19 / 03 / 2024

İMSAD sektör raporu ekim

İMSAD sektör raporu ekim

Türkiye İMSAD, Ekim 2017 sektör raporunu yayınlandı. Rapora göre Sancaktepe, Beylikdüzü ve Pendik’te de konut satışları arttı.

İnşaat sektörü tam 5 sene sonra büyüdü!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu'nun merakla beklenen Şubat 2024 sonuçları resmen açıklandı. Söz konusu rapora göre son günlerde gündemden düşmeyen inşaat sektörü 2023'ün son çeyreğinde yüzde 10,8 büyüme gösterirken, yılı yüzde 7,8'lik büyüme ile kapattı. 

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

Türkiye İMSAD Sektör Raporu'nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu olan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) her ay hazırlanan Aylık Sektör Raporu’nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı.

Deprem konut sektörünü de etkiledi! Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan depremler, konut sektörünü de etkiliyor. Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!  

İnşaat sektörü 2023 yılından umutlu! İşler hareketlendi, güven artıyor! Yeni Evim Kampanyası konuta talebi artıracak

Seçim öncesi inşaat sektörüne yönelik açıklanan destek ve kredi paketleri, inşaat malzemeleri üretimini de hareketlendirdi. İMSAD tarafından yayınlanan Ocak 2023 Raporu’na göre, önümüzdeki aylarda sektörü hareketli günler bekliyor.

Konutta fiyatlar arttı! İnşaat sektörü hareketlendi...

Türkiye İMSAD Mart-Nisan 2022 Sektör Raporu’nda yer alan verilere göre, yüksek enflasyon iç pazarı, savaş ihracat pazarını etkiledi. Konut tekrar yatırım aracı olarak ön plana çıkarken, inşaat sektörü de hareketlendi. 

Gayrimenkul sektörünün 2021 karnesi! 

Re-Pie Portföy Yönetimi'nin hazırladığı ‘Gayrimenkul Sektör Raporu’ yayımlandı ve gayrimenkul sektöründeki son durum verilerle ortaya koyuldu. Peki gayrimenkul sektöründe neler oldu? İşte ayrıntılar...

Hazır beton sektörü 2021 yılını büyüyerek kapattı!

Türkiye Hazır Beton Birliği 2021 yılı kapsamındaki Hazır Beton Sektör Raporu’nunun detaylarını yayımladı.

Gayrimenkul sektörünün ilk yarı karnesi!

Gayrimenkul sektörünün ilk yarı karnesi belli oldu. Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. tarafından hazırlanan 'Gayrimenkul Sektör Raporu', Türkiye gayrimenkul sektörünün 2021'in ilk yarı performansıyla ilgil önemli verileri barındırıyor.

Hazır Beton Sektörü 2020'yi büyümeyle kapattı! 

Türkiye Hazır Beton Birliği, 2020 Yılı Hazır Beton Sektör Raporu’nu açıkladı. Açıklanan rapora göre sektörün 2020 yılını yüzde 22 büyüme ile kapattığı tahmin ediliyor.

Gayrimenkul sektörü pandemiden nasıl etkilendi?

Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş tarafından hazırlanan ‘Gayrimenkul Sektör Raporu’ sektörün Kovid-19 salgını sürecindeki performansını ortaya çıkarırken, sektörün geleceğine de ışık tuttu.

İnşaat sektörü 2020'yi hızlı büyüme ile kapattı!

Türkiye İMSAD Ocak 2021 Sektör Raporu yayınlandı. Rapora göre, 2020 yılında ipotekli konut satışlarının payı yeniden önemli ölçüde arttı ve yüzde 38,2 oldu. İnşaat sektörü 2020'yi hızlı büyüme ile kapattı

İnşaatta kısıtlamalar kalktı! Sektör toparlandı!

Entegre Proje Yönetim tarafından Türkiye İnşaat Sektör Raporu’nun 5. sayısı yayınlandı. Raporda yer alan verilere göre, inşaat sektörü Kovid-19 sebebiyle uygulanan kısıtlamaların kaldırılmasının ardından hareketlendi...

İMSAD sektör raporu ekim Haberi

İMSAD sektör raporu ekim

Türkiye İMSAD, Ekim 2017 sektör raporunu açıkladı. Sektör Raporu’na göre; Türkiye ekonomisi ve inşaat sektöründeki hızlı büyümeye karşın, hem ekonomiye hem de inşaat sektörüne yönelik temkinli bir beklenti hakim.  

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD)’nin, sektörün en önemli çatı kuruluşu olarak hazırladığı ‘Ekim 2017 Sektör Raporu’nda; son iki yıldır ekonominin itici konumunda olan inşaat sektörünün ağırlıklı olarak konut üretimi ve konut satışları ile dinamiklerini sürdürdüğü belirtildi. 

Bu çerçevede konut satışlarına ve biriken konut stoku ile birlikte inşaat sektöründeki ödeme sisteminin sıhhatine ilişkin kaygıların ortaya çıktığı ifade edildi. 

Raporda, özellikle konut tarafında talepte doygunluk noktasına gelinirken, konut satışlarında yavaşlama olasılığının arttığı vurgulandı. Ödeme sistemi ile ilgili olarak da inşaat sektörünün kendi dinamikleri içinde yeni yöntemler ile akışını sürdürdüğüne dikkat çekildi. 

Sektörde yeni bir...