29 / 03 / 2024

İnşaat sektöründen Kredi Garanti Fonu talebi!

İnşaat sektöründen Kredi Garanti Fonu talebi!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından açıklanan 6 sektörü kapsayan 60 milyar Türk Lirası tutarlı yeni KGF paketi çerçevesinde inşaat sektörü bulunmuyor. Sektör temsilcileri, yeni destek paketi kapsamına alınmak istediklerine dikkat çekti.



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından açıklanan 6 sektörü kapsayan 60 milyar Türk Lirası tutarlı yeni KGF paketi çerçevesinde inşaat sektörü bulunmuyor. Toplantıdan sonra konuyla ilgili açıklamalar yapan sektör temsilcileri, sektörde arz sıkıntısıyla karşı karşıya olduklarına ve yeni destek paketi kapsamına alınmak istediklerine dikkat çekti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı sırasında yeni KGF destek paketine ilişkin ayrıntıları da aktardı.

İnşaat sektöründen Kredi Garanti Fonu talebi!

Nureddin Nebati, toplamda 60 milyar Türk Lirası tutarındaki üç yeni KGF paketinin de hayata geçirileceğini vurguladı. 60 milyar Türk Lirası tutarında kefalet hacmi meydana getirildiğini dile getiren Nureddin Nebati, konuyla ilgili "Yatırım destek paketi (25 milyar TL), ihracat destek paketi (25 milyar TL) ve işletme harcamaları destek paketi (10 milyar TL) olmak üzere 3 paketi devreye alıyoruz" Bakan Nebati’nin sunumunda da aktardığı 6 sektör imalat, ihracat, tarım turizm teknoloji toptan ve perakende oldu" şeklinde konuştu.

İnşaat sektörü temsilcileri yeni KGF destek paketine dahil edilmediklerini ve destek kapsamına alınmayı istediklerini aktardı. Şirketler, ciddi arz eksikliği yaşandığına ve üretim maliyetlerinin iki katına yükseldiğinden işletme sermayesi bulurken zorlukla karşılaştıklarına vurgu yaptı.

Peki inşaat sektörü temsilcileri konuyla ilgili neler diyor? İşte sektör temsilcilerinin Kredi Garanti Fonu açıklaması ve konuyla ilgili talepleri...


Geri Dön