26 / 04 / 2024

İnanlar inşaat kredi notu

İnanlar inşaat kredi notu

Dünyanın en prestijli kredi derecelendirme kuruluşlarından JCR Eurasia Rating, ülkemiz ve dünya piyasaları için zorlu geçen 2015 yılında, İnanlar’ın gösterdiği başarılı performansı, yükselttiği kredi notu ile tescil etti.

Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı!

Yükselen konut fiyatlarının, sektörü istenmeyen bir seviyeye taşıdığına dikkat çeken Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır ''Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı'' dedi.

1954 yılında Levent Mahallesi 3. kısım evleri için inşaat çalışmaları başlamış!

1954 yılında Türkiye Emlak Kredi Bankası tarafından yapılan duyuruda Levent Mahallesi 3. kısım evlerinin inşaat çalışmalarının başladığı belirtilmiş.

Altan Elmas: İlk evini alacaklar için uygun kredi imkanı sağlanmalı!

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, inşaat sektöründe geçtiğimiz yılı değerlendirirken, 2024'e dair beklentilerini anlattı. Elmas, konuta erişimin artırılması için özellikle ilk evini alacaklara uygun kredi beklentileri olduğunu söyledi.

İnşaat sektöründe çalıştıracak eleman bulunamıyor! İşçiler 2 bin TL'lik günlük ücret istiyor!

İstanbul'da konutunu yenileyeceklere 800 bin lira hibe, 700 bin lira da uygun maliyetli kredi imkanı sunulacak. Kentsel dönüşüm hızlı atılan bu adımlarla hızlandırılırken, inşaat sektöründe çalıştıracak eleman bulunamıyor. İşte ayrıntılar...

Kemer Country’deki golf sahaları için yeni imar planı geldi: İnşaat alanı yaklaşık 50 bin metrekare düşürüldü!

Demirören Grubu’nun kredi borcuna karşılık Ziraat Bankası’na devredilen ve villa inşaatlarına başlanan Kemer Country’nin golf sahaları için yapılan imar planlarının yürütmesi durdurulmuştu. Bakanlık'tan yeni plan hazırlandı. Bu kapsamda, inşaat alanı yaklaşık 50 bin metrekare düşürüldü.

İnşaat sektörü 2023 yılından umutlu! İşler hareketlendi, güven artıyor! Yeni Evim Kampanyası konuta talebi artıracak

Seçim öncesi inşaat sektörüne yönelik açıklanan destek ve kredi paketleri, inşaat malzemeleri üretimini de hareketlendirdi. İMSAD tarafından yayınlanan Ocak 2023 Raporu’na göre, önümüzdeki aylarda sektörü hareketli günler bekliyor.

İnşaat sektöründen Kredi Garanti Fonu talebi!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından açıklanan 6 sektörü kapsayan 60 milyar Türk Lirası tutarlı yeni KGF paketi çerçevesinde inşaat sektörü bulunmuyor. Sektör temsilcileri, yeni destek paketi kapsamına alınmak istediklerine dikkat çekti.

İnşaat sektöründe batık kredi tutarı 290 milyon TL'ye ulaştı!

İnşaatlar için kesenin ağzını açan bankalar şimdi sağladığı milyarlarca TL'lik krediyi toplayamama riskiyle karşılaşmış durumda. Kasım 2021'de inşaat sektöründe batık kredi oranı 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 20.6 yükselişle 30 milyar 290 milyon Türk Lirası'na ulaştı.

Ziraat Bankası'nın 114 inşaat şirketinden 2.1 milyar TL'lik alacağı var!

Ziraat Bankası'nın hesaplarında incemeler yapan Sayıştay, bankanın 114 inşaat şirketinden toplam 2.1 milyar TL'lik kredi alacağı bulunduğunu ortaya koydu.

İnşaatı tamamlanmayan konutların kredileri ne olur?

Ev sahibi olmak için inşaat firması ile anlaşan sonrasında ise bankadan kredi çeken vatandaşlar, inşaatın durması halinde kredi ödemelerini durdurabiliyor.

İnşaatı 30 yıldır tamamlanamayan otele Alman bankası el koydu!

1991'de Ankara'da inşa edilmeye başlanan fakat kredi borcu nedeniyle yarım kalan 35 katlı otel ve alışveriş merkezinin inşaatına kredi sağlayan Alman bankası el koydu.

İnşaat sektörüne müjde! Garantörlüğün kapsamı genişliyor!

Otoyol, köprü, şehir hastanesi gibi büyük altyapı ihalelerini kazanan ama bankalardan kredi alamayan inşaatçılara müjde geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, ihaleyi alan şirketin borcuna kefil olacak.

İnşaat sektöründe çalışan sayısı 1.7 milyonu geçti!

Eylül'de istihdamı artıran tek sektör inşaat oldu. Sektörün istihdam sayısı hazirandaki kredi kampanyası sonrası stokların azalması ve yeni projelerin başlamasıyla 1,7 milyonu geçti.

İnanlar inşaat kredi notu Haberi

İnanlar inşaat kredi notu

JCR Eurasia Rating, İnanlar’ın konsolide yapısını “yatırım yapılabilir” kategori içerisinde değerlendirdi ve ‘BBB- (Trk)’ olan Uzun Vadeli Ulusal Notu’nu basamak artırarak ‘BBB (Trk)’’ olarak revize etti. Söz konusu nota ilişkin görünümünü ise ‘Stabil’ olarak belirledi.


Raporda; İnanlar’ın yoğun rekabetin yaşandığı inşaat sektöründe, değerini katlayan projelerle yatırımcılarına kazançlı yatırım imkanı sağladığı, kaliteli malzeme ve modern inşaat teknikleriyle özellikle de “Terrace” konseptli projeleriyle öne çıktığına dikkat çekildi. Gayrimenkul faaliyetlerinin yanı sıra İnanlar’ın güçlü satış etkinliğini otomotiv sektörü ile çeşitlendirdiği aktarılan raporda, sektördeki prestijli konumu ve uzun vadeli gelişim potansiyeli gibi faktörler dikkate alındığında İnanlar’ın ihtiyaç halinde uzun vadeli likidite veya özkaynak temin edebilecek yeterli arzuya ve ayrıca etkili operasyonel destek sunma deneyimine sahip olduğu bilgi ve kanaatine ulaşıldığı belirtildi.


Yükselen arsa maliyetleri ve...