23 / 04 / 2024

inegöl mobilya sektörü

inegöl mobilya sektörü

Irak ve libya gibi iddialı olduğu pazarlarda durgunluğu aşamayan İnegöllü mobilyacılar 2014’te iç pazarda yüzde 30, ihracatta ise yüzde 60 kayıp yaşadı.

İnegöl mobilya sektörüyle ticarette 58 il üzerine çıktı!

İnegöl, ticaret hacmi bakımından 58 ilin üzerine çıkarak gösteriyor. Mobilya kuşkusuz ilçenin en önemli geçim kaynağı. Ayrıca tekstil, tarım ve otomotiv sektörleri ilçe ekonomisine ve istihdama önemli katkılar sağlıyor.

Alinur Aktaş: İnegöl mobilyası yükselişte!

Bursa İnegöl Belediye Başkanı ve MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl mobilyasının yükselişte olduğunu söyledi. Aktaş, “Bizler sonuna kadar bu işin arkasındayız, İnegöl’ü marka kent haline getirmeye kararlıyız.” dedi...

Mobilya sektörü 2020 yılını canlı kapatacak!

Kamu bankalarının normalleşme sürecine geçişte sosyal hayatın canlanması için hayata geçirdiği paket kapsamında yerli üretim yapan mobilya sektörünü desteklemek için yerli üretim yapan firmalar ile anlaşmalar gerçekleştirilecek...

Yabancıya konut satışı mobilya sektörünü hareketlendirdi!

Türkiye'den yatırım yoluyla vatandaşlık alımı yabancılara konut satışını artırdı ve mobilya sektörünü canlandırdı.

Mobilya sektörü rotayı Rusya pazarına çevirdi!

Bu yıl iç pazarda yüzde 8-10 daralma bekleyen mobilya sektörü, rotayı Rusya pazarına çevirdi. Sektör, iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesi ve inşaat yatırımlarının büyümesiyle Rusya pazarına ihracatı bir yılda yüzde 82,3 artırdı. 

Bankacılık sektörünün kredi hacmi Ağustos'ta arttı!

BDDK verilerine göre, bankacılık sektörünün toplam kredi hacmi 4 Ağustos itibarıyla 1 trilyon 976,7 milyar liraya yükseldi. Tüketici kredilerinin 183 milyar 473 milyon lirası konut kredilerinden oluşuyor.

KDV düzenlemesiyle mobilya sektörü nefes aldı!

MOSDER Başkanı Nuri Öztaşkın, son yıllarda satışlardan memnun olmayan mobilya sektörünün KDV düzenlemesiyle satışlarını artırdığını söyledi.

3. havalimanı havacılık sektörü için kazanım!

Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Geçer, İstanbul Yeni Havalimanı'na ilişkin, "Havacılık sektörü için çok büyük bir kazanım yaratacak." dedi.

KDV indirimi mobilya sektörünü hareketlendirdi!

Yıldız Mobilya Genel Müdürü Mesut Yıldız, KDV oranının 3 ay süreyle yüzde 18’den 8’e düşürülmesinin mobilya sektörünü hareketlendirdiğini söyledi.

ÖTV ile KDV indirimi mobilya sektörünü hareketlendirdi!

ÖTV’nin sıfıra çekilmesi ve KDV’nin yüzde 8’e düşürülmesi mobilya sektöründe hareketli dönemi başlattı. Davut Karaçak, iyileştirme oranlarının, satışları olumlu yönde etkilediğini söyledi.

İndirim inşaat ve mobilya sektörünün yüzünü güldürdü!

İnşaat ve mobilya sektöründe vergi oranları ve tutarlarda değişikliğe gidilmesi sektörlere umut ışığı oldu. İş adamları, düzenlemeyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Mobilya sektöründe stoklar eriyecek!

2016'da mobilya sektöründe satışlar azaldığı için firmaların elinde stoklar oluştu. Sektör temsilcileri, stokların fuarların etkisiyle erimesini hedefliyor. Mobilyacılar KDV düzenlemesiyle büyüme bekliyor.

Bankacılık sektörü, konut kredilerinde yüzde 12 artış bekliyor!

Bankacılık sektörü 2016’da ekonomiye 267 milyar liralık kaynak yarattı. Bankacılık sektörünün bu yıl da kredi hacminde yüzde 15 büyümesi bekleniyor. Garanti Bankası, konut kredilerinde yüzde 12 artış olabileceğini kaydetti.

Mobilya sektörü Afrika ve Uzakdoğu’ya yelken açacak!

Uzun zamandır beklenen navlun desteği sonunda çıkıyor. Navlun teşvikini arkasına alacak olan mobilya sektörü, Afrika ve Uzakdoğu’ya yelken açacak. Türk markaları şimdiden Orta ve Batı Afrika’da mağaza anlaşmaları yapmaya başladı.

Mobilya sektöründeki KDV'nin yüzde 8'e düşürülmesi için teklif verildi!

3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Teklif ile, mobilya sektörü için geçerli olan yüzde 18'lik KDV oranının yüzde 8'e düşürülmesi öngörülüyor.

inegöl mobilya sektörü Haberi

inegöl mobilya sektörü

Türkiye’de mobilya sektörünün öne çıkan merkezlerinden İnegöl’de yüzler gülmüyor. Mobilya sektöründe 2014’de başlayan durgunluk bu yıl da devam ediyor. Durgunluğu milletvekili genel seçimlerine bağlayan, seçimlerin ardından sektörün üzerindeki kara bulutların dağılmasını bekleyen sektör temsilcileri henüz bekledikleri hareketliği yakalayamadı. İş çevreleri sezonun tam ortası olmasına rağmen iç pazar ve ihracatta yaprak kıpırdamadığını ifade etti. 2014 itibari ile iç pazarda yüzde 30 daralma yaşayan mobilya sektörünün ihracatta ise yüzde 60 oranında kaybı var. Yılın ilk yarısında da geçen yılın aynı dönemine göre ihracatta yüzde 10, iç pazarda yüzde 30 daralma yaşayan mobilya sektörü, umudunu önümüzdeki 5 ayda yapılacak düğünlere bağladı. Sektör temsilcileri, yılsonu hedefl erini ise ‘2014 verilerini yakalamak’ sözleriyle ifade ediyor. 


İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, herkesin seçimlerden sonra işlerin...