19 / 04 / 2024

İMO Bursa Şubesi öğrencileri

İMO Bursa Şubesi öğrencileri

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi´nin, yeni mezun olan üyelere ve inşaat mühendisliği bölümü son sınıf öğrencilerine yönelik düzenlediği Mesleğe Hazırlık Kursu´nu başarıyla tamamlayan 65 katılımcı sertifikalarını aldı.

Bursa'da depreme karşı seferberlik çağrısı! 

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek,  Bursa'da meydana gelen risklere yönelik tespitler için açıklamalarda bulundu. 

İMO'dan deprem raporu: Envanter zorunlu olmalı, yapı polisi kurulmalı!

İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, "Deprem yıkmadan biz yıkarsak çözüm elde ederiz" dedi ve depreme hazırlık için önerilerini aktardı. 

Bursa büyük depreme ne kadar hazır?

Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi Başkanı Alp Kaya, Bursa’nın yaşanacak olası bir büyük bir depreme hazır olmadığını aktardı.

Bursa'daki binaların yarısı riskli!

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Engin Er ile İnşaat Mühendisleri Odası (IMO) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, şehirdeki deprem riskini anlattı. Er ve Albayrak binaların yüzde 50'sinin mühendislik hizmeti almamış olduğunu söyledi.

Nusret Suna: O binalar kentlerin kalbine bir saplanan hançer!

Kandilli’nin verilerine göre 6,9 şiddetinde deprem meydana gelen İzmir’de, ‘İmar Barışı’nın yolunu açtığı kaçak yapı başvurusu yeniden gündeme taşındı. İMO İstanbul Şubesi Başkanı Nusret Suna, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Şantiyeler bir süre kapatılmalı!

İMO İstanbul Şubesi tarafından hazırlanan koronavirüs dönemindeki şantiyelerin durumuna ilişkin raporda, şantiyelerin belirli bir süre kapatılmasının zorunlu olduğu vurgulandı...

Bursa’da 1970 ile 2005 yılları arasında yapılan binalar risk taşıyor!

Kızılay Bursa Şubesi Başkanı Davut Gürkan’ın düzenlediği toplantıda Bursa Teknik Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Beyhan Bayhan “deprem olma ihtimali ile Bursa’nın depreme karşı hazırlıklı olup olmadığı konusunda neler biliyoruz?” sorusunu cevapladı.

İzmir için uyarı! 7 üzerindeki depremde 70 bin bina yıkılacak!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İzmir Şubesi, deprem bölgesinde yer alan şehir için hazırladığı raporu açıkladı. Yapılan araştırmada İzmir'de 7 ve üzerinde bir depremde 670 binadan 70 bininin yıkılacağı ve ağır hasar alacağı belirtildi. Can kaybının ise 30 binin üzerinde olacağı kaydedildi.

İstanbul büyük depreme hazır mı? 

TMMOB İMO İstanbul Şubesi Başkanı, TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Sekreteri ve Prof. Dr. Bekir Sami Kocazeybek büyük İstanbul depremi hakkında konuştu. Peki bir deprem şehri olan İstanbul, beklenen bu büyük depreme ne kadar hazır?  

İmar barışı yeniden başlayacak mı? 

MÜSİAD Bursa Şubesi İnşaat Sektörü Genel Toplantısı'nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Demirtaş, imar barışı ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Peki imar barışı yeniden başlayacak mı? İşte yanıtı...

Nusret Suna: 1999 depreminden bugüne hiç ders çıkarmamışız!

İstanbul’daki binaların çoğunun depreme dayanıksız oluğunu belirten İMO İstanbul Şubesi Başkanı Nusret Suna, “Deprem güvenlikli bir kent değil İstanbul” dedi...

Türkiye ve İstanbul'un deprem gerçeği!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İstanbul Şubesi'nde Türkiye ve İstanbul'un deprem gerçeği masaya yatırıldı. İMO İstanbul Şube Başkanı Nusret Suna İstanbul'da 10 milyona yakın konutun depreme dayanıksız olduğunu açıkladı.

Bursa'da sağlık turizminde hedef 20 milyar dolar! 

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu Bursa Şubesi tarafından düzenlenen ‘Bursa’da Sağlık Turizmi’ konulu yuvarlak masa toplantısında Türkiye'nin sağlık turizmi incelendi. Toplantıda hedefin 20 milyar dolar seviyelerine ulaşmak olduğu bildirildi. 

İMO Bursa Şubesi öğrencileri Haberi

İMO Bursa Şubesi öğrencileri

Sertifika töreninde konuşan İMO Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız,  kursun hayat geçmesini sağlayan ve eğitimlere destek olan çalışma grubuna teşekkür etti. Genç inşaat mühendislerini ve mühendis adaylarını böyle bir kursta bir arada görmekten mutlu olduğunu belirten Akyıldız, şantiyede çalışacak ve statik proje çizecek mühendislerin kursun faydalarını iş hayatında göreceğini söyledi.


BİZİM BÖYLE BİR İMKÂNIMIZ YOKTU

 Başkan Akyıldız, kendilerinin mesleğe hazırlık için böyle bir eğitim alma fırsatı bulamadığını anlatarak, “İMO Bursa Şubesi olarak üyelerimizin ve genç mühendis adaylarının meslek hayatlarında yararlanacağı, mesleki ve teknik gelişimlerini sağlayacağı kursları düzenlemeye devam edeceğiz” dedi. Kursa devamlılığı sağlayarak sertifika almaya hak kazananlara başarılar dileyen Akyıldız, eğitmenlere ve katılımcılara sertifikalarını verdi.




A...