26 / 04 / 2024

Bursa'daki hasarlı binalar yıkılacak!

Bursa'daki hasarlı binalar yıkılacak!

Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek, Bursa'daki hasarlı binalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Şimşek, konuyla ilgili gelecek haftalarda bir protokol imzalanacağını belirtti.



Geçen günlerde Malatya'da iki katlı bina, taşıyıcı kolonların kesilmesi nedeniyle çöktü. Olay sonrasında Bursalıların, çöken binalara ilişkin endişeleri üzerine Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek, konuyu değerlendirdi. 

Bursadabugün'de yer alan habere göre; çöken binalar konusunun yeniden gündeme gelmesi ve konuya ilişkin duyarlılık gösterilmesinin çok önemli olduğuna dikakt çeken Şimşek, "Malatya'da çöken iki katlı bir yığma yapı, taşıyıcı olan duvarın iki dükkanın birleştirilmesi için kaldırılmasıyla meydana gelen bir çöküntü. Tam da bizim gibi teknik insanların en korktuğu konulardan bir tanesi" ifadelerini kullanarak, projesine istinaden yapılan yapılarda bile taşıyıcı elemanın kesilmesinin deprem bile olmadan her yapıda çökmeye neden olabileceğini ve can kaybı yaratabileceğini dile getirdi. 

Bursa daki hasarlı binalar yıkılacak!

BELEDİYELERE ÇAĞRI

Bursa Büyükşehir Belediyesi Koordinasyonu'nda konuya ilişkin görüşme gerçekleştiren Mimarlar Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası; tespit edilen ciddi hasarlı binalar için yıkım yapabilmek ve basit hasarlı olan binaların güçlendirme çalışmaları adına konunun ilgili idarelere ve gerekirse Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na kadar götürüleceğine dikkat çekti. 

Bursa daki hasarlı binalar yıkılacak!

İnşaat Mühendisleri Odası ve Mimarlar Odası olarak saha çalışmalarına start verip, ruhsatlı veya ruhsatsız bütün binalarda gözle görülebilecek taşıyıcı sistemlerin kaldırılmasına ilişkin tespitlerin ve ilgili idarelerce gereğinin yapılması kapsamında çalışmaların gerçekleştirileceğini belirten Şimşek; İnşaat Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası ve Nilüfer Belediyesi olarak ruhsatlı, ruhsatsız bütün yapılar ve özellikle ticari yapılar için taşıyıcı sistem kayıplarını belirlemek için komisyon ile sahaya çıkacaklarına, konuyla ilgili de gelecek haftalarda bir protokol imzalayacaklarına dikkat çekti. 

Bursa'da kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı?


Geri Dön