daki hasarlı binalar yıkılacak!

Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek, Bursa'daki hasarlı binalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Şimşek, konuyla ilgili gelecek haftalarda bir protokol imzalanacağını belirtti.

Bursa'da ev fiyatları yüzde 50 yükseldi!

İnşaat Mühendisleri Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, konut fiyatlarındaki yükselişin en önemli faktörlerinden birinin ise inşaat malzemelerine yapılan zamdan kaynaklandığına dikkat çekiyor. 

Bursa'da inşaat sektörü için e-ruhsat önerisi!

Bursa Hakimiyet köşe yazarı Namık Göz bugünkü köşesinde İMO Şube Başkanı Mehmet Albayrak'ın inşaat sektörüne ilişkin açıklamalarını kaleme aldı. 

Bursa Yıldırım'daki imar barışı kentsel dönüşümü nasıl etkiledi?

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Albayrak, "Yıldırım'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına en büyük darbeyi imar barışı vurdu" dedi.

Beklenen deprem İstanbul ve Marmara bölgesi için yıkım olacak!

İMO İstanbul Şube Başkanı Nusret Suna, beklenen büyük Marmara Depremi'nin ulusal bir yıkıma sebep olacağına vurgu yaparak ulusal seferberlik çağrısında bulundu.

İMO'dan deprem raporu: Envanter zorunlu olmalı, yapı polisi kurulmalı!

İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, "Deprem yıkmadan biz yıkarsak çözüm elde ederiz" dedi ve depreme hazırlık için önerilerini aktardı. 

İstanbul depremi telafi edilemeyecek!

Türkiye'de sık sık yaşanan depremler sebebiyle yazılı açıklama yapan İMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu, Türkiye’nin deprem ülkesi olduğu gerçeğine dikkat çekerek, kentlerin depreme göre hazırlanması gerektiğini söyledi. 

Adana'da korkutan deprem uyarısı! Birçok bina yıkılacak!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur, 1998 Ceyhan depreminin ardından Adana'nın 1'inci derece deprem bölgesi olduğu gerçeğinin ortaya çıktığını sözlerine ekledi. Bölgede 7 büyüklüğüne yakın bir depremde tamamına yakının yıkılabileceğini söyledi.

Gökhan Çeliktürk: Şantiyelerdeki çalışmalar durdurulmalı!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı başta olmak üzere, tüm yetkililere çağrıda bulundu. Çeliktürk, “Şantiyelerdeki çalışmalar durdurulmalı” dedi…

İMO Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız Haberi

İMO Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız

Sertifika töreninde konuşan İMO Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız,  kursun hayat geçmesini sağlayan ve eğitimlere destek olan çalışma grubuna teşekkür etti. Genç inşaat mühendislerini ve mühendis adaylarını böyle bir kursta bir arada görmekten mutlu olduğunu belirten Akyıldız, şantiyede çalışacak ve statik proje çizecek mühendislerin kursun faydalarını iş hayatında göreceğini söyledi.


BİZİM BÖYLE BİR İMKÂNIMIZ YOKTU

 Başkan Akyıldız, kendilerinin mesleğe hazırlık için böyle bir eğitim alma fırsatı bulamadığını anlatarak, “İMO Bursa Şubesi olarak üyelerimizin ve genç mühendis adaylarının meslek hayatlarında yararlanacağı, mesleki ve teknik gelişimlerini sağlayacağı kursları düzenlemeye devam edeceğiz” dedi. Kursa devamlılığı sağlayarak sertifika almaya hak kazananlara başarılar dileyen Akyıldız, eğitmenlere ve katılımcılara sertifikalarını verdi.




A...