29 / 03 / 2024

ingiltere konut sekörü

ingiltere konut sekörü

Küresel ölçekte yaşanan ekonomik sıkıntılar konut sektörüne yansıdı. Genel olarak, Şubat ayında satışı yapılan konutların yüzde 56'sını ilk satışlar, yüzde 44"ünü ikinci el konut satışlar meydana getiriyor.

İngiltere'de konut sektörü Kasım ayında daraldı!

S-P Global / CIPS tarafından yayınlanan resmi verilere göre İngiltere’de konut sektörü bu senenin kasım ayında daraldı. İşte detaylar...

İngiltere'de konut sektörü yavaşladı! 

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey, ülkede konut sektörünün 2021 yılının başında yavaşladığını dile getirdi. 

GBC konut sektöründe özel projelerle büyüyecek!

OYAK, Pınar, Sütaş, SEK, Eti, Özdilek gibi sanayi kuruluşlarına 810 endüstriyel tesis üreten GBC İnşaat, önümüzdeki dönemde konut sektöründe özel projelerle büyümeyi hedefliyor.

GBC İnşaat konut sektöründe büyümeyi hedefliyor!

20 yıllık bir süre içerisinde, OYAK, Pınar, Sütaş, SEK, Eti, Özdilek gibi sanayi kuruluşlarına 810 endüstriyel tesis üreten GBC İnşaat, önümüzdeki dönemde konut sektöründe özel projelerle büyümeyi hedefliyor.

Paktaş Çorap konut sektörüne yöneldi!

Yarım yüzyılı aşkın süredir çorap üretimi yapan Paktaş, sektörün önde gelen sanayicilerinden biri. Son dönemde kendi markalarına dönük üretim ve pazarlama stratejisi izledi. Paktaş Çorap konut sektörüne yöneldi.

Ispartalı Merko konut sektörüne giriyor!

MERKO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özdemir, Çayboyu’na Cuma günü açtıkları yeni şubenin ardından her yıl bir mahalleye şube açacaklarını bildirdi. Firma konut sektörüne giriyor..

Konut sektörünün hareketliliği mobilya sektörüne de yansıdı!

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı mobilya sektörünü değerlendirdi…Konut sektörünün hareketli dönemi, ihtiyaç gereği mobilya sektörüne de değdi.

Konut sektörü Merkez Bankası'nı bekliyor!

Konut sektörünün önde gelen temsilcileri faizde yapılacak indirimin başta inşaat olmak üzere piyasaya hareketlilik getireceğini belirtti.

Konut sektörü Merkez Bankası'nın faiz indirimini bekliyor!

Bakan Zeybekçi'nin, "Faiz indirimi konusunda hala atılacak adım var" açıklaması konut sektöründe gözleri faiz indirimi için Merkez Bankası'na çevirdi. Sektörün temsilcileri faizdeki indirimin başta inşaat olmak piyasaya hareketlilik getireceği görüşünde.

Kepez'de konut yatırımı artacak!

Kepez Belediyesi tarafından Göksu Mahallesi’nde kapalı olan imarlı yolların tamamına yakınının açıldığı ve 12 kilometrelik yeni yol hizmetinden sonra bölgede konut yatırımının arttığı bildirildi.

Türkiye gayrimenkul sektörünün en önemli alt pazarı 'konut' yatırımlarıdır!

TSKB Gayrimenkul genel müdürü Makbule Yönel Maya Türkiye’deki fırsatlar ve sektörün yabancı yatırımcılar için çekiciliği hakkındaki fikirlerini belirtti. Maya, "Türkiye Gayrimenkul sektörünün en önemli alt pazarı hiç kuşkusuz “konut” yatırımlarıdır." dedi

Konut yatırımcısı son 5 yılda yüzde 75 oranında kazandı!

Açıklanan son veriler konut yatırımcısının son 5 yılda yüzde 75 kazandığını gösterirken, inşaat sektörü temsilcileri doğru lokasyonlarda inşa edilen doğru projelerin alıcıya her zaman kazandıracağını kaydediyor.

Konut yatırımı getirisi doları solladı!

Açıklanan son veriler konut yatırımcısının son 5 yılda yüzde 75 kazandığını gösterirken, inşaat sektörü temsilcileri doğru lokasyonlarda inşa edilen doğru projelerin alıcıya her zaman kazandıracağını kaydediyor

ingiltere konut sekörü Haberi

ingiltere konut sekörü

ABD %2 arttı. 

ABD Ticaret Bakanlığı'nın Şubat 2016 konut satışları verilerine göre; 1. el konut satışları, önceki aya kıyasla yüzde 2 artarak, 512 bine çıktı. Geçtiğimiz yılın aynı ayına göre ise %6,1 düştü. 545 bin idi. Fiyatlara da bir göz attım kıyaslanması adına, (National Association of Realtors'ın) (NAR) Washington da konut fiyatı; 75 bin$ ile 250 bin$ arasında seyrediyor. 


ÇİN % 1,9 arttı. 

Çin'de konut fiyatları Şubat ayında, düşük vergiler kredilerde aranan peşin ödeme şartının düşürülmesinin etkisiyle yükseldi. Wall Street'in hesaplaması ile konut fiyatları Şubat ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1.9 artış gösterdi. Fiyatlar Aralık ayında yüzde 0.24. Ocak ayında yüzde 1,0 artmıştı.


İNGİLTERE %6,7 arttı. 

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisinden açıklanan verilere göre, konut fiyatlarındaki artış 45 aydır aralıksız yükselişini %6,7 artarak...